До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 фільмів, які обов'язково варто побачити 2019 року

Епічні історичні драми, новий фільм Квентіна Тарантіно і "Король Лев" кіно 2019 року обіцяє бути як ніколи видовищним.

"Марія – королева Шотландії" ("Дві королеви")
Марго Роббі у фільмі "Марія — королева Шотландії"

"Марія – королева Шотландії" – кінодебют британського театрального режисера Джозі Рурка. Фільм розповідає про протистояння королеви Шотландії, Марії Стюарт, і її двоюрідної сестри, королеви Англії, Єлизавети I. Сюжет фільму оснований на історичному романі Джона Гая "Моє життя належить мені: справжня історія Марії – королеви Шотландії". Головні ролі в ньому виконали номінантки на премію "Оскар", Сірша Ронан і Марго Роббі.

Реклама

Прем'єра в Україні – 17 січня.

"Скло"
Семюель Л. Джексон, Джеймс Макевой і Брюс Вілліс у фільмі "Скло"

"Скло" – науково-фантастичний трилер режисера М. Найта Шьямалана, який є загальним сиквелом фільмів "Невразливий" і "Спліт". Це історія злочинця з множинним розладом особистості і терориста-інваліда, які стикаються зі своїми старими ворогами. Головні ролі у фільмі виконали Брюс Вілліс, Сара Полсон, Семюель Л. Джексон і Джеймс Макевой. Цей фільм є унікальним проектом. Вперше компанія Buena Vista International, що належить студії Disney, та яка володіє правами на фільм "Невразливий" (2000), і студія Universal Pictures, яка володіє правами на фільм "Спліт" (2016), погодилися об'єднатися, щоб разом зняти цей проект.

Прем'єра – 17 січня.

Фаворитка
Емма Стоун і Олівія Колман у фільмі "Фаворитка"

Нова робота Йоргоса Лантімоса – одна з найяскравіших кінострічок 2018 року, прем'єра якої відбулася на Венеціанському кінофестивалі в серпні. У січні 2019 року "Фаворитка" нарешті з'явиться у широкому прокаті. Це історична трагікомедія, дії якої відбуваються в XVIII столітті. У центрі сюжету – підкилимні політичні інтриги в епоху правління королеви Анни. Як завжди, в головних ролях провідні актори – цього разу це Емма Стоун, Рейчел Вайс і Олівія Колман.

Прем'єра – 31 січня.

"Король"
Кадр зі зйомок фільму "Король"

"Король" – це екранізація історичних п'єс Шекспіра "Генріх IV" і "Генріх V" режисера Девіда Мішо, за сценарієм Джоела Еджертона і Мішо. Стрічка розповідає про принца Геле – майбутнього короля Генріха V, якому належить успадкувати престол і дізнатися, що таке влада. Головну роль у фільмі виконав провідний молодий актор Голлівуду, Тімоті Шаламе, а компанію йому склали Джоел Едгертон, Роберт Паттінсон, Бен Мендельсон, Шон Гарріс і Лілі-Роуз Депп.

Світова прем'єра запланована на 21 червня.

"Король Лев"
Кадр з фільму "Король Лев"

Новий "Король Лев" – це римейк Джона Фавро ( "Книга джунглів", "Залізна людина") культового мультфільму 1994 року. Дії фільму відбуваються в африканській савані і розповідають про молодого лева на ім'я Сімба, який втратив свого батька і був вигнаний зі зграї в далекі краї пустелі. Через роки він повертається, щоб повернути призначений йому трон. Головні ролі в римейку озвучили Сет Роген, Дональд Гловер і Бейонсе. Оригінальний мультфільм у свій час став прецедентом: він зібрав в прокаті 968 мільйонів доларів, завоював три премії "Золотий глобус" і дві премії "Оскар". Картину представлять до 25-річного ювілею "Короля Лева".

Прем'єра в Україні запланована на 18 липня.

"Одного разу в Голлівуді"
Бред Пітт і Леонардо Ді Капріо у фільмі "Одного разу в Голлівуді"

Дев'ятий і, як завжди, очікуваний фільм Квентіна Тарантіно. Дія "Одного разу в Голлівуді" відбувається 1969 року в період злочинів, які вчинила комуна Чарльза Менсона – лідера секти "Сім'я" та маніяка, в тому числі вбивство Шерон Тейт – дружини режисера Романа Поланскі, яка загинула на восьмому місяці вагітності. Для нової стрічки режисер зібрав безпрецедентний акторський склад: в головних ролях Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо, Марго Роббі, Аль Пачіно, Дакота Феннінг і Ліна Данем.

Прем'єра в Україні запланована на 8 серпня.

"Абатство Даунтон"
Акторський склад серіалу "Абатство Даунтон"

Одна з найочікуваніших кінопрем'єр 2019 року. "Абатство Даунтон" – повнометражний фільм, знятий за мотивами однойменного серіалу, який 2011 року потрапив у книгу рекордів Гінесса, як "найбільш обговорюваний критиками телесеріал". Сюжет побудований на подіях, що відбуваються на початку XX століття, в тому числі розповідає про технічний прогрес, емансипацію жінок, Першу світову війну і багато іншого. Дія ж фільму відбуватиметься після подій, розказаних в останньому епізоді серіалу. Головні ролі у фільмі зіграє весь провідний склад серіалу: Мішель Докері, Меггі Сміт і Г'ю Бонневілль.

Прем'єра в світі запланована на 20 вересня.

"Джокер"
Гоакін Фенікс у фільмі "Джокер"

"Джокер" – новий бойовик режисера Тода Філіпса. Роль невдалого комедіанта пропонували Леонардо Ді Капріо, але актор відмовився заради зйомки у фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді". На головну роль ще розглядали Бредлі Купера, Джейка Джилленгола, Адама Драйвера, Джеймса Франка, Пола Дано, Івана Реона і Білла Скарсгарда, але вона дісталася Гоакіну Феніксу. Ця стрічка – це спін-офф про одного з найвідоміших, найбільш божевільних і небезпечних лиходіїв всесвіту DC, яка описує становлення Джокера.

Прем'єра у світі запланована на 3 жовтня.

"Щиголь"
Анейрін Барнард і Ансель Елгорт на зйомках фільму "Щиголь"

Це історія про хлопчика Теодора Деккера, який вижив у теракті в Метрополітен Музеї, під час якого загинула його мати. В цей же час Тео став володарем скарбу, який привів його в підпільний світ мистецтва. Пам'ять про трагедію, втрата матері і крадіжка світового шедевра кардинально вплинули на все подальше життя хлопця.

"Щиголь" – екранізація роману Донни Тартт, удостоєного Пулітцерівської премії. Цей літературний твір вже став класикою XXI століття, і у нього є всі шанси отримати такий же статус у світі кінематографа. Над фільмом працює сильна команда: режисер Джон Кроулі ( "Бруклін", "Справжній детектив"), продюсер Ніна Джейкобсон ( "Голодні ігри", "Американська історія злочинів"), оператор – 14-кратний номінант на "Оскара", Роджер Дікінс, а також абсолютно зоряний акторський склад: Ніколь Кідман, Сара Полсон, Сьюзан Сарандон, Ансель Елгорт і Фінн Вулфхард.

Прем'єра в Україні запланована на 10 жовтня.

"Маленькі жінки"
Кадр зі зйомок фільму "Маленькі жінки"

Фільм Грети Гервіг "Маленькі жінки" стане восьмою адаптацією однойменного роману 1868 року Луїзи Мей Олкотт про життя чотирьох сестер Марч. Попередня екранізація роману "Маленькі жінки" 1994 року отримала три номінації на "Оскара". Головні ролі в ній виконали Вайнона Райдер, Крістіан Бейл, Сьюзан Сарандон, Клер Дейнс і Кірстен Данст.

Незважаючи на неймовірний успіх попередньої стрічки, не варто недооцінювати Грету і її можливості. В її адаптації з'явиться не менш гучний склад: молоді зірки Емма Вотсон, Сірша Ронан, Флоренс П'ю, Елайза Сканлен, Тімоті Шаламе, а так само їх досвідченіші колеги: Джеймс Нортон, Лора Дерн і Меріл Стріп. Крім цього, за словами продюсера, нова адаптація більше фокусується на темах, а не на розповіді, концентрує увагу на дорослішанні і проблемах сестер Марч.

Прем'єра у світі запланована на 25 грудня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.