До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Встигнути за вечір: 10 серіалів з короткими епізодами

У телевізійному світі, де щороку на екрани виходять сотні абсолютно нових серіалів, ледве кому стає емоційних сил і часових ресурсів для перегляду чергової 10-годинної драми, особливо якщо вона передбачає продовження. Тим часом список "обов’язкових до перегляду" фільмів, у якому переважають багатогодинні шоу, з року в рік лише довшає. Тому нині в найкращих серіалах цінують насамперед одну спільну ознаку — короткі епізоди. Якщо вам просто потрібна доступна, захоплива візуальна історія з непоганим сюжетом, без потреби заглиблюватися в 12 сезонів, то рекомендуємо вибрати котрусь з нашого переліку.

"Повернення додому"

Джулия Робертс в сериале Джулія Робертс у серіалі "Повернення додому"

Головна героїня Гайді — соцпрацівниця в державній установі, що допомагає колишнім солдатам знову адаптуватися в мирному середовищі. Однак легітимність організації та їхні наміри не відразу зрозумілі. Головну роль у шоу зіграла Джулія Робертс (до слова, це її перша робота на маленькому екрані). Серіал доволі тривожний, напружений, загадковий і трохи зловісний.

Реклама

"Погань"

Фиби Уоллер-Бридж в сериале Фібі Воллер-Брідж у серіалі "Погань"

Груба, палка, шалено дотепна молода жінка з Лондона щосили намагається впоратися зі смертю своєї найкращої подруги. Попри те, що епізоди шоу вельми короткі, вони доволі динамічні, щоб змусити вас натиснути кнопку перегляду наступної серії до того, як ви це усвідомите.

"Нетиповий"

Кейр Гилкрист в сериале Кейр Гілкріст у серіалі "Нетиповий"

У центрі сюжету серіалу "Нетиповий" хлопець Сем. Йому 18 років, він навчається в середній школі й страждає на аутизм. Серіал показує його дорослішання — пошуки любові, незалежності й того, що суспільство схильне визначати як "нормальність". Гумористичний, емоційний і досить щирий серіал — ідеальний варіант для тих, кому хочеться відірватися від всепоглинальних драм.

"Маніяк"

Эмма Стоун и Джона Хилл в сериале Емма Стоун і Джона Гілл у серіалі "Маніяк"

Дивна, але захоплива історія про двох незнайомців, які зустрічаються на загадковому фармацевтичному випробуванні. У кожного з них є свої проблеми в зовнішньому світі, але їх заманюють обіцянкою, що нові ліки можуть "відновити" розум без будь-яких побічних ефектів. Кожен епізод веде вас у найрізноманітніших напрямах, і хоч спершу може бути складно усвідомити, але ви будете залучені в стосунки героїв із самого початку.

"Любов. Смерть. Роботи"

Кадр из сериала Кадр із серіалу "Любов. Смерть. Роботи"

Якщо ви не любите мультфільмів, то серіал "Любов. Смерть. Роботи" змінить ваше ставлення до них. Ця перлина являє собою добірку коротких анімаційних розповідей, що охоплюють кілька жанрів, таких як фантастика, жах і комедія. Кожну серію створено з наміром, щоб її було легко дивитися, але важко забути.

"Гарне місце"

Кристен Белл в сериале Крістен Белл у серіалі "Гарне місце"

Фентезійна комедія розповідає про жінку Елеонору Шеллстроп, яку грає Крістен Белл. Вона прокидається в загробному житті й потрапляє в царство "Гарне місце". Елітна небесна утопія розроблена для "праведного" життя Елеонори, але, як не дивно, вона потрапила туди помилково. Щоб залишатися там, їй потрібно приховати свій справжній характер.

"Матрійка"

 Наташа Лионн в сериале Наташа Ліонн у серіалі "Матрійка"

"Матрійка" — це оригінальне шоу Netflix з Наташею Ліонн у головній ролі. Вона грає Надю, жінку, яка одного разу вночі йде на вечірку на її честь у Нью-Йорку, але відбувається щось жахливе — і вона вмирає. Щоранку вона прокидається й змушена проживати цей день знову й знову. Зможе Надя зрозуміти, що відбувається, і вийти з цієї петлі, чи може вона приречена залишитися в цьому дні?

"Баррі"

Билл Хейдер в сериале Білл Гейдер у серіалі "Баррі"

Комедії про розчарованих найманих убивць надзвичайно поширені, але "Баррі" вирізняється серед них. Білл Гейдер у ролі, яка вдало поєднує комедійні й драматичні моменти, грає кілера, який потрапляє до класу акторської майстерності й вирішує, що це його нове покликання. "Баррі" — похмура жорстока комедія, яку, безсумнівно, варто подивитися.

"Кінець ***го світу"

Алекс Лоутер и Джессика Барден в сериале Алекс Лоутер і Джессіка Барден у серіалі "Кінець ***го світу"

Коли перші вісім серій стильного серіалу Чарлі Ковелла й Джонатана Ентвістла дебютували на Netflix на початку 2018 року, вони здавалися разюче унікальними. Історія двох розчарованих життям підлітків характеризується кінематографічною яскравістю інді-фільму й дивним почуттям гумору та приваблює своєю химерністю й зухвалістю.

"Співчуваю вашій утраті"

Элизабет Олсен в сериале Елізабет Олсен у серіалі "Співчуваю вашій утраті"

Драма "Співчуваю вашій утраті" оповідає про життя після горя. Елізабет Олсен грає жінку Лі Шоу, яка намагається впоратися з несподіваною смертю чоловіка й розбирається не тільки в екзистенційній дестабілізації глибокої втрати, а й пов’язаних з нею бюрократичних дрібницях. Жартувати про смерть складно, але автор шоу Кіт Штайнкеллнер знаходить правильний тон, який зображає комедію емоційних вагань головної героїні, зусилля її сім’ї в спробах допомогти їй, і проблиски надії на продовження життя.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.