До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на фестивалі американського кіно "Незалежність"

З 21 до 28 лютого в Києві триватиме фестиваль американського кіно "Незалежність". У програмі – довгоочікуваний "Гарний хлопчик" з Тімоті Шаламе, чотири оскарівські номінанти і документальний фільм про Жана-Мішеля Баскію.

Кадр з фільму "Баскія. Вибух реальності"
"Гарний хлопчик"

Фільм "Гарний хлопчик" з Тімоті Шаламе, який так гаряче обговорюють у світі, все-таки вийде в український прокат у березні, але побачити його можна раніше – на фестивалі "Незалежність". Нагадаємо, що фільм оснований на реальній історії – мемуарах батька і сина Девіда і Ніка Шеффів, у яких вони розповідають про боротьбу Ніка з наркотичною залежністю. Фільм називають складним і таким, який неможливо забути: режисер, бельгієць Фелікс ван Грунінген, не приховує реалій життя сім'ї, в якій є дитина-наркоман. Батька грає Стів Карелл, а сина – головна надія світового кіно, Тімоті Шаламе.

Реклама
"Чи зможете ви мені пробачити?"

Неймовірна життєва історія американської письменниці Лі Ізраїль – і нова роль комедійної акторки Мелісси Маккарті. Журналіст і біограф знаменитостей, Ізраїль вирішила стати літературним фальсифікатором після того, як збанкрутувала. Вона складала листи, що нібито належать відомим письменникам, від Дороті Паркер до Ноела Кауарда, і продала більше 400 документів дилерам по всьому світу. Маккарті, яка була номінована на "Оскара" 2012 року, чудово справляється з головною роллю похмурого фальсифікатора – разом з Річардом Грантом, який грає роль її друга і спільника.

"Середина 90-х"

Відмінний актор Джона Гіл, зірка комедії "Мачо і ботан", дебютує як режисер, і цілком вдало – його фільм "Середина 90-х" минулого року брав участь у конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю. Це чарівна драма про дорослішання. Головному герою Стіві 13 років, і у нього все не ладиться: мама зайнята особистим життям, старший брат кривдить і знущається. Стіві шукає себе, і знаходить – в банді скейтерів в передмісті Лос-Анджелеса. Відбувається дія в середині 90х.

"Якби Білл-стрит могла заговорити"

Оскароносний режисер Баррі Дженкінс, автор зворушливого фільму "Місячне сяйво", представляє новий фільм. Це екранізація знаменитого роману "Якби Білл-стріт могла заговорити" Джеймса Болдвіна, не тільки письменника, а й борця за права людини, що в контексті цієї історії важливо. Дія фільму відбувається на початку 70-х і розповідає історію кохання 19-річної Тріші і художника на прізвисько Фонні – його заарештовують за злочин, якого він не скоював. У фільму три номінації на "Оскара" – за найкращу жіночу роль другого плану (Реджина Кінг), найкращий сценарій і музику до фільму.

"Баскія. Вибух реальності"

Дія цього цікавого фільму починається 1976 року в Нью-Йорку. Жан-Мішель Баскія ще не став знаменитим художником – йому 16 і він тільки-тільки почав малювати графіті на вулицях Мангеттена. Фільм побудований на спогадах і байках тих, хто дружив (або тусувався) з Баскієм в ті роки і спостерігав його становлення – серед них режисер Джим Джармуш і художниця Патріція Філд (яка пізніше створить костюми до серіалу "Секс у великому місті"). Фільм Сари Драйвер (до слова, дружина і продюсер фільмів Джармуша) вдався дуже особистим: Сара сама була частиною тієї нью-йоркської тусовки, з якої вийшов Баскія.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.