До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 найцікавіших фільмів цієї весни

Нові фільми Тіма Бартона і Франсуа Озона, блокбастер "Капітан Марвел" і Вілл Сміт у мультфільмі "Аладдін" Гая Річі – огляд найбільш очікуваних фільмів цієї весни на Vogue.ua.

"Капітан Марвел"

Керол Денверс вперше з'явилася як службовець ВВС США у тринадцятому випуску коміксів "Супергерої" в березні 1968 року і за цей час встигла заслужити статус феміністської ікони і найбільш впливового жіночого персонажа Marvel. У сольному фільмі "Капітан Марвел" її грає акторка Брі Ларсон, яку багато хто пам'ятає з оскароносного фільму "Кімната" – і яка ніколи не знімалася в супергеройських стрічках. Формально фільм стане приквелом "Залізної людини" і охопить 1990-і роки минулого століття. У режисерському кріслі – Анна Боден і Раян Флек. У фільмі також знялися Джуд Лоу і Семюель Л. Джексон.

Реклама

У прокаті з 7 березня

"Дамбо"

"Дамбо" 1941 року – один з найвідоміших мультфільмів Волта Діснея, який свого часу отримав "Оскара" і приз Каннського кінофестивалю. Його екранізацією через 70 років зайнявся сам Тім Бартон, який запросив на головні ролі Єву Грін, Коліна Фарелла і Майкла Кітона. Це зворушлива історія про слоненя, яке вміє літати на своїх вухах – але, як завжди, з'являються цинічні люди, які хочуть заробити на чудесах.

У прокаті з 28 березня

"Ми"

"Ми" – новий фільм талановитого режисера Джордана Піла, чий дебют "Геть" 2017 року отримав "Оскара" і був визнаний одним з найкращих фільмів фестивалю "Санденс". Хоча Піл зробив кар'єру як комік і учасник стендап-шоу, як режисер він спеціалізується на горрорах, які, правда, не позбавлені сарказму і чорного гумору. "Ми" – містична історія про сім'ю, яка приїжджає в заміський будинок на пляжі, а в гості до них раптово приходять люди, які мають їхній вигляд. Головні ролі у фільмі зіграли Люпіта Ніонго і Елізабет Мосс.

У прокаті з 28 березня

"Красивий хлопчик"

Гаряче обговорюваний у світі "Красивий хлопчик" з Тімоті Шаламе все-таки представлять в українському прокаті. Нагадаємо, що фільм оснований на реальній історії – мемуарах батька і сина Девіда і Ніка Шеффів, в яких вони розповідають про боротьбу Ніка з наркотичною залежністю. Фільм називають складним і таким, який неможливо забути: режисер, бельгієць Фелікс Ван Грунінген, не приховує реалій життя сім'ї, в якій є дитина-наркоман. Батька грає Стів Карелл, а сина – головна надія світового кіно, Тімоті Шаламе.

"Милістю Божою"

"Милістю Божою" – новий фільм великого і жахливого Франсуа Озона, який в лютому отримав Срібного ведмедя Берлінського кінофестивалю, а вже в березні його можна побачити в Україні. У центрі фільму – історія про католицького священика з Ліона, Бернара Прейне, який 2016 року був звинувачений в розбещенні декількох десятків хлопчиків з його приходу. Фільм оснований на реальних подіях, а сам священик зараз перебуває у в'язниці і чекає вердикту суду. Цікаво, що Озон у ролі журналіста об'їздив всіх жертв священика і поговорив з ними.

"Милістю Божою" – не документальний, а художній твір, чия суть, повз голови, потрапляє в саме серце", – пише критик Андрій Алфьоров. Він – ширший заявленої теми. Це фільм, в якому герої не діляться на мучителів і жертв. Тому що жертви тут всі: головні герої, бо пережили насильство над собою, а отець Бернар Прейна – тому що це насильство здійснював; а батьки, дружини, суспільство і представники Ватикану – бо воліли мовчати навіть тоді, коли всі знали.

У прокаті з 18 квітня

"Віта і Вірджинія"

Дія фільму "Віта і Вірджинія" відбувається в богемному Лондоні в 1920-і і розповідає про роман двох яскравих і заміжніх письменниць: Вірджинії Вулф і Віти Секвілл-Вест. Вірджинію Вулф грає аристократична у всіх відносинах Елізабет Дебікі, зірка серіалу "Нічний адміністратор", а Віту Секвілл-Вест – Джемма Артертон. Цікаво, що спочатку на роль Вулф запрошували Єву Грін. Сценарій фільму оснований на п'єсі відомої сценаристки і драматурга Айлін Еткінс, лауреата премії Тоні і імені Лоуренса Олів'є. Сама Еткінс часто грала Вірджинію Вулф у театрі.

У прокаті з 2 травня

"Відчайдушні шахрайки" (The Hustle)

Енн Гетевей і Ребел Вілсон грають розкішну пару шахрайок, які хвацько обманюють чоловіків, у фільмі The Hustle. Героїня Енн Гетевей – професійна аферистка, яка спокушанням чоловіків досягає поставлених цілей. Ребел Вілсон грає її ученицю, якій ще належить багато чому навчитися в цій непростій справі. Ця історія вже знайома глядачам: "Відчайдушні шахрайки" – римейк комедії "Казки на ніч", знятої 1964 року, в якій грав Марлон Брандо. Правда, в оригінальному фільмі чоловіки обманювали дівчат, але режисер Кріс Еддісон поміняв героїв місцями. Зважаючи на трейлер, у фільмі буде багато гламуру, діамантів і жартів.

У прокаті з 9 травня

"Алладін"

Чудова команда працює над римейком популярного мультфільму "Аладдін" 1992 року – в режисерському кріслі Гай Річі, а в ролі колоритного Джина – Вілл Сміт. За сценарій відповідає Джон Огаст, у послужному списку якого "Велика риба" і "Чарлі і шоколадна фабрика". Нагадаємо, що оригінальна версія "Аладдіна" стала найкасовішим фільмом 1992 року і отримала дві премії "Оскар".

У прокаті з 23 травня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.