До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Канни 2020: став відомий список відібраних фільмів

12 травня мав відбутися 73-й Міжнародний Каннський кінофестиваль, але через пандемію коронавірусу організатори заходу вирішили скасувати кіноперегляд цього року. Проте відбірковий комітет не припинив свою роботу — було розглянуто 2 067 фільмів, з яких відібрали 56 картин. Третього червня ввечері президент Каннського кінофестивалю П’єр Лескюр разом з директором Тьєррі Фремо оголосили їхній список у порожньому кінозалі Палацу фестивалів.

Телеведучий Лоран Вейль, директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо й президент Каннського кінофестивалю П'єр Лескюр на презентації офіційного відбору 73-го Каннського кінофестивалю в UGC Normandie, 3 червня 2020 року, Париж, Франція

Програму Каннського кінофестивалю 2020 року було вирішено не ділити на звичні секції, а головною метою відбору учасників стало бажання привернути увагу до фільмів, багато з яких першими вийдуть у прокат, коли відкриються кінотеатри після карантину. Фільми, що потрапили до програми, відзначать знаком "Вибір Каннського кінофестивалю" і зарахують до осінніх і зимових кінооглядів. Картини, що не потраплять на інші кіноогляди, автоматично ввійдуть до списку учасників Каннського фестивалю у 2021 році. З 56 фільмів, які було відібрано для Канн, 15 є дебютними. Також до програми увійшли 16 фільмів, які зняли жінки. Крім того, цього року було відібрано 21 французький фільм.

Реклама
Бред Пітт і Леонардо ді Капріо, Каннський кінофестиваль 2019

До програми увійшли такі фільми, як "Французький диспетчер" Веса Андерсона, "Літо 85-го" Франсуа Озона, "Маленька сокира" Стіва Макквіна, "Справжні матері" Наомі Кавасе, "Аммоніти" Френсіса Лі, "Душа" Піта Доктера, "Ще по одній" Томаса Вінтерберга, "Останні слова "Джонатана Носсітера, "Рай: до щасливої землі" Іма Сан Су, "Ми будемо забутими" Фернандо Труеба. Повний список фільмів можна знайти на сайті кінофестивалю.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.