До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 улюблених фільмів Маноло Бланіка

Від голлівудських трилерів і класики "Нової хвилі" до італійських кінематографічних хітів — знаменитий дизайнер взуття Маноло Бланік представив список своїх улюблених фільмів, які переглядає під час карантину.

"Подвійне страхування", 1944

"Подвійне страхування" Біллі Вайлдера вважають одним з найкращих американських фільмів усіх часів. У цьому нуарному кіно Барбара Стенвік грає головну роль провокаційної домогосподарки, яка спокушає страхового агента (Фред Макмюррей), щоб той допоміг їй вбити її чоловіка, оскільки в разі його смерті вона зможе отримати його поліс страхування життя.

Реклама

Чому Маноло Бланіку подобається цей фільм: "Я люблю всі фільми Барбари Стенвік. Вона блискуче зіграла в цій стрічці. Також мені подобається цей фільм за його гарне знімання".

"Одержима", 1947

У картині Кертіса Бернхардта "Одержима" Джоан Кроуфорд грає психічно неврівноважену жінку. Вона потрапила в психіатричну лікарню з вулиці, де блукала в пошуках чоловіка на ім’я Девід. Героїня розповідає лікареві її складну, драматичну історію кохання, у якій пристрасть перетворюється на одержимість.

"Все про Єву", 1950

Здобувши шість премій "Оскар", цей культовий фільм славиться незабутньою грою Бетті Девіс у ролі бродвейської зірки Марго Ченнінг, щасливому життю якої загрожує молода актриса в особі Енн Бакстер.

Чому Маноло Бланіку подобається цей фільм: "Бетті Девіс просто приголомшлива".

"Бунтівник без причини", 1955

Культовий фільм Ніколаса Рея, що оповідає про молодь середнього класу 50-х в Америці. Джим Старк, якого грає Джеймс Дін, влаштувався в Лос-Анджелесі, де закохався в Джуді (Наталі Вуд), подругу шкільного хулігана. "Бунтівник без причини" — останній фільм Джеймса Діна (актор загинув в автомобільній катастрофі за три місяці до виходу стрічки), який увічнив його на небосхилі сяйливих легенд Голлівуду.

Чому Маноло Бланіку подобається цей фільм: "Чудовий фільм, Джеймс Дін — ікона. У мене навіть був такий же червоний шкіряний жакет, як у його персонажа!".

"І Бог створив жінку", 1956

1952 року Роже Вадим одружився з Бріжит Бардо, соромливою 18-річною брюнеткою-танцівницею, яку він перетворив на секс-бомбу за допомогою фільму "І Бог створив жінку". Бріжит Бардо, ставши блондинкою, грає Джульєтту, молоду жінку, у яку закохуються два брати й мільярдер.

Чому Маноло Бланіку подобається цей фільм: "Бріжит Бардо завжди була для мене величезним джерелом натхнення завдяки її красі й акторській грі, елегантності, жіночності та вишуканості".

"Леопард", 1963

З Бертом Ланкастером, Аленом Делоном і Клаудією Кардінале в головних ролях цей фільм розповідає про декадентського й злиденного сицилійського аристократа 60-х років XIX сторіччя, що сліпо насолоджується перевагами й комфортом свого класу. Його головна проблема в тому, що йому байдуже до революції, яка поступово трансформує країну й замінює старий світ. Захоплива адаптація знаменитого роману Джузеппе Томазі ді Лампедузи, який виграв "Золоту пальмову гілку" в Каннах 1963 року.

Чому Маноло Бланіку подобається цей фільм: "Вісконті являє собою втілення європейської візуальної культури. Всі його фільми — це бачення художника, зачарованого красою й сублімованого у всіх формах. Цей фільм дуже гарно зроблений".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.