До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Еммі 2019": що слід знати про Фібі Воллер-Брідж

Одразу три статуетки на цьогорічній церемонії "Еммі" отримала акторка і сценаристка Фібі Воллер-Брідж – авторка і виконавиця головної ролі в серіалі "Флібег". Чому про Фібі соромно не знати, пояснює Vogue.ua.

Фібі Воллер-Брідж

Фібі Воллер-Брідж 34 роки і вона – абсолютна зірка сучасного кіно, феміністка, володарка унікального почуття гумору і головний експерт з питань жінок на сучасному телебаченні. Світову славу 2016 року їй приніс серіал "Флібег" – авторський проєкт Фібі, який вона не лише придумала, але і в якому виконала головну роль. Це розкішна комедія про 30-річну мешканку Лондона на прізвисько Флібег: вона цинічно жартує, змінює чоловіків зі швидкістю світла, лається зі своєю мачухою, мастурбує на відео Барака Обами (за що її залишає бойфренд) і постійно впадає в депресію з приводу і без.

Реклама
Кадр з серіалу "Флібег"

Серіал дуже смішний, цинічний і жорсткий, відверто феміністичний і навіть трохи зневажливий щодо чоловіків як таких – але в епоху, коли всі говорять про нову хвилю фемінізму, він став дзеркальним відображенням часу, а Фібі Воллер-Брідж заявила про себе як про ледь не найкращу дівчину-сценаристку на сучасному телебаченні. Цікаво, що сюжет серіалу зародився з невеликого скетчу, який Фібі придумала багато років тому і розіграла на вечірці стендапів, а вже наступного ранку отримала дзвінок від продюсера з пропозицією зробити з скетчу повноцінний серіал.

Після "Флібега" – Фібі нарозхват. Вона зіграла в "Хан Соло. Зоряні війни: Історії", а 2018 року одержала "Еммі" за ще один яскравий проєкт – серіал "Вбиваючи Єву", який вона придумала і спродюсувала. Як і у "Флібегу", в центрі "Вбиваючи Єву" – жінки: співробітниця британської розвідки MI6 Єва та наймана вбивця Вілланель, а чоловікам належать другорядні ролі. Цьогоріч "Вбиваючи Єву" також взяв премію "Еммі", а "Флібег" отримав там аж 11 номінацій, так знову довів: Воллер-Брідж на верхівці кар'єри. "Я просто намагаюся з'ясувати, де свобода, – каже акторка про свою творчість. – Свобода – це відчуття відсутності дорослих, щоб ні перед ким не звітувати".

З Сандрою О і Джоді Комер, колегами з серіалу "Вбиваючи Єву"

Закохавши в себе британців, Фібі підкорює Голлівуд своїм чорним гумором, характером і "жіночим" питанням. 2020 року на екрани виходить стрічка "Немає часу помирати" (No Time To Die) – двадцять п'ята, ювілейна частина бондіани. Одна зі співавторів сценарію – Фібі Воллер-Брідж. Продюсери дали їй завдання пом'якшити характер Бонда і показати його емоційну сторону, зробити персонажа не таким однозначним і сучаснішим, ніж маскулінний Бонд. "Це сучасний Бонд, який звертається до нового покоління, але в той же час дотримується всього, чого чекають від фільмів про Бонда", – каже Фібі Воллер-Брідж. Так у стрічці з'явилася талановита агент Номі (у виконанні Лашани Лінч), яка замість Бонда-пенсіонера отримує статус агента 007 у МІ-6, а критики по всьому світу очікують, що в "Немає часу помирати" нарешті з'явиться іронія і навіть трішки чорного гумору.

Фібі Воллер-Брідж у зйомці Vogue UK

З чуток, у кінострічку про Бонда Фібі запросили на прохання Деніела Крейґа, якому також хотілося вдихнути життя в цю історію. Сама Фібі ставиться до настільки гучного проєкту спокійно. "Є щось у Джеймса Бонда, що завжди інтригувало мене, – каже Воллер-Брідж. – Герої того фільму живуть фантазією! Але таке життя нікому з нас не знадобиться, якщо бути чесними. Я не думаю, що реальні шпигуни спочатку пускають кулю кому-небудь у голову, а потім випивають порцію мартіні і проводять гарячу ніч з красунею. Це свого роду фантастичне страхіття".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.