До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ярмарок Photo Kyiv 2021 буде присвячено темі інклюзивності

П’ятий щорічний ярмарок Photo Kyiv 2021 буде представлено ​​як міжнародну виставку фоторобіт "Не|видиме життя" з 12 по 25 серпня. Ярмарок триватиме просто неба в Національному заповіднику "Софія Київська".

Центральною темою події України стане інклюзивність і безбар’єрність у сучасному суспільстві. Основна ідея — привернути увагу до таких цінностей, як повага, прийняття, співчуття, відкритість і співпереживання. Подія відбудеться за підтримки Першої леді України Олени Зеленської. Серед партнерів Photo Kyiv 2021 — Департамент культури Київської державної міської адміністрації, а також посольства Нідерландів і Швейцарії.

Реклама
Фото: Marinka Masséus
Фото: Олексій Товпига

На Open Call зголосилося 89 фотографів з 15 країн світу, які представили різне бачення безбар’єрності та інклюзії. Експерти відібрали п’ять фіналістів, фотосерії яких буде експоновано під час відкритої інклюзивної виставки "Не|видиме життя". Серед них — фотографи Джозеф Сивенький і фотосерія "Рани" (США / Україна), Роман Закревський і фотосерія портретів ромів з Чернігівської області (Україна), Аліна Пророка і фотосерія портретів мешканців притулку для людей похилого віку (Україна), Юрій Данченко і фотосерія "Danza Down" (Україна), Олексій Товпига і фотосерія "Космос батька" (Україна).

Фото: Роман Закревський
Фото: Joseph Sywenkyj

До складу експертного журі Photo Kyiv 2021 ввійшли — Анна Соммерс Кокс, журналістка, кураторка Victoria & Albert Museum, колишня редакторка The Artnewspaper; Кароль Глозе Піду, мистецтвознавиця, кураторка Photo Kyiv, і Сергій Лебединський, відомий харківський фотограф, директор і засновник Музею харківської школи фотографії.

Фото: Аліна Пророка

"Photo Kyiv став простором для втілення сміливих ідей і демонстрації глибокого осмислення соціальних і культурних питань сучасності. Photo Kyiv 2021 організатори присвячують питанню безбар’єрності. "„Не|видиме життя" — цьогорічна тема. Це ще раз підтверджує, якого важливого значення набуває безбар’єрність у нашому суспільстві. Оскільки це питання переходить із соціальної площини в культурну", — коментує Перша леді Олена Зеленська.

Фото: Роман Пашковський

Під час міжнародної фотоподії відбудуться освітні онлайн-заходи — круглі столи, дискусії та artist's talks, у яких візьмуть участь фахівці з питань інклюзії, мистецтвознавці, експерти в царині фотографії, представники державних установ культури та фіналісти Photo Kyiv 2021.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.