До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід фестивалем Bouquet Kyiv Stage

З 27 серпня по 2 вересня в "Софії Київській" вже вчетверте відбудеться фестиваль Bouquet Kyiv Stage. На нас чекають музичні колаборації, зіркові українські та іноземні виконавці, найкращі короткометражні фільми за 30 років незалежності України, барокові скульптури Пінзеля в стінах "Софії Київської", театр, балет, література.

Тема цьогорічного фестивалю — "Ми. Між минулим і майбутнім". Всі події будуть пов’язані з темою проживання часу, з минулим, сьогоденням і майбутнім. Розповідаємо про найцікавіші події.

Реклама
Музика

Цього року заплановано 20 концертів, які охоплюють джаз, електроніку, класичну, сучасну камерну й симфонічну, експериментальну музику, концерти українських і закордонних виконавців та аудіовізуальні перформанси. Відкриється фестиваль синтетичним дійством "Пінзель — Животков. Поєднані музикою", присвяченим художникам Йоганну Пінзелю й Олександру Животкову, у виконанні дитячого хору "Щедрик" та Антона Дегтярьова, музиканта електронного дуету Ptakh_Jung.

"Відеопроєкції барокового Йоганна-Георга Пінзеля поєднуються з роботами сучасного Олександра Животкова і глядач відчує, як скульптура перетворюється на щось зовсім протилежне — щось дуже пластичне, з невагомою фактурою. І такою ж легкою буде музика", — розповідає кураторка музичного напряму Любов Морозова.

Серед прем’єр і спецпроєктів, які обов’язково варто почути, — аудіовізуальний проєкт Алли Загайкевич "Місто", що досліджує київський футуризм 20-х років XX сторіччя і поєднує в собі електроніку з відеоартом. Також це музично-візуальний перформанс "Босоногі Боги" на музику Сергія Пілютикова, присвячений художникові Олександру Дубовику, який цього року святкує своє 90-річчя. У межах спеціальної програми "Присвята Данте" культовий український композитор Валентин Сильвестров представить новий цикл на тексти дантівського "Раю" з "Божественної комедії". Це буде українська прем’єра нових творів композитора.

Ще одна цікава подія — музично-поетична програма Наталії Половинки "Барвінський. Повернення в Україну"; концертна програма у виконанні видатного італійського піаніста Лівіо Мінарфі й неперевершеної акордеоністки Євгенії Черкезової. Ще один цікавий концерт поєднає музику етнотріо "Сон сови" й тексти Юрія Андруховича в програмі "Коханці Ю".

Серед іноземних гостей — зірковий ізраїльський мандолініст, переможець "Ґреммі" Аві Авіталь, який виступить разом з Тетяною Калініченко і New Era Orchestra. А польський гурт Andrzej Jagodzinski Trio зіграє Шопена в джазовій обробці.

Можна буде побачити на фестивалі й балет. Музику до балету "Дзеркало, Сни або маленьке життя" написала Вікторія Польова. "Це — щоденник, сповідь, спостереження за тим, як прожитий час життя перетворюється на музичний текст, щоб потім знову „олюднитися" через пластику тіла й світла", — розповідає композиторка. Виконавці — артисти Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка Юлія Москаленко, Михайло Дробот і Микита Сухоруков.

Завершить фестиваль перформанс Федора Возіанова "Заручена з часом". Це презентація концептуальної колекції одягу, що супроводжуватиметься мінімалістичною музикою у виконанні перкусіоніста Дмитра Ульянова та скрипальки Олександри Васильєвої, а також хору "Щедрик".

Кіно

У фокусі фестивалю — короткометражне українське кіно. Будуть і сюрпризи — серію рідкісних картин, які зберігаються тільки на плівках у фондах, оцифрують спеціально для фестивалю. Зокрема, можна буде побачити такі фільми: "Ядерні відходи" Мирослава Слабошпицького, "Пейзаж. Портрет. Натюрморт" Сергія Буковського, "Отроцтво" Дмитра Сухолиткого-Собчука, "Помин" Ірини Цілик, "Не менше 50 кг" Марини Артеменко, "Мандрагора" Марисі Нікітюк, "Старі люди" Валентина і Максима Васяновичів.

"Помин"
Література

У межах літературної програми відбудеться шість подій — п’ять бесід з письменниками й читання в межах спецпрограми "Посвята Данте". Серед учасників літпрограми — Олег Сенцов, Тамара Горіха Зерня, Петро Яценко, Олена Герасим’юк.

Візуальна програма

Візуальна програма буде представлена ​​виставкою "Катарсис", що поєднує дерев’яні скульптури знаменитого художника Йоганна-Георга Пінзеля, його учня Франциска Олендського і сучасного художника Олександра Животкова. Виставка відкриється в "Софії Київській" 11 серпня і триватиме до 5 лютого.

Театр

Цього року на фестивалі відбудеться прем’єра спектаклю "Говорить Софія" режисерки Тамари Трунової. "Це нічна подорож з примарами минулого. Спроба через історичні постаті усвідомити сьогодення. На сцені просто неба зустрінуться знакові жінки України, які зазвичай залишалися в тіні чоловіків. Про що говорить і про що мовчить жінка з 960 по 2021 роки?" — розповідає про свою виставу Тамара Трунова.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.