До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 фільмів від жінок-режисерів, які представлять 2019 року

У кіно продовжують порушувати питання гендерної нерівності, зокрема, акцентують увагу на тому, що за головні нагороди змагаються тільки чоловіки. Щороку на ринку з'являється чимало чудових фільмів від жінок-режисерів, які, на жаль, залишаються непомітними. Vogue UA розповідає про 10 фільмів, які не можна пропустити 2019 року.

"Маленькі жінки"
Кадр зі зйомок фільму "Маленькі жінки"

Літературна класика Луїзи Мей Олкотт стала найочікуванішою екранізацією 2019 року. Режисер Грета Гервіг зібрала для свого фільму найкращий акторський склад. Так, чотирьох сестер Марч зіграють: Емма Вотсон (у ролі Мег), Сірша Ронан (Джо), Флоренс П'ю (Емі), Елайза Сканлен (Бет), юного Лорі зіграє Тімоті Шаламе, а тітоньку Марч – Меріл Стріп.

Реклама
"Капітан Марвел"
Кадр з фільму "Капітан Марвел"

Брі Ларсон грає Керол Денверс, яка стає одним з наймогутніших героїв у всесвіті Marvel. Співрежисером і сценаристом стрічки стала Анна Боден зі своїм давнім творчим партнером Раяном Флеком. Очікують, що цей сильний дует виведе традиційний жанр коміксів на новий рівень. До речі, це перший фільм з всесвіту Marvel, в яких головною стає саме герой жіночого роду.

Birds Of Passage
Кадр з фільму Birds Of Passage

Знятий Христиною Гальєго і Сіро Геррою, фільм Birds Of Passage був представлений у межах Каннського кінофестивалю і потрапив у шортлист номінантів на премію "Оскар" в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою". У цьому кримінальному фільмі йдеться про сім'ю Вайю, яка замішана в нелегальній торгівлі наркотиками в досить жорсткий час – 1960-і і 1970-і роки в Колумбії.

"Кухня"
Кадр з фільму "Кухня"

"Кухня" – комедійно-драматичний дебют Андреа Берлофф. Зірки фільму Мелісса Маккарті, Тіффані Геддіш і Елізабет Мосс грають дружин ірландських бандитів, які беруть участь у злочинних операціях в 1970-х роках в нью-йоркському районі "Пекельна кухня" після того, як ФБР заарештовує їхніх чоловіків.

Queen & Slim
Джоді Сміт і Деніел Калуя (фото: @jodiesmith)

Деніел Калуя і Джоді Сміт грають пару, чиє перше побачення отримує несподіваний поворот, коли їх зупиняє співробітник поліції. Ця стрічка стане першим повнометражним фільмом режисера Меліни Матсоукас, яка відома завдяки своїй роботі над відеокліпами. Сценаристом картини є Ліна Вейт, яка раніше працювала з Матсоукас над серіалом "Майстер не на всі руки".

"Ангели Чарлі"
Елізабет Бенкс

Біля керма римейка "Ангелів Чарлі" верховодить акторка і режисер Елізабет Бенкс. Вона також взяла участь у написанні сценарію для фільму. У новій частині франшизи своїх попередниць зіграють Крістен Стюарт, Наомі Скотт і Елла Балінська. Вони підуть по стопах своїх культових героїнь з серіалу 1970-х і боротимуться зі злочинністю.

"Місс Бала"
Кадр з фільму "Місс Бала"

2019 року режисер Кетрін Гардвік ("Сутінки") представить римейк однойменного мексиканського фільму Герардо Наранхо, знятого 2011 року. Головну героїню зіграє Джина Родрігес, відома з серіалу "Незаймана Джейн". За цю роль вона отримала "Золотого глобуса" 2015 року.

"Дрібна"
Кадр із фільму "Дрібна"

Тіна Гордон Чісм зняла комедійно-фантастичний фільм, що розповідає про владну бізнес-вумен (Реджина Голл), яка одного разу прокидається юною дівчинкою. Повернутися до нормального життя їй допомагає її помічниця Ейпріл (Ісса Рей).

"Секція ритму"
Кадр зі зйомок фільму "Секція ритму"

У головних ролях в цьому фільмі – Блейк Лайвлі і Джуд Лоу, а в режисерському кріслі – лауреат премії "Еммі" Рід Морано, відома завдяки роботі над серіалом "Оповідь служниці". "Секція ритму" – це бойовик про жінку, яка жадає помсти: вона хоче покарати тих, хто винен у загибелі її сім'ї в авіакатастрофі.

"Поворот"
Кадр зі зйомок фільму "Поворот"

Флорія Сігізмонді працює над адаптацією розповіді Генрі Джеймса "Поворот гвинта" – про молоду гувернантку, найняту для догляду за двома сиротами.

За матеріалами: Vogue.co.uk (KATIE BERRINGTON)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.