До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 чудових фільмів з Руні Марою, які варто переглянути

38 років сьогодні сповнюється Руні Марі – "дівчині з татуюванням дракона", власниці премії Каннського кінофестивалю й зірці фільмів Терренса Маліка і Гаса ван Сента.

Кадр із фільму "Керол"

"Керол"

Реклама
Приз Каннського кінофестивалю за найкращу жіночу роль Руні Марі приніс фільм "Керол". Це екранізація книжки Патриції Гайсміт — про роман, що спалахнув між двома самотніми жінками. Головних героїнь зіграли Кейт Бланшетт і Руні Мара. За сюжетом, їхні персонажки походять з різних соціальних верств: героїня Мари продає в універмазі, а героїня Кейт Бланшетт — багата й втомлена життям домогосподарка. "Керол" — одна з найстильніших кінокартин останніх років: художник з костюмів "Керол" Сенді Павелл шукала натхнення в глянцевих журналах того часу, особливо працювала над гамою кольорів із сезону осінь-зима 1952/1953.

"Побічна дія"

2010 року молоду акторку Руні Мару затвердили на роль у фільмі Девіда Фінчера "Дівчина з татуюванням дракона" — і вона прокинулася зіркою. Логічно, що після роботи з Фінчером на неї посипалися вигідні пропозиції. Зокрема — від одного з провідних незалежних американських режисерів Стівена Содерберга. У фільмі "Побічна дія" він зібрав зіркову команду: Джуда Лоу, Ченнінга Татума, Кетрін Зету-Джонс. У драмі Содерберга Руні Мара зіграла дівчину Емілі, яка бореться з жорсткою психіатричною хворобою — або симулює її.

"Уна"

"Уна" — ще одна гарна екранізація в біографії Руні Мари. В основі фільму — п’єса популярного шотландського драматурга Девіда Гарровера "Чорний дрізд" про юну дівчину Уну і її закоханість у дорослого чоловіка. У театрі п’єса "Чорний дрізд" отримала найпрестижнішу театральну премію — імені Лоуренса Олів’є.

"Щоденник Роуз"

Як і "Уна", "Щоденник Роуз" — ще одна малобюджетна робота в кар’єрі Руні Мари. Акторка постійно розширює географію своїх робіт — і цього разу знялася в ірландського режисера Джима Шерідана. "Щоденник Роуз" — історія про пацієнтку психіатричної клініки, яка десятиліттями перебуває в неволі. У молодості її грає Руні Мара, а у зрілому віці — Ванесса Редгрейв. Прем’єра фільму відбулася на фестивалі в Торонто 2017 року.

"Пісня за піснею"

У Руні Мари чудовий смак, і вона вміє вибирати режисерів. Робота з Терренсом Маліком, триразовим номінантом на премію "Оскар", над фільмом "Пісня за піснею" тривала понад шість років. У фільмі зібрали найпопулярніших і найгарніших акторів Голлівуду: Наталі Портман, Раяна Гослінга, Руні Мару і Майкла Фассбендера. Режисер із властивою йому іронією зняв кіно про любовні трикутники, сексуальну одержимість і зраду в богемних творчих колах. Інтриги додало й те, що знімання відбувалися без сценарію.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.