До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів Кевіна Спейсі

Кевін Спейсі – "хамелеон" кіносвіту. Йому до снаги перевтілюватися в абсолютно протилежних персонажів, і робить актор це неймовірно віртуозно. Акторську кар'єру Кевін розпочав на Бродвеї 1981 року, а перша роль йому дісталася тільки через п'ять років у фільмі "Ревнощі". Свого ж першого головного героя Спейсі зіграв у кінострічці "За взаємною згодою" (1992 року). З тих пір його кар'єра почала стрімко розвиватися і менш ніж через десять років його ім'я стало знаним. Сьогодні Спейсі – один із видатних акторів, лауреат премій "Тоні", "Золотий глобус" і "Оскар". 26 липня йому виповнюється 61 рік, а vogue.ua згадує його найкращі фільми.

"Серед акул", 1994
Кевін Спейсі у фільмі "Серед акул", 1994

Фільм "Серед акул" (в оригіналі – Swimming with Sharks) оповідає про парубка на ім'я Гай (Френк Вейлі) – наївного помічника впливового кінопродюсера Бадді Аккермана (Кевін Спейсі). Кожного дня Гай страждає під постійних образ і приниження з боку Бадді в офісі і за його межами. Все це він терпить з надією отримати підвищення. Але як відомо, і терпіння має межі. У цій чорній комедії Спейсі – чудовий. Він майстерно зображує злого, его-маніакального продюсера і безжального боса. Саме його віртуозна гра перетворила стрічку в інтелектуальне, сатиричне і веселе кіно.

Реклама
"Звичайні підозрювані", 1995
Кевін Спейсі в фільмі "Звичайні підозрювані", 1995

Культовий фільм Браяна Сінгера та одна з найбільш знакових стрічок у жанрі неонуар. Сюжет оповідає про допит шахрая Роджера "Базіки" Кінта, який є одним з двох, що вижили після різанини і пожежі на кораблі, пришвартованому в порту Лос-Анджелеса. Кінт розповідає слідчому заплутану історію подій, які привели його і злочинних компаньйонів до човна, і про таємничого кримінального лорда, відомого як Кайзер, який контролював їх. Одне можна сказати точно: ця картина не була б настільки захопливою без Кевіна Спейсі в ролі "Базіки". Актор бездоганно зобразив персонажа, за що отримав свій перший "Оскар".

"Сім", 1995

<b>Seven 1995</b>

У цьому трилері Девіда Фінчера новачок (Бред Пітт) і ветеран детективних розслідувань (Морган Фріман) намагаються вполювати серійного вбивцю, який вибирає і мучить своїх жертв за принципом семи смертних гріхів. Вони намагаються вистежити Джона Доу (Кевін Спейсі), який, здається, завжди на крок попереду. Його навмисні підказки, залишені на місцях злочину, – єдине, що допомагає їм вистежити вбивцю. Але детективи не знали, що стали частиною диявольської схеми Доу. Кевін Спейсі в ролі божевільного Джона Доу гіпнотизує, хоч і з'являється у фільмі всього на тридцять хвилин.

"Таємниці Лос-Анджелеса", 1997

Подія фільму відбувається в Голлівуді в 1950-х роках. Сюжет оповідає про корупцію і підлість поліції. Головні герої – три полісмени, у кожного з яких є свої методи розкриття злочинів: Бад Вайт (Рассел Кроу) використовує насильство; Ед Екслі (Гай Пірс) намагається відповідати всім правилам; і Джек Вінсеннс (Кевін Спейсі) воліє "світитися" на телебаченні, а не викривати поганців. Але після вбивства близької Вінсеннсу людини, він об'єднується з Екслі і Вайтом, аби знайти винуватців. "Таємниці Лос-Анджелеса" – інтелектуальний фільм з чудовим сценарієм, складними сюжетними поворотами і феноменальною акторською грою. Джеймс Еллрой, режисер фільму, назвав виступ Спейсі "одним з найкращих проявів ненависті до себе, які він коли-небудь бачив на екрані".

"Краса по-американськи", 1999

<b>american beauty</b>

У цій психологічній драмі чоловік середніх років на ім'я Лестер Бьорнем переживає кризу середнього віку. Він щодня страждає від знущань своєї злої, самозакоханої дружини і нервової доньки-підлітка, які вважають його невдахою. Лестера не поважають ні вдома, ні на роботі. Але все змінюється, коли він захоплюється найкращою подругою своєї доньки. Нова пасія допомагає йому вийти з кататонічного стану і почати жити ефектно. Візуально у фільму є багато видатних моментів, а акторський склад відповідає драматичному розмаху стрічки. Картина "Краса по-американськи" була номінована на вісім премій "Оскар" і отримала п'ять з них, в тому числі нагороду за "Найкращу чоловічу роль" Спейсі. Тріумф Кевіна був очевидний: його Лестер Бьорнем залишається одним з найбільш пам'ятних персонажів сучасного кінематографу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.