До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Де знімали серіал "Сексуальна освіта"

Миттєвий успіх серіалу "Сексуальна освіта" на Netflix пов'язаний з кількома факторами: це розумні герої, комічні і одночасно життєві ситуації і, звичайно, секс. Загалом, це дуже приваблива історія про нафантазовані 80-і в США і частково реальне життя Англії 2000-х.

Кадр з серіалу "Сексуальна освіта"

Для зйомок старшої школи Мурдейл, яку відвідували герої Отіс (Аса Баззерфілд) і Мейв (Емма Маккей), використовували кампус Карлеона в Південному Уельсі. Раніше це була одна з будівель Уельського університету в Ньюпорті. Її закрили 2016 року, і з тих пір вона пустує. Кампус займає 32 акри, і раніше тут було близько 4500 студентів, але тепер його цегляна кладка початку ХХ століття і ефектна вежа з годинником стали місцем дії серіалу.

Багато було сказано і про американський настрій серіалу, але це зовсім не помилка. Письменник Лорі Нанн заявила, що це вшанування таких фільмів 80-х Джона Гьюза, як The Breakfast Club ("Клуб "Сніданок") і Pretty in Pink ("Дівчина в рожевому"), в той час як продюсер Джеймі Кемпбелл сказав в ефірі на Radio 4, що їм хотілося менше вторувати проекту Grange Hill і стати "бажаними". Це пояснює, чому коридори школи прикрашені банерами і шафками, а також те, чому школярі носять куртки з написами, а спортсмени грають в американський футбол.

Кадр з серіалу "Сексуальна освіта"

Одна з шкільних локацій, яку знімали не в Карлеоні, зал для зборів, відтворений в Пенарті, на південь від Кардіффа. Цей театральний і громадський зал побудований на початку ХХ століття завдяки гранту графа Плімута. Зазвичай, тут проводять гастролі театральні студії, а зараз збори і шкільні танці "Сексуальної освіти".

Ключові місця далеко від школи розташовані в долині Уай і в лісі Дін на англо-валлійському кордоні. Кадр, знятий на висоті, на початку кожної серії, який веде до будинку Отіса це вид на реальну річку Уай.

Насправді це Шале (The Chalet) в Саймондс Ят (Symonds Yat) (на фото вище) міні-готель, побудований у скандинавському стилі, що дійсно пропонує такі приголомшливі види з балкона.

Кадр з серіалу "Сексуальна освіта"

Магазини Браунс (Browns Stores), куди Мейв заходить за тестом на аборт, розміщені в Лландого, на південь від Саймондс Ят. Отіс і його найкращий друг Ерік (Нкуті Гатва) їдуть в школу (і йдуть додому з нічної вечірки) по мосту (Wireworks Bridge) в Тінтерні (на фото нижче) прямо в графство Глостершир.

Кадр з серіалу "Сексуальна освіта"

До речі, у цій локації і раніше були яскраві появи в кіно і серіалах. У першій частині "Гаррі Поттера і Дарів смерті" (2010) можна побачити Гаррі, Рона й Герміону, що йдуть поруч з Уай дуже близько до Саймондс Ят. Автор книг про Гаррі Поттера, Джоан Роулінг, жила в дитинстві в лісі Діна і згадує про це у своїх роботах. У "Королі Артурі: Легенда про меч" (2017) теж з'являвся цей ліс, тут знімали ключову сцену в печері поруч з місцевою визначною пам'яткою пагорбом Great Doward (Великий Доард). Трохи далі на південь є Пазлвуд (Puzzlewood), густа лісиста місцевість, яка, як кажуть, була джерелом натхнення для "Середзем'я" Дж. Р. Р. Толкіна і показана в "Зоряних війнах: Пробудження сили" (2015), а також в серіалі BBC "Доктор Хто", "Мерліні" і "Атлантиді".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.