До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 наймодніших серіалів 2022 року

Мода — нескінченне джерело натхнення для сучасного телебачення. Напередодні насиченого й цікавого року ми вибрали п’ять стильних серіалів, на які ми очікуємо цього року — від "Гострих картузів", які надихнули чоловіків згадати про твідові піджаки, до нового сезону "Корони", у якій ми побачимо знакові образи принцеси Діани.

Імельда Стонтон у ролі королев Єлизавети в серіалі "Корона"
"Винаходячи Анну"

Один з найцікавіших серіалів року розповість реальну історію шахрайки Анни Делві — фальшивої спадкоємиці, яка ошукала еліту Нью-Йорка й сіла за свої махінації до в’язниці у 2019 році. Анна любила гарне життя й оберталася у світських колах Мангеттена, збираючи кошти на свій нібито благодійний фонд, якого насправді не було. У реальної Анни Делві також був гарний смак — вона любила й уміла витрачати гроші. У серіалі героїня, яку грає Джулія Гарнер, носить Celine, сандалії Gucci й прозорі блузки Saint Laurent, і, з огляду на перші кадри шоу, відділ костюмів на чолі з дизайнеркою Лорою Фрекон ("Люди в чорному") викладатиметься щосили. Чекаємо на модні силуети й ефектні аксесуари — і заплутану детективну лінію.

Реклама
"Гострі картузи"

30 квітня — запам’ятайте цю дату: цього дня вийде довгоочікуваний шостий (і фінальний) сезон "Гострих козирків". У фінальному сезоні Кілліан Мерфі повертається в ролі Томаса Шелбі, члена могутньої кримінальної династії, яка прокручує справи в Англії 1920-х після Першої світової війни. За п’ять сезонів серіал здобув величезну кількість шанувальників, які роблять стрижки як у Томаса Шелбі й носять костюми в стилі peaky boys. За словами художниці костюмів Стефані Коллі, її головні джерела натхнення — історичні фото й газетна хроніка 20-х. Про те, як триває робота над костюмами, можна спостерігати в офіційному інстаграмі серіалу @peakyblindersofficial — на одному з кадрів опубліковані великі плани головних уборів, які носять гангстери з Бірмінгема. Це традиційні картузи із сірого твіду, без яких неможливо уявити образ гангстера 1920-х.

"Перша леді"

Цього року оскароносна актриса Віола Девіс ("Як уникнути покарання за вбивство", "Ма Рейні: Мати блюзу") зіграє Мішель Обаму в серіалі Showtime "Перша леді". Склад серіалу безпрецедентний: Джилліан Андерсон з’явиться в ролі Елеонори Рузвельт, а Мішель Пфайффер зіграє дружину президента США Джеральда Форда Бетті Форд. Нове шоу зосередиться на ролі першої леді в історії Америки через призму трьох видатних жінок: Рузвельт, Форд і Обами. Безсумнівно, художниця костюмів Синьє Сейлунд (саме вона створила розкішний нью-йоркський стиль героїв у серіалі "Відіграти назад") має дуже цікаве завдання — передати на екранах діловий і водночас глибоко символічний модний стиль перших леді Америки. Чекаємо нетерпляче!

"Бріджертони"

Звабливі бальні сукні з корсетами, екстравагантні ювелірні прикраси й головні убори з пір’ям — що ж, стиль героїв серіалу "Бріджертонів" навряд чи назвеш близьким до історичного костюма, але він точно дуже яскравий. Цього року "Бріджертони" повертаються з другим сезоном: він буде присвячений Ентоні Бріджертону і його спробам знайти "підхожу" дружину під час світського сезону 1814 року... Ми заінтриговані не тільки майбутньою пасією Ентоні, а й сюрпризами, які підготувала для нас художниця костюмів Еллен Мірожник. Чи залишаться Бріджертони наймоднішим сімейством серіалу? Які перуки носитимуть дівчата на балах? І скільки органзи піде в костюмерів на створення знаменитих пишних спідниць?

"Корона"

Упродовж минулого року Netflix раз по раз публікували фото зі знімального майданчика п’ятого сезону "Корони", підігріваючи наш інтерес. І нам справді є чого очікувати: у ролі принцеси Діани з’явиться Елізабет Дебікі, схожість якої з Діаною просто разюча. У новому сезоні творці постаралися повторити найвідоміші образи Діани, які виходять за межі моди — і відіграють символічну роль у долі Діани. Елізабет Дебікі приміряла один з найважливіших образів сезону — маленьку чорну сукню з глибоким декольте, яку Діана вдягнула в 1994 році і яка ввійшла в історію як "мстива сукня". Принцеса вдягнула її на світський захід у 1994 році, привертаючи до себе увагу преси в усьому світі — а цього ж вечора принц Чарльз давав інтерв’ю національному телебаченню, де розповів про нещасливий шлюб з Діаною і його багаторічний роман з Каміллою Паркер-Боулз. Побачимо новий сезон уже цього року — але дата поки невідома.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.