До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 культових кінострічок з Томом Крузом

Невтомний Том Круз упродовж десятиліть посідає центральне місце в кіноіндустрії та забезпечує успіх кожного проєкту, у якому з'являється. 3 липня голлівудському красеню виповнюється 61 рік. У день народження актора Vogue.ua згадує 5 культових фільмів з його участю, які варто подивитися кожному.

"Ризикований бізнес", 1983

Том Круз у фільмі "Ризикований бізнес", 1983

Зірка народилася: саме кінострічка Пола Брікмана "Ризикований бізнес" зробила Тома Круза всесвітньо відомим актором. Хоч це комедійний фільм, у ньому порушені дуже серйозні теми: матеріалізм, втрата невинності, повноліття й капіталізм. Мабуть, саме завдяки гумористичному погляду на ці проблеми "Ризикований бізнес" став успішним як серед критиків, так і комерційно, ба більше, заробив понад 63 мільйони доларів у прокаті з бюджетом 6,2 мільйона.

Реклама

"Людина дощу", 1988

Дастін Гоффман і Том Круз у фільмі "Людина дощу", 1988

Як спілкуватися з тим, хто не схильний до цього за своєю природою? Саме з такою проблемою стикається головний герой у чудовому фільмі Баррі Левінсона. Чарлі Беббіт (Том Круз) вирушає в подорож зі своїм старшим братом Реймондом (Дастін Гоффман), генієм-аутистом, у якого математичні навички комп’ютера. Перформанс Гоффмана — бездоганний: акторові вдається оголити душу Реймонда, але жодного разу не спотворити його натуру. А робота Круза й постійно змінна палітра настроїв його персонажа, у якій проявилися і грайливість, і зарозумілість, і розчарування, і сум — стали ідеальним тлом для виступу Гоффмана.

"Інтерв’ю з вампіром", 1994

Том Круз у фільмі "Інтерв’ю з вампіром", 1994

Оповідь цього готичного фільму Ніла Джордана оформлена у вигляді сучасного інтерв’ю, у якому вампір Луї (Бред Пітт) розповідає свою 200-річну історію репортеру із Сан-Франциско. Одна з головних переваг стрічки — нетиповість іпостасі Круза. У ролі зухвалого нарцисичного вампіра Лестата Круз віддаляється від звичних образів і експериментує за межами архетипів, з якими раніше працював у своїй кар’єрі. Звабливий і жорстоко-харизматичний — за актором, як ніколи раніше, цікаво спостерігати.

"Магнолія", 1999

Том Круз у фільмі "Магнолія", 1999

Один з перших (і найамбітніших) фільмів режисера Пола Томаса Андерсона, "Магнолія" розповідає про героїв, які живуть у долині Сан-Фернандо. Їхні життя переплітаються одне з одним, зокрема й із персонажем Круза, секс-гуру на ім’я Френк Мекі. Андерсон написав цю роль спеціально для Круза. Таланти двох поєдналися й створили щось неймовірно пам’ятне. І хоча фільм триває понад три години, він вартий перегляду. Хоча б заради чудової гри Тома Круза.

"Із широко заплющеними очима", 1999

Том Круз і Ніколь Кідман у фільмі "Із широко заплющеними очима", 1999

Стенлі Кубрик був фанатом Тома Круза і, схоже, що спеціально приберіг для нього роль в одному зі своїх найкращих фільмів. Актор знявся разом з Ніколь Кідман у стрічці відомого режисера 1999 року "Із широко заплющеними очима", яка оповідає історію доктора Білла Гартфорда, який розпочинає прискорений курс з усіх питань сексу, коли його дружина зізнається в альтернативних сексуальних фантазіях. Ця еротична містерія, як і всі інші фільми Кубрика, така стильна, що від екрана неможливо відвернути погляду.

Читайте також

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.