До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих ролей Метью Макконегі

Метью Макконегі, якому сьогодні, 4 листопада, виповнилося 54 роки, спершу зарекомендував себе як головний герой ромкомів, а згодом відкрив акторський потенціал у великих драматичних проєктах. За них він отримав низку нагород і захоплені відгуки кінокритиків. Від "Далласького клубу покупців" до "Справжнього детектива" — Vogue.ua згадує найкращі ролі кіноактора.

Меттью Макконегі

"Мад", 2012

Кінофільм режисера Джеффа Ніколса оповідає про події в американському штаті Арканзас. За сюжетом двоє хлопчиків знаходять на острові річки Міссісіпі персонажа Макконегі на ім'я Мад. Він зачаївся на острові після того, як убив чоловіка, що скривдив його дівчину. Поки він ховається, батько і брат убитого полюють на Мада.

Реклама

<b>Мад (2012)</b>

Ніколс знав, що участь Макконегі посприяє касовим зборам. Таємничий персонаж Метью уособлює зачеплену чоловічу гордість, і це яскраво відбиває гра актора. Компанію Макконегі у фільмі склали Різ Візерспун і Сем Шепард. Стрічка брала участь у конкурсній програмі Каннського кінофестивалю.

"Далласький клуб покупців", 2013

Роль у драмі Жан-Марка Валле "Далласький клуб покупців" вважають найкращою роботою Макконегі, яка принесла йому першого "Оскара". Він грає людину, хвору на СНІД, яка знаходить сили для боротьби із системою.

<b>Далласький клуб покупцiв (2013)</b>

Світова прем'єра стрічки відбулася на кінофестивалі в Торонто. Картину тепло сприйняли критики, які відзначили роботу всього акторського складу, особливо Макконегі і Джареда Лето. Обох нагородили "Золотими глобусами" і "Оскарами" за їхні перевтілення.

"Справжній детектив", 2014

Сюжет закручений навколо розслідування дивного і жорстокого вбивства жінки в штаті Луїзіана. Розслідувати цю справу доручають двом детективам — Мартіну Гарту (Вуді Гаррельсон) і Расту Коулу (Метью Макконегі). Дія відбувається у трьох часових проміжках: 1995 року, коли герої познайомилися і почали розслідування, 2002-го, важливий етап у житті героїв, і 2012-го, коли після схожого вбивства справу повторно відкрили.

<b>Настоящий детектив, 2014</b>

Метью Макконегі став першим актором, знайденим для "Справжнього детектива". Він привернув увагу продюсерів грою у фільмі "Адвокат на лінкольні" — контракт із ним підписали ще до продажу прав на серіал телеканалу HBO. Також Макконегі допоміг залучити до серіалу Вуді Гаррельсона. Перший сезон отримав схвальні відгуки критиків, деякі з них навіть назвали серіал найкращою телевізійною драмою року. "Справжній детектив" надав Макконегі можливість продемонструвати себе як сильного і проникливого актора.

"Інтерстеллар", 2014

Цю кінострічку вважають одним із найамбітніших проєктів Крістофера Нолана. Майстер психологічних трилерів і наукової фантастики, Нолан у фільмі про вчених-дослідників чорних дір зняв перший ешелон кінозірок: Метью Макконегі, Енн Гетевей, Джессіку Честейн і Майкла Кейна. А продюсером фільму став Стівен Спілберг.

<b>Interstellar</b>

Макконегі дуже серйозно поставився до своєї ролі: до закінчення роботи над фільмом він не розповідав деталей сюжету навіть дружині, а під час знімань жив не в готелі, а в трейлері неподалік домівки його персонажа. Макконегі вибрали на роль Купера після того, як Нолан побачив його у стрічці "Мад". "Інтерстеллар" отримав позитивні відгуки кінокритиків, високі оцінки глядачів і деяких учених. Крім того, він був номінований на багато премій.

"Море дерев", 2015

<b>The Sea of Trees (2015)</b>

У цій містичній драмі Гаса ван Сента сюжет зосереджений на американці, який намагається звести рахунки з життям у японському "Лісі самогубців", де він зустрів японця з такою ж мотивацією. Головні ролі виконали Метью Макконегі, Наомі Воттс і Кен Ватанабе. Прем'єра фільму відбулася в межах основного конкурсу Каннського кінофестивалю 2015 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.