До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів з Ніколасом Кейджем у головній ролі

7 січня свій 59-й день народження святкує американський актор, кінорежисер, продюсер, лауреат премій "Оскар" і "Золотий глобус" Ніколас Кейдж. У доробку знаменитості 126 робіт у 111 проєктах, а також іменна зірка на голлівудській "Алеї слави". Щоб дистанціюватися від свого відомого дядька Френсіса Форда Копполи, на початку кінокар’єри Ніколас змінив прізвище на честь героя коміксів Люка Кейджа. З нагоди дня народження актора vogue.ua згадує п’ять фільмів з Ніколасом Кейджем у головній ролі.

"Примарний вершник" (2007)

Фото: IMDB

Перший супергеройський фільм, заснований на історії про Примарного Вершника зі всесвіту Marvel Comics, з’явився на кіноекранах 2007 року. Ніколас Кейдж зіграв роль Джонні Блейза, який за п’ять років, 17 лютого 2012 року, знову постав перед глядачами. З бюджетом 110 млн доларів фільм заробив майже 230 млн, а кінострічка й донині залишається улюбленою для багатьох.

Реклама

"Збройовий барон" (2005)

Фото: IMDB

"Збройовий барон" — один з найпам’ятніших фільмів у кар’єрі Кейджа. Роль Юрія Орлова, якого зіграла знаменитість, багато в чому ґрунтується на історії міжнародного торгівця зброєю Віктора Бута, колишнього радянського офіцера, якого заарештували в Таїланді в березні 2008 року. Фільм офіційно схвалила Amnesty International, міжнародна неурядова організація, яка ставить за мету "діяльність, спрямовану на запобігання порушенню прав на фізичну та психологічну недоторканність людини", оскільки стрічка демонструвала небезпеку торгівлі зброєю.

"Скарб нації" (2004)

Фото: IMDB

Франшиза "Скарб нації" складається з пригодницьких фільмів, включно з двома театральними фільмами і серією приквелів, а майбутні частини ще розробляють. Одразу після виходу на екрани фільм став класикою і належить до найпопулярніших кінострічок про полювання на скарби.

"Свиня" (2021)

Фото: IMDB

Знімати "Свиню" почали ще наприкінці 2019 року, але закінчити команда не встигла, оскільки в плани втрутилася нестабільна епідеміологічна ситуація. Роботу довелося перенести на невизначений термін, і як наслідок — кінострічка вийшла на великі екрани в США недавно, 16 липня 2021 року. У "Свині" Кейдж грає самого себе: це автобіографічний фільм, спродюсував який теж Ніколас. У центрі історії — ледь не загублена кар’єра фахівця, яку він намагається відновити.

"Знамення" (2009)

Фото: IMDB

Касові збори "Знамення" перевищили бюджет утричі. Сюжет фільму побудований на ефекті апофенії, який полягає в тому, що деякі люди здатні бачити структуру або взаємозв’язки у випадкових або безглуздих даних.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.