До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 цікавих фактів про знімання блокбастера "Вічні"

4 листопада в український прокат виходить супергеройський блокбастер "Вічні". І поки модний світ стежить за тим, які образи вибирає для промотуру фільму виконавиця однієї з головних ролей Анджеліна Джолі, ми розповідаємо, хто такі Вічні, чому фільм знімали майже 90 днів і як створювали костюми.

Вічні — група супергероїв, які вперше з’явилися в коміксах Marvel у 1970-х. Це безсмертні, що живуть на Землі 35 000 років. У фільмі ми побачимо, як безсмертні возз’єднаються, щоб захистити людство від своїх злісних побратимів Девіантів. Режисер стрічки — Хлоя Чжао, яка торік здобула премію "Оскар" за фільм "Земля кочівників".

Реклама
Всі 10 головних героїв "Вічних" уперше з’являться на екрані

Перерахуємо їх усіх. Аяк (Сальма Гаєк) — духовний лідер Вічних, Тена (Анджеліна Джолі) — елітний воїн, Серсі (Джемма Чан) — так звана Чуйна Вічна, Ікаріс (Річард Медден) — наймогутніший Вічний, Кінго (Кумейл Алі Нанджіані) — стріляє променями космічної енергії, Спрайт (Лія Макг'ю) — Вічний, що має вигляд дитини, Фастос (Браян Тайрі Гері) — перший супергерой-гей у всесвіті Marvel, Маккарі (Лорен Рідлофф) — надшвидкісна Вічна, Гільгамеш (Дон Лі) — найсильніший Вічний і Друїг (Баррі Кеоган) — відчужений Вічний.

Вічні — незвичайні супергерої: вони одночасно і воїни, і мислителі. Через таємну присутність Вічних у суспільстві впродовж тисяч років деякі з них стали виявляти щиру приязнь до людської раси й щасливі жити в ній і бути її частиною: хтось із них працює в музеї куратором, хтось — актор у Боллівуді. Для режисерки Хлої Чжао ця сюжетна лінія дає змогу висловити у фільмі ідею про двоїстість єства кожної людини на землі.

Героїня Анджеліни Джолі — найсміливіший боєць у фільмі

Для Анджеліни Джолі, яка останні кілька років захоплена режисерською роботою й соціальною активністю, "Вічні" — велике повернення на екрани. Її героїня Тена — наймогутніший Вічний і неймовірний боєць. Разом зі своїм близьким другом Гільгамешем вони найсильніші воїни групи. Тена може створювати зброю з космічної енергії, яка трансформується на її бажання під час битви. Вона може сформувати меч, здатний перетворитися на спис, а потім — на два мечі. Це робить її жорстоким супротивником, оскільки її зброя може прорізувати предмети та блокувати вибухи. Вона також чутлива, і її спогади можуть приголомшити її...

Тена має посттравматичний синдром. "Тені незручно в мирний час. Вона не знає, як жити поза війною, дружити або любити, але вона знає війну, — каже Анджеліна Джолі. — Вона знає, хто вона в бою. Але не знає, як піти на вечірку або поспілкуватися. У неї просто немає цих навичок".

Частину сцен знімали на Канарських островах

За сюжетом Вічні розкидані на всій земній кулі, включно з Лондоном, Мумбаєм, Південною Дакотою, Чикаго, Аляскою, Австралією та лісами Амазонії. Команді фільму треба було знайти правильні місця для натурного знімання і відтворення довкілля. Зокрема, частину сцен знімали на Канарах. Чотири тижні знімання тривали на Фуертевентурі й Лансароте, двох Канарських островах біля берегів Африки. Ці острови відіграють у фільмі роль місць, яких або більше немає, або які важко знімати, — Вавилон, Месопотамія й австралійська глибинка.

Костюми героїв натхнені космосом і не подібні до уніформи

Для режисерки Хлої Чжао й художниці костюмів Семмі Шелдон було важливо, щоб костюми супергероїв не були подібні до уніформи. "Ми хотіли створити позачасовий і водночас сучасний дизайн, оскільки Вічні прийшли на Землю понад 7000 років тому", — каже Семмі Шелдон. Тому основним джерелом натхнення для костюмів стали космос і малюнки художника Джека Кірбі, який вигадав Вічних.

Підготовка Семмі Шелдон і її команди передбачала аналіз і вивчення мінералів, гірських порід, туману й космосу — все це допомогло художникам надати давнього галактичного вигляду костюмам. Одяг героїв створює враження, що Вічні походять з органічної речовини — а самі костюми на взір як друга шкіра, а не броньована уніформа, як ми звикли бачити у Месників, наприклад.

Для кожного персонажа було зшито шість костюмів. На розроблення й виготовлення перших костюмів пішло близько пів року. Спершу художники придумували мудборди, потім робили цифрові ескізи, які приміряли на акторів. У фіналі, коли всі образи було затверджено, художники вручну наносили спеціально вигаданий малюнок на тканину — над кожним костюмом працювало до восьми осіб, які розфарбовували деталі, зокрема й сухозліткою.

Колірна палітра костюмів Аяк, героїні Сальми Гаєк, — синій і золотий. Її зв’язок з Небожителями надає їй шляхетного вигляду, а її образ доповнює величний головний убір. Крім того, Аяк любить природу й землю, тому у звичайному житті вона носить джинсову тканину й вільний одяг, що дає їй змогу працювати на землі й доглядати за тваринами.

Кольори костюмів Тени, яку грає Джолі, переходять від блідо-золотого до білого. Поступово, у різні періоди історії, її костюми стають дедалі крихкішими й ніжнішими. Як, наприклад, її австралійський образ, що співвідноситься приблизно з 1900 роком.

Фільм знімали 82 дні

На сьогодні "Вічні" — найамбітніший фільм Marvel. Його знімання тривало 82 дні, що стало рекордом для компанії. Такі масштабні строки пов’язані не тільки з кількістю героїв і тим, що сюжет розвивається відразу у двох часових площинах і в багатьох країнах у всьому світі. Кінопроцес забарився, бо відповідно до задуму режисера, "Вічних" знімали здебільшого на природі, а не в студії.

Загальний бюджет фільму становить 200 мільйонів доларів. За попередніми прогнозами, у перший вікенд прокату тільки в Штатах фільм заробить приблизно 60 мільйонів доларів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.