До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 фільмів, які варто переглянути для гарного настрою

Vogue.ua і далі рекомендує фільми, які варто подивитися під час карантину: наприклад, полоскотати нерви добіркою про віруси й епідемії, або дізнатися багато пізнавального про навколишній світ з непоганого документального кіно. Цього разу пропонуємо добірку романтичних комедій (і не тільки) для гарного настрою — всупереч новинам навколо.

"Забавне личко"

Цей список неможливий без культового музичного фільму 1957 з Одрі Хепберн і Фредом Астером у головних ролях. "Забавне личко" — якоюсь мірою екзистенційна історія про Попелюшку в Парижі 50-х років, яку ідеально зіграла Одрі Хепберн. Редакторка жіночого журналу Меггі Прескотт і її фотограф Дік Ейвері в пошуку нової героїні для обкладинки журналу — не просто вродливої дівчини, а інтелектуалки. У книгарні вони зустрічають продавчиню Джо й розуміють, що вона ідеальне обличчя для їхнього журналу. Разом вони вирушають за натхненням у Париж... "Забавне личко" — один з останніх видатних прикладів класичних мюзиклів Голлівуду.

Реклама
"Амелі"

У 2001 році молода французька актриса Одрі Тоту зіграла головну роль у фільмі "Амелі" — і після цього світ буквально впав до її ніг. Хроніка життя однієї дивовижної парижанки, яку зняв режисер Жан-П’єр Жоне, зачаровує своєю поетичністю й чудовими кадрами Парижу. Ця комедія з операторською роботою багаторазового лауреата премії "Сезар" Брюно Дельбоннеля і тепер уже культовим саундтреком пропонує нам поглянути на нас самих ближче й надати більше уваги оточенню.

"Книга джунглів"

Не так багато, насправді, потрібно для щастя. Цей принцип ми знаємо з дитинства, але часом забуваємо про нього. Нагадуванням стане культовий мультфільм Disney "Книга Джунглів" — життєрадісна адаптація роману Редьярда Кіплінга, що вийшла в 1967 році. Вона поєднує в собі всі складники гарного мультфільму, який здатний зачаровувати дітей з покоління в покоління: зворушливі персонажі, прекрасна музика з глибоким змістом і високої майстерності анімація. "Книга Джунглів" — класика, яка завжди підносить настрій, тому переглянете мультфільм без вагань.

"Форрест Гамп"

Біжи, Форрест, біжи! Заклик, що став культовим, з фільму, який також став культовим. Том Хенкс грає Форреста Гампа, чарівного хлопця із затримкою в розвитку, який спостерігає за тим, як історія Сполучених Штатів з 50-х по 80-ті роки розгортається прямо на його очах. "Форрест Гамп" отримав шість премій "Оскар", включно з преміями в таких номінаціях, як "найкращий фільм", "найкращий режисер" (Роберт Земекіс) і "найкращий актор" — у Тома Хенкса.

"Ла-Ла Ленд"

Коли Раян Гослінг з’являється на екрані в першій сцені фільму Демієна Шазелла, він сидить за кермом старої машини й слухає джаз, і постукує по керму. Цілком звичайна сцена — Себастьян, піаніст, пристрасно закоханий у джаз, застряг у величезному заторі. Через секунду герої починають співати й танцювати — і ми розуміємо, що на нас чекає прекрасний фільм. З 2016 "Ла-Ла Ленд" закохав у себе весь світ і здобув шість "Золотих глобусів" і шість "Оскарів", включно зі статуеткою найкращого режисера у Демієна Шазелла і найкращої жіночої ролі в Емми Стоун. Ця музична комедія віддає належну шанобу легендарним "Шербурзьким парасолькам", золотій ері свінгу, Фреду Астеру й Джинджер Роджерс, викликає ностальгію й бажання раптом опинитися у 20-х. Фільм, який гарантує гарний настрій.

"Їсти, молитися, кохати"

Картину знято за мотивами бестселера Елізабет Ґілберт "Їсти, молитися, кохати". Це один з тих фільмів, які змушують глядача радикально змінити своє життя — ну або хоча б помріяти про це. Щойно розлучена героїня, яку грає промениста Джулія Робертс, вирушає в подорож світом самотою: з Італії на Балі через Індію. Її мета — почати життя заново, і вона навіть не здогадується, що може відшукати любов наприкінці шляху. Прекрасний фільм, який надихає мріяти про свободу й ескапізм.

"Мамма Міа"

Грецький райський острів Калокаїрі в сум’ятті: єдина дочка Донни Софі виходить заміж. У великий день дівчина мріє, щоб до вівтаря її відвів батько. Але є одна проблема. Вона має запросити відразу трьох чоловіків, які зустрічалися з її матір’ю за дев’ять місяців до її народження. У Mamma Mia є всі складники успішного мюзиклу: культові пісні ABBA, казкові пейзажі Греції й справді сильна жіноча історія.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.