До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних муз режисера Кіри Муратової

Рената Литвинова влучно описала те, наскільки впливовою і геніальною була Кіра Муратова: "Я ніколи не відчувала в собі акторських талантів. Більше того, своє обличчя я вважала нефотогенічним. Завжди відмовлялася, коли мене запрошували зніматися. А відмовити Кірі Муратовій було неможливо". Її по праву можна вважати головною жінкою українського кіно. Вчора вночі не стало Кіри Муратової. Після себе вона залишила 22 фільми, які зняла як режисер або сценарист. У деяких навіть знялася сама. Муратова строго підбирала акторів і актрис свого кіно. Vogue UA згадує її головних муз.

Зінаїда Шарко

Шарко знялася в одному фільмі Муратової: "Довгі проводи". За все життя це була всього лише її друга головна роль. "Довгі проводи" стали одним з головних фільмів Кіри Муратової. Вона запросила Зінаїду Шарко на роль Євгенії Василівни Устинової, коли побачила в ній особливий стиль і сильний характер.

Реклама
Кіра Муратова

Кіра Муратова була не тільки режисером і сценаристом, але і актрисою. Вона знялася в п'яти фільмах: "Наш чесний хліб", "Короткі зустрічі", "Небезпечні гастролі", "Сад" та "Сторонній / Жираф". У своєму фільмі вона знялася лише один раз. Собі вона залишила роль Валентини Іванової в "Коротких зустрічах", але і цією однією роллю Муратова показала всім актрисам приклад правильної гри.

Ольга Антонова

"Астенічний синдром" – двосерійний фільм Кіри Муратової. Головну роль в першій серії зіграла Ольга Антонова. Її героїня, жінка на межі нервового зриву і в стані депресії, один з найскладніших і запам'ятовуваних персонажів режисера.

Наталія Бузько

"Найбільш важлива для мене думка українського глядача, хотілося б, щоб йому сподобалося, щоб він і посумував, і посміявся, адже така була задумка Кіри Муратової",– ділиться Наталя Бузько своїми очікуваннями від прем'єри фільму "Два в одному" 2007 року. Вона – одна з постійних муз Муратової, знялася в таких стрічках як: "Астенічний синдром", "Три історії", "Настроювач", "Чеховські мотиви", "Мелодія для шарманки" і в останньому фільмі режисера – "Вічне повернення".

Рената Литвинова

Кіра Муратова і Рената Литвинова – нерозривний творчий тандем. Актриса не раз повторювала, що Муратова по-справжньому любить того, кого знімає. Можливо, Литвинову вона любила більше ніж інших. В якомусь сенсі саме Кіра Муратова розкрила акторський талант і показала всю дивність Ренати Литвинової широкій аудиторії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.