До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів у кар’єрі Тобі Магвайра

Хоча Тобі Магвайр здебільшого відомий своєю інтерпретацією Людини-павука, у послужному списку актора було багато інших чудових ролей. Незалежно від того, грав він другорядні чи провідні ролі, Магвайр завжди мав переконливий і органічний вигляд, перевтілюючись на будь-якого персонажа. Згадуємо найкращі з його робіт у цьому матеріалі.

"Страх і огида в Лас-Вегасі", 1998

Тобі Магвайр у фільмі "Страх і огида в Лас-Вегасі", 1998

Комедія "Страх і огида в Лас-Вегасі" прямує за Джонні Деппом і Бенісіо Дель Торо під час їхніх божевільних, спровокованих наркотиками пригод. Хоча фільм переважно зосереджений на їхніх персонажах, Магвайрові вдалося вирізнитися в ролі автостопника. З безліччю гумору й унікальною оповіддю, "Страх і огида в Лас-Вегасі" виразно особливий на тлі інших фільмів у жанрі. Хоча Магвайр і не дуже відомий своєю роботою в цьому фільмі, але вона, безумовно, унікальна й варта уваги.

Реклама

"Плезентвіль", 1998

Риз Уизерспун и Тоби Магуайр в фильме Різ Візерспун і Тобі Магвайр у фільмі "Плезентвіль", 1998

У цій стрічці Магвайр грає роль Девіда, а Різ Візерспун — його сестру Дженніфер. Вони — абсолютно різні особистості, які мають навчитися жити одне з одним після того, як їх раптово перенесли у світ Плезентвіль, серіал 1950-х. Веселий, привабливий, сповнений прекрасних тем і взаємодії між іншими акторами, "Плезентвіль" — один з найкращих фільмів Магвайра.

"Правила виноробів", 1999

Тоби Магуайр и Шарлиз Терон в фильме Тобі Магвайр і Шарліз Терон у фільмі "Правила виноробів", 1999

З Магвайром у головній ролі "Правила виноробів" — прекрасна, недооцінена романтична драма із сильним акторським складом. Участь Шарліз Терон і Майкла Кейна — одні з небагатьох переваг цієї стрічки. У центрі уваги історія молодого хлопця, який залишає притулок, де його виховували, щоб подивитися світ. "Правила виноробів" — воістину жахлива історія, заснована на однойменному романі Джона Ірвінга, і посідає одне з почесних місць у фільмографії актора.

"Брати", 2009

Тоби Магуайр и Натали Портман в фильме Тобі Магвайр і Наталі Портман у фільмі "Брати", 2009

Людині, подібній до Магвайра, з його хлоп’ячою чарівністю й наївним обличчям важко залякувати й бути відверто жорстоким. Однак із цим фільмом він зарекомендував себе як один з найрізнобічніших акторів свого покоління. Магвайр грає роль капітана Сема Кехілла, ветерана морської піхоти США, який нібито загинув у Афганістані. Брат Сема, якого грає Джейк Джилленгол, приймає його дружину й дітей. Згодом з’ясовується, що капітана Кехілла врятували американські війська. Все йде добре, коли Сем возз’єднується зі своєю сім’єю, поки в нього не виявляються ознаки посттравматичного стресового розладу. Магвайр без зусиль розуміє характер свого персонажа, демонструючи його мовою тіла, інтонаціями, виразами обличчя й найдрібнішими деталями — безумовно, видатний виступ актора.

"Жертвуючи пішаком", 2014

Тоби Магуайр в фильме Тобі Магвайр у фільмі "Жертвуючи пішаком", 2014

Режисер Едвард Цвик зняв напружений біографічний драматичний фільм, у якому розповідається про життя американського шахового гросмейстера Бобі Фішера і його спроби знищити радянських шахових гросмейстерів під час холодної війни — безпосередньо про його фінальну зустріч із Борисом Спаським у 1972 році. Магвайр прекрасно показує психологічний образ шахової легенди й емоційне сум’яття, яке він пережив, утягнений у порочну політику під час холодної війни. Магвайр вражає, спритно зображуючи всі сторони Фішера — від шахового чарівника до сповненої муки людини.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.