До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних стрічок фестивалю "Нове британське кіно"

28 листопада в Україні стартує фестиваль "Нове британське кіно". У програмі нові фільми Кена Лоуча, Агнешки Голланд і Пітера Джексона.

Джеймс Нортон у фільмі "Ціна правди"
"Ціна правди"

В український прокат представляють довгоочікуваний фільм номінантки на "Оскара", BAFTA і власниці "Срібного ведмедя" Берлінале, Агнешки Голланд. У центрі кінострічки – правдива історія британського журналіста Гарета Джонса, який першим на Заході написав про Голодомор 1932-33 років в Україні. Головну роль зіграв британець Джеймс Нортон, якого глядачі пам'ятають з серіалу "Війна і мир". У 1930-і роки журналіст Гарет Джонс вирушив до Радянського Союзу, а тоді опублікував свій знаменитий прес-реліз про голод у СРСР, який розкритикували на Заході. Події у фільмі відбуваються саме в ці роки: Гарет Джонс подається до Москви, щоб взяти інтерв'ю у Сталіна і написати статтю. Крім Джеймса Нортона у фільмі знялися Ванесса Кірбі ("Корона") і Пітер Скарсгаард ("Чудова сімка").

Реклама
"Малюк Джо"

Мати-одиначка Еліс (Емілі Бічем) працює генетиком в експериментальній лабораторії. Вона створила унікальну рослину-антидепресант, здатну зробити щасливим свого власника. Всупереч правилам Емілі бере квітку додому і дарує своєму синові. Через кілька днів той кардинально змінюється і зрозуміло, що на нього вплинула квітка, яку Емілі назвала "Малюк Джо". Прем'єра фільму минула в межах Каннського кінофестивалю, де Емілі Бічем взяла приз як найкраща акторка.

"Вас не було на місці"

Класик британського кіно, майстер гостросоціальних драм Кен Лоуч, випускає новий фільм. 2016 року він взяв "Золоту пальмову гілку" за фільм "Я, Деніел Блейк", а цьогоріч показав у Каннах нову драму "Вас не було на місці". Головні герої – звичайна сім'я: Ріккі працює в службі доставки і мріє відкрити власний бізнес, дружина Еббі доглядає за літніми людьми. Герої працюють по 16 годин на добу, щоб хоч якось налагодити своє життя і своїх дітей – складних підлітків. Їхня реальність складається з великих і маленьких катастроф, але при цьому вони сповнені надії.

"Тільки ти"

"Тільки ти" – одна з найкращих романтичних драм цього року. Це дебют молодого британського режисера Гаррі Вутліфф, яка отримала за цю стрічку три номінації Лондонського кінофестивалю. Герої фільму, Елена і Джейк, знайомляться в таксі напередодні Нового року, стрімко закохуються і так само стрімко вирішують завести дітей. Минає пів року, рік, Елена так і не вагітніє, і відносини передбачувано руйнуються. "Пристрасна, зворушлива історія кохання, розказана з нюансами і чесністю", – критики в захваті від цього дебюту.

"Дієго Марадона"

Асіф Кападіа, один з найсильніших документалістів світу, лауреат премії "Оскар" за чудовий фільм про Емі Вайнгаус "Емі", цього разу взявся за біографію іншої легендарної особистості – футболіста Дієго Марадони. Кінострічку зняли за повної підтримки футболіста, на основі 500 годин раніше не висвітлених відеоматеріалів з його особистого архіву. Фільм зосереджений на семи роках перебування Марадони в Неаполі, коли він вивів у світові лідери футбольний клуб "Наполі". Не оминає увагою режисер і злочинне життя Неаполя в ті роки, і пристрасть Марадони до наркотиків. Сам Асіф Кападіа каже, що з дитинства обожнює Марадону і все життя мріяв зняти цей фільм.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.