До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 стильних кінострічок Педро Альмодовара

Яскраві принти, насичені барви, сучасний дизайн, еклектичні декорації, вишукана кінематографія і сміливі, грайливі костюми – естетику Педро Альмодовара не сплутаєш ні з чим. 40 років у кінобізнесі, 21 художній фільм і два "Оскари" – зміцнили його позицію майстра сучасного іспанського кіно. 25 вересня Альмодоварові виповнюється 70 років, на честь чого vogue.ua згадує сім його найстильніших фільмів.

"Жінки на межі нервового зриву", 1988
Кадр з фільму "Жінки на межі нервового зриву", 1988

Убита горем телевізійна акторка намагається з'ясувати, чому коханець покинув її. Разом з сюрреалістичним сценарієм і неординарними персонажами, вбрання мають кітчевий вигляд: блискучі джинсові куртки, костюми зі спідницями цукеркового кольору і блузки в горошок в поєднанні з пов'язками на голову і високими начосами. А чого тільки варті прикраси у формі мініатюрних еспресо-глечиків!

Реклама
"Все про мою матір", 1999
Кадр з фільму "Все про мою матір", 1999

Ця драма принесла Альмодовару "Оскара" в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою" і легіон міжнародних шанувальників. Стрічка "Все про мою матір" розвивається навколо медсестри, яка їде до Барселони після смерті свого сина з надією вистежити батька хлопчика. Замість цього вона зустрічає ексцентричну групу секс-працівників, шахраїв, кінозірок і вагітну черницю, яку бездоганно зіграла Пенелопа Крус. Гардероби персонажів – стильні і прикрашені вишнево-червоними акцентами: від головних хусток Крус до карколомного пальта Сесілії Рот.

"Поговори з нею", 2002
Кадр з фільму "Поговори з нею", 2002

У фільмі "Поговори з нею" дві жінки – одна матадор, яка постраждала під час кориди, а інша – балерина, яку збила автівка, – впадають у кому і стають об'єктами вуаєризму двох чоловіків. Хоча художній напрям нетипово для Альмодовара приглушений, костюми – чудові. Серед найстильніших персонажів – Джеральдін Чаплін у ролі елегантної вчительки танців у білих сорочках і бездоганно зшитих куртках.

"Повернення", 2006
Кадр з фільму "Повернення", 2006

Знята у стилі іспанських мильних опер і Софі Лорен до Голлівуду, кінострічка "Повернення" обпікає чуттєвою обіцянкою. Буяння кольорів і принтів заповнює кожен кут екрану, зокрема завдяки прекрасній роботі Пенелопи Крус у ролі Раймунди, жінки робітничого класу, яка намагається захистити свою доньку. Увага до деталей художника костюмів Біни Дайґелер не має рівних: вона одягає Крус у візерункові спідниці-олівці, квіткові топи та кардигани в дрібну клітинку, з золотими обручами і медальйоном з крихітним зображенням розп'ятого Христа.

"Розірвані обійми", 2009
Кадр з фільму "Розірвані обійми", 2009

Строгий костюм Alaïa, шовковий шарф Loewe, вечірня сукня Chanel з золотими ланцюжками – вбрання в цьому трилері створюють напружену романтичну атмосферу у стилі Гічкока. Пенелопа Крус грає акторку, яка застрягла між її відносинами з ревнивим фінансистом і палкою інтрижкою з режисером. Коли вона вибирає останнього, пара втікає на Лансароте, і розкішні скульптурні сукні акторки змінюються на не менш чудові легкі спідниці і широкополі солом'яні капелюхи.

"Джульєтта", 2016
Кадр з фільму "Джульєтта", 2016

Адаптована з трьох оповідань Еліс Манро "Джульєтта" є ніжним портретом відчуження матері від своєї дитини. Поглинена почуттям провини, горя і надії на примирення, вона прагне відновити контакт з донькою. Галюцинаційні спогади про юність Джульєтти містять безліч яскравих моментів моди 1980-х (великі плечі, кліпси), але їх сучасні ансамблі є особливо вишуканими: Джульєтта воліє старий Céline і Hermès, тоді як Беатріс – це з ніг до голови дівчина Dior.

"Біль і слава", 2019
Кадр з фільму "Біль і слава", 2019

У найбільш особистому на сьогодні проєкті Альмодовара, замислений режисер згадує своє дитинство, вивчає емоційні шрами і зіштовхується з власними помилками. Антоніо Бандерас у головній ролі – задумливий і меланхолійний, але його гардероб залишається соковитим. Шкіряні куртки яскравих відтінків, костюми в тонах дорогоцінних каменів і сорочки з принтами – деякі з них люб'язно надав з особистого гардероба сам Альмодовар.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.