До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про продовження серіалу "Декстер" 2021

8 листопада виходить продовження серіалу "Декстер" — культового кримінального шоу початку нульових, яке цього року відзначає своє 15-річчя.

"Декстер"

"Декстер" — культовий серіал, який виходив на каналі Showtime з 2006 по 2013 роки. Саме "Декстер" на початку нульових увів моду на заплутані кримінальні серіали, головний герой яких виявляється не тим, ким видається спершу. За сюжетом, Декстер працює судмедекспертом у поліції Маямі, а у вільний від роботи час ... вбиває людей. Річ у тім, що Декстер — серійний вбивця з дитячою психологічною травмою. Батько, який працював у поліції, навчив головного героя своєрідного "кодексу" — правил, які дозволяють йому вбивати тільки поганих людей і не потрапляти до рук поліції. На перший погляд, Декстер веде цілком нормальне життя. Ба більше, навіть його сестра й дівчина, з якою він зустрічається, не здогадуються про його темне єство...

Реклама

"Декстер" вирізняється безліччю престижних премій — понад 100 номінацій і 30 нагород, зокрема й кілька "Золотих глобусів", "Еммі", "Сатурнів" і нагород Гільдії кіноакторів США. Виконавця головної ролі, британського актора Майкла Сі Голла неодноразово номінували за цю роботу на премію "Золотий глобус" — і 2010 року він здобув її. Сам серіал не раз очолював рейтинг найпопулярніших шоу на американському телебаченні. За версією журналу Empire у 2008 році "Декстер" посів тридцяте місце в списку найвидатніших телешоу за всю історію.

Торік стало відомо, що "Декстер" повертається у вигляді 10-серійного мінісеріалу. Це не дев’ятий сезон, а окремий серіал, події якого відбуваються за 10 років після пригод, зображених у фіналі восьмого сезону. Нагадаємо, що восьмий сезон "Декстера" завершився у 2013 році, коли Декстер зник під час урагану, і глядачі губилися в здогадках, чи вижив герой. Майкл Сі Голл повернеться до ролі Декстера. А крім того, у новому сезоні ми побачимо Дженніфер Карпентер, яка грала сестру Декстера — Дебору. Найімовірніше, актриса з’явиться у спогадах.

Новий серіал дістав цікаву назву "Декстер: Нова кров". Нагадаємо, що формально серіал знято на основі книжки "Демон, що спить у Декстері" Джеффа Ліндсея, але вже в першому сезоні спостерігаються істотні розбіжності з нею, а після другого вони перетинаються ще менше. До слова, "Декстер" перекладається з латині як "права рука". Водночас на думці мається, що є і "ліва рука", тобто темна сторона героя, його зловісна сутність. Автор роману Джефф Ліндсей підтвердив це, сказавши, що хотів ім’ям уособити "нормальність" того, кого Декстер удає.

У новому серіалі змінилося місце дії — це вже не Маямі. Тепер Декстер Морган живе в невеликому містечку Айрон Лейк (вигадане місто в штаті Нью-Йорк), під ім’ям Джима Ліндзі. Він відкрив крамницю інструментів та зустрічається з місцевою очільницею поліційного відділку Анжелою Бішоп, притлумивши в собі потяг до вбивств. Але після того, як у місті починають відбуватися інциденти, подібні до серійних убивств, у Декстері прокидається його "темний супутник". У серіалі з’являться нові обличчя: кохану Декстера зіграє актриса Джулія Джонс ("Швидка допомога", "Сутінки. Сага. Затемнення", "Світ Дикого Заходу"). Головного супротивника героя, на ім’я Керт Колдвелл, зіграє популярний актор Кленсі Браун, відомий за проєктами "Горець", "Втеча із Шоушенка", "Мандалорець". Шоуранер проєкту — Клайд Філіппс, який написав сценарій до перших сезонів "Декстера". "Це не дев’ятий сезон, а новий серіал за мотивами улюбленого для багатьох сюжету. Фінал буде приголомшливим — такого ви давно не бачили", — інтригує глядачів шоуранер.

"Декстер"

В Україні нові серії "Декстера" можна буде подивитися ексклюзивно в "Амедіатеці" на стримінговому сервісі OLL.TV. З нагоди світової прем’єри нового "Декстера" на сервісі зібрано всі сезони знаменитого серіалу, і шанувальники можуть згадати всю історію відомого серійного вбивці. А вже 8 листопада підписники побачать прем’єру "Декстер: свіжа кров" одночасно з усім світом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.