До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 причин, чому Tiger King зараз найпопулярніший серіал на Netflix

Зараз світ поділяється на два типи людей: тих, хто дивився документальний серіал на Netflix 'Tiger King' ( "Король тигрів"), і тих, хто ні. Свою думку про шоу вже висловили безліч зірок: від Кім Кардашьян Вест і Кріссі Тейге до Джареда Лето. Розповідаємо, чому і вам варто подивитися це шоу.

Реклама

Лише кілька тижнів тому ніхто не знав про Джо Екзотика. Потім стрімко почав набирати популярність Tiger King, документальний серіал на Netflix, що складається з семи епізодів, про який всі писали у Twitter. Повна назва шоу – "Король тигрів: вбивства, свавілля і безумство" – здебільшого визначає сюжет. Це справжній кримінальний документальний трилер, знятий про чоловіка з Оклахоми на ім’я Джо Екзотик. Екзотик, він же Джозеф Мальдонадо-Пасаж, володіє зоопарком на півдні Америки, і розповідь зосереджено на його житті, любові до тигрів, особистому житті (він багатоженець) і ще на багато чому: злочині, убивстві, метамфетаміні тощо. Важко підібрати слова, щоб описати ті сюрпризи, які чекають глядача, але зрозуміло одне: це шоу варто часу й уваги.

Стиль Джо Экзотика

З моменту, коли глядач вперше зустрічається з Джо, він не може перестати думати про його незвичайний стиль. Попри те, що Джо працює в парку тварин і доглядає за тиграми, він одягається досить ексцентрично. Екзотик – це стильні джинси, черевики та кричуща сорочка з анімалістичним принтом, прикрашена блискітками або виконана в яскравих кольорах. У комбінації з культовою платиновою стрижкою, його образ шокує і зачаровує одночасно.

Сюжет документальної історії

Так, на перший погляд здається, що серіал присвячений захоплюючому світу колекціонерів тигрів і знущанням над цими тваринами. Але все ж таки сюжет цього документального шоу, що розвивається від епізоду до епізоду аж до остаточного драматичного кульмінаційного моменту, воістину неймовірний і різноманітний.

Усвідомлення того, хто все ж таки "найгірший" з героїв

Спочатку Джо "найгірший" в тому сенсі, що він здається неймовірно неприємною людиною, до того ж погано поводиться зі своїми тваринами. Потім ви зустрічаєте Багвана Ентла, і він, безсумнівно, набагато гірший за Джо (враховуючи жахливе ставлення до жінок і тварин). Потім розкриваються справжні реалії особистості Керол Баскін, і вона раптом стає гіршою. А потім у кадрі з'являється Джефф Лоу, і він виглядає набагато гірше, ніж Джо, Багван і Керол усі разом. Говард здається дивним, але він гірший чи просто дивний? Те, як головні герої і антагоністи зливаються, перетинаються, переносяться і потім розвиваються з кожним епізодом серіалу, є однією з причин, чому це шоу таке дивовижне.

Експрес-курс з емпатії

Що змушує когось діяти так, як він діє, і робити вибір, який він робить? "Король тигрів" – це також серіал про людяність і глибини людської психіки, а також про те, як далеко люди можуть піти заради грошей, слави, страху або подальшої ворожнечі. В якомусь сенсі "Король тигрів" нагадує культовий серіал "У всі тяжкі" – глядач спостерігає, як герої роблять жахливі вчинки, але в нього також є можливість побачити, як персонажі досягли критичної точки, що підштовхнула їх на певні дії. Таким чином виникає співчуття, і від цього стає все важче повністю списати цих людей з рахунків.

Очікування того, що буде далі

Що не менш дивовижно, ніж сам серіал, – розуміння, що це ще не кінець. Творці шоу відповідають на всі запитання глядачів, але також і змушують ставити нові. Чому Джефф Лоу не потрапив до в'язниці? Як живе Джо в ув'язненні? Говард все ще дивний? Чим він наповнив своє життя? Що тепер роблять все колишні співробітники Джо? Керол все ще веде блог на своїй сторінці у Facebook? До того ж з'явилися розмови про повнометражний художній фільм з Марго Роббі в головній ролі. Отже готуйтеся – це ще не кінець.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.