До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 серіалів про жінок у політиці

Похмура реальність виборів — ідеальний час, щоб зануритися у фантазії блискучого телешоу, події якого відбуваються у світі політики. Від Гвінет Пелтроу в серіалі "Політик" до Сідс Бабетт Кнудсен у шоу "Уряд" — Vogue вибрав п’ять серіалів на вічно актуальну тему — боротьбу за владу.

"Віцепрезидент", 2012 — 2019
Джулия Луи-Дрейфус в сериале Джулія Луї-Дрейфус у серіалі "Віцепрезидент"

"Віцепрезидент" Армандо Іаннуччі — це адаптація його британського комедійного серіалу "Гущавина подій", який оповідає про Селін Маєр (Джулія Луї-Дрейфус), вигадану віцепрезидентку США і її команду, що намагаються засвідчити свою політичну значущість, хоча їм на заваді постійно стають дрібні проблеми. Шоу тривало сім сезонів, і Луї-Дрейфус шість разів поспіль здобувала премію "Еммі" за свою гру.

Реклама
"Політик", 2019 — дотепер
Гвінет Пелтроу в серіалі "Політик"

Серіал "Політик" Раяна Мерфі, Бреда Фелчака і Яна Бреннана, які уславилися також своїми шоу "Хор", "Поза" і "Королеви крику", — це суперстилізована гра Пейтона Гобарта (Бен Платт), багатої дитини з великими політичними мріями. Хоча Пейтон — центральний персонаж, його мати, Джорджина (Гвінет Пелтроу), постійно краде сцени, особливо в другому сезоні, де ми бачимо, як вона випадково балотується на пост губернаторки Каліфорнії. "Політик" — це класичний ескапізм Мерфі, явно навіяний чудовим фільмом "Вискочка" MTV 1999 з Різ Візерспун у головній ролі.

"Уряд", 2010 — 2013
Биргитта Йорт Сёренсен в сериале  Біргітта Йорт Серенсен у серіалі "Уряд"

Після історії Біргітте Нюборг, вигаданої першої жінки-прем’єр-міністра Данії в серіалі "Уряд", країна й справді вперше поставила на чолі своєї держави жінку — Гелле Торнінг-Шмітт. Крім того, що "Уряд" — це блискуче поставлене шоу, серіал здається особливо актуальним прямо тепер, оскільки не припиняються розмови про те, як успішно скандинавські лідерки впоралися з пандемією Covid-19, зокрема йдеться про фінку Санну Марін і данку Метте Фредеріксен. Netflix недавно придбав права на "Уряд" і оголосив, що випустить четвертий сезон у 2022 році.

"Гарна дружина", 2009 — 2016
Арчи Панджаби и Джулианна Маргулис в сериале Арчі Панджабі й Джуліанна Маргуліс у серіалі "Гарна дружина"

Шоу "Гарна дружина" розповідає про Алісію Флоррік (Джуліанна Маргуліс), дружину знеславленого політика, якого грає Кріс Нот ("Секс і місто"). Вона повертається до своєї юридичної кар’єри після того, як її чоловіка запроторили за ґрати. Ув’язнений корумпований чоловік-політик не велика втіха, і Маргуліс ідеально впорається з роллю нервової, збентеженої й розчарованої дружини.

"Скандал", 2012 — 2018
Керри Вашингтон в сериале Керрі Вашингтон у серіалі "Скандал"

Цей американський політичний трилер — виплід фантазії Шонди Раймс, жінки, яка написала "Анатомію Грей" та "Як уникнути покарання за вбивство". Раймс — телевізійний геній і королева якісних, багаторічних драм. "Скандал" тривав 124 епізоди й розповідав про життя Олівії Поуп (Керрі Вашингтон), вашингтонської експертки з керування політичними кризами. Спостерігаючи за сучасною реальною американською політикою, багато хто хотів би, щоб Олівія Поуп була справжньою людиною.

Текст: Danny Vikram Bell

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.