До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто така Емма Коррін, яка зіграла принцесу Діану в "Короні"

На Netflix вийшов довгоочікуваний четвертий сезон "Корони". Принцесу Діану зіграла Емма Коррін — дебютантка, яка до отримання цієї ролі працювала в крамниці спідньої білизни.

Емма Коррін у серіалі "Корона"

Еммі Коррін 24 роки, вона живе в Лондоні в орендованій квартирі, має собаку, на кличку Спенсер, а принцеса Діана — її перша головна роль. Участь у проєктах Netflix — золотий квиток для будь-якого молодого актора, а якщо йдеться про рейтингову "Корону", то це просто джек-пот, тож напевне "звичайне" життя Коррін незабаром зміниться. Принаймні з переслідуванням з боку папараці вона вже стикнулася.

Реклама

Емма виросла в графстві Кент в успішній родині — її батько бізнесмен, мати — логопед. Дівчина закінчила престижну католицьку школу для дівчаток Woldingham School, де грала в шкільному театрі, потім — Кембридж, де вивчала англійську літературу й була зіркою місцевого студентського театру. Спробувала себе в модельному бізнесі, але не дуже вдало, а по закінченні університету підписала контракт з агенткою і підробляла в інтернет-магазині білизни. До "Корони" в її портфоліо значилося лише два проєкти — популярні у Великій Британії серіали "Гранчестер" і "Пенніворт".

Емма Коррін на фестивалі Гластонбері у 2019

У 2018 році один телефонний дзвінок змінив життя акторки. Її агентка повідомила, що Ніна Голд, легендарна кастинг-директорка, яка підбирала акторів для серіалу "Корона", зв’язалася з нею, щоб запросити Емму на читання сценарію в ролі Діани разом з Джошем О'Коннором, якого вже обрали на роль Чарльза, і п’ятьма потенційними Каміллами... "Моя агентка сказала: „Я знаю, що ти хвилюватимешся. Не треба. Їм просто потрібно, щоб хтось почитав з ними роль"", — розповідає Коррін в інтерв’ю британському Vogue.

Кадр із серіалу "Корона"

Читання було таким успішним, що за якийсь час Емму запросили на окрему зустріч із Джошем О'Коннором, щоб перевірити, чи є між акторами хімія. "Хімія" з’явилася, і за кілька днів Емму познайомили зі сценаристом "Корони" Пітером Морганом і продюсерами. "Зізнаюся, це були найкращі дві години в моєму житті", — каже Емма. На пробах вона спочатку перетворилася на Діану в образі довготелесого підлітка, потім на Діану за нервовим обідом з Каміллою Паркер-Боулз, потім на Діану в ролі мегазірки. За кілька днів костюмери вже знімали з неї мірки, і їхні обличчя осявали усмішки. Роль їй запропонували прямо на майданчику. Про те, що принцесу Діану в четвертому сезоні зіграє юна дебютанка Емма Коррін, Netflix оголосили у 2019 році.

Кадр із серіалу "Корона"

У першій серії ми бачимо Емму в ролі 16-річної Діани Спенсер. Вона юна й безтурботна, роз’їжджає містом з подружками на машині та ще не знає, що незабаром познайомиться з принцом Чарльзом і ця подія змінить її життя назавжди. Перше, що впадає в око — Емма дуже схожа на Леді Діану: у них однаковий зріст (173 см), колір волосся, в обох блакитні очі й хлоп’ячий тип фігури. Коли принцеса Діана загинула в автокатастрофі, Еммі Коррін було півтора року, і вона зізнається, що з дитинства захоплювалася Діаною, а її кімната була обклеєна портретами улюбленої британської принцеси. Дуже любить Діану і її мама, яка допомогла дівчині готуватися до ролі.

У захваті від Емми Коррін і вся знімальна група "Корони". "Емма — блискучий талант, вона зачарувала нас із першого погляду, — каже творець серіалу Пітер Морган. — Крім невинності й краси молодої Діани, у неї не бракує й внутрішніх складнощів. Це потрібно, щоб зобразити незвичайну героїню, яка пройшла шлях від підлітка до найзнаменитішої жінки свого покоління".

У зніманні для британського Vogue

З принцесою Діаною Емму Коррін ріднить ще одна важлива якість — почуття смаку. І хоча пандемія змусила продюсерів відмовитися від червоних доріжок і перенести всі рекламні активності в онлайн, проте виявити свій стиль молодій актрисі вдалося. Один з її перших виходів відбувся влітку на ефір Грема Нортона у Великій Британії. Для ток-шоу Коррін вибрала сукню Richard Quinn з об’ємними рукавами — данина 1980-м і весільній сукні Діани. Під час віртуальної прем’єри 4-го сезону "Корони" Коррін з’явилася в блузі й штанах у шотландську карту, а для одного з промоутерських інтерв’ю вбралася в лаконічну сукню з накладним коміром — так що стиль Коррін дійсно близький до того, як у 1980-ті й 1990-ті роки вдягалася принцеса Діана.

В інтерв’ю Коррін зізнається, що поки тільки готується до того, щоб стати "селебриті" й поводитися відповідно. В її інстаграмі поки 100 тисяч підписників, а сама сторінка — щось середнє між блогом "звичайної" дівчини й актриси-дебютанки. Фото з обкладинок глянсової преси тут перемішані зі смішними селфі із собакою Емми й цитатами про художників.

Тим часом преса впевнена, що буквально за кілька місяців Коррін потрапить до рейтингу найвисокооплачуваніших актрис світу. За оцінками видань, дебютантка Клер Фой, яка зіграла королеву Єлизавету, заробляла близько 40 000 доларів за серію в першому сезоні, і, ймовірно, гонорар Емми приблизно такий самий. Ми ж чекаємо, у яких ще фільмах з’явиться Емма Коррін після такого яскравого дебюту.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.