До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Анджеліна Джолі присвятила есе матері

З нагоди Дня матері, який цьогоріч святкували 10 травня, актриса й режисерка Анджеліна Джолі написала для газети New York Times есе, присвячене своїй матері Маршелін Бертран. Вона померла у 2007 році у віці 56 років від раку яєчників. За словами зірки, ця трагедія дуже сильно на неї вплинула й змусила багато чого переглянути у своєму житті.

Маршелін Бертран й Анджеліна Джолі

Актриса пише: "Втратити материнський захист і любов — це те ж саме, що зірвати із себе теплу ковдру. Тільки тепер я усвідомлюю, як її догляд вплинув на мене. Це не сталося швидко. Все відбувалося поступово, зсередини, але напевно". Багато уваги Джолі надає в тексті розлученню батьків, які розбіглися, коли їй був один рік: "Зрада Джона Войта (актор, батько Анджеліни Джолі. — Прим. ред.) поставила хрест не лише на її мріях про сімейне життя, але й на акторській кар’єрі. У 26 років вона залишилася з двома дітьми й зробила свій вибір на користь нашого з братом виховання. Вже після її смерті я знайшла один короткометражний фільм з її участю, де видно її талант. Але доля розпорядилася інакше".

Реклама
Маршелін Бертран і Джон Войт

Зв’язок з матір’ю в актриси був таким сильним, що вона навіть зробила татуювання з літерою W, яка означала пісню Winter групи Rolling Stones — саме її Маршелін Бертран наспівувала в дитинстві Анджеліни. Джолі розповіла, що згодом татуювання зблякло і його тепер не видно, але свого часу воно стало найпотужнішою підтримкою для неї. "Сьогодні, коли я знов слухаю Winter, я нарешті розумію й відчуваю весь той біль, який пережила моя мама. Як і вона, я готова боротися за щастя моїх дітей. Нині я відчуваю в собі сили, щоб дати їм відчуття безпеки й стати тією самою ковдрою, яка захистить від усіх негараздів".

Маршелін Бертран й Анджеліна Джолі

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.