До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як відновити волосся після фарбування: особистий досвід

У Києві відкрився третій і найбільший салон мережі FORMA beauty space x Redken. Туди вирушила б’юті-редакторка Vogue UA Олена Пономаренко і пройшла процедуру для тотального відновлення ушкодженого волосся Redken Acidic Concentrate

Це офіційно: таким м’яким і доглянутим на вигляд моє волосся ще не було ніколи. Так, це спойлер, але, на відміну від спойлерів про перші серії And Just Like That, він хоча б оптимістичний.

Реклама

До нового FORMA beauty space х Redken, який займає чималу площу у 200 м2, я прийшла на відкриття. І не могла не протестувати процедуру Redken Acidic Concentrate, про яку багато чула завдяки Марті Скальській (вона тестувала фарбування, яке відновлює волосся, влітку). Процедуру розробили спеціально для волосся, ушкодженого фарбуваннями, освітленням, перебуванням на сонці тощо. Компонентний склад усіх засобів містить комплекс амінокислот і альфагідроксикислот, а також 10% гліцерин з його зволожувальним, пом’якшувальним впливом.

"Процедура Redken Acidic Concentrate — це реанімація для ушкодженого волосся", — розповідає колорист, стиліст зачісок Сергій Шапочка (його інтерв’ю про секрети ідеального бобу можна прочитати тут). Є два типи компонентного складу засобів для реконструкції Redken Acidic Concentrate: протеїновий допомагає зміцнити волосся й зробити його пружним, щільним; зволожувальний буквально наповнює силою і робить пасма живими, шовковими. Засоби можна наносити окремо або послідовно, один за одним — це вирішує фахівець залежно від стану волосся.

"Якщо говорити про відновлення волосся, то варто визначити причину ушкоджень, — каже Сергій Шапочка. — Одна категорія — сухе й порувате волосся від природи або внаслідок механічного/термічного впливу; інша категорія — хімічно ушкоджене (пофарбоване, освітлене, хімічно завите)". Найчастіше внаслідок хімічного впливу волосся стає сухим, жорстким, ламається і плутається. "Треба розуміти, що ніяке відновлення не поверне волосся до початкового стану, — пояснює Сергій. — Це не свідчить про те, що відновлення не працює. Воно в будь-якому разі має позитивний вплив — просто ефект триває тимчасово й не завжди відчутний відразу. Ідеального результату можна досягти, якщо правильно зробити діагностику й виявити ступінь ушкодження волосся, скласти план дій — тут потрібен досвід фахівця і знання продукту. Більшість програм для відновлення мають накопичувальний ефект і, звісно, що "убитіше" волосся від початку, то більше процедур знадобиться. Вони наповнять пасма потрібними компонентами для досягнення відчутного результату".

Етап 1. Мій майстер починає з того, що глибоко очищає волосся спеціальним шампунем. Це треба, щоб позбутися силіконів, які входять до складу багатьох масок і бальзамів, зі шкіри голови й пасом; усунути забруднення, найдрібніші частинки токсинів тощо. Крім того, процедура розкриває кутикули волосся: це допоможе компонентам реконструювальних засобів проникнути вглиб.

Етап 2. Майстер наносить засоби для реконструкції: спершу протеїновий, потім — зволожувальний. Це все відбувається безпосередньо в мийниці й супроводжується м’яким масажем шкіри голови. Аромати й відчуття — як у спа.

Етап 3. Домашній догляд.

"Якщо ви стали на стежку фарбування, — іронізує Сергій Шапочка, — будьте готові додатково доглядати за волоссям і планувати бюджет принаймні на домашній догляд. Що вищий ступінь ушкоджень, то інтенсивніший і ретельніший має бути догляд. Це турбота про тривалий ефект процедур і фарбування".

Засоби для домашнього догляду Acidic Bonding Concentrate, Redken

До лінійки для домашнього вжитку Redken входить шампунь і кондиціонер Acidic Bonding Concentrate, а також незмивний засіб для кінчиків волосся. Якщо використовувати їх регулярно, можна наполовину зменшити ламкість волосся (це підтверджено інструментальними тестами).

Коли відновлення марне

"Є випадки, коли волосся відновити неможливо, — каже Сергій Шапочка. — Якщо ви роками „вбивали" волосся фарбуванням, „пасмочками", освітлювали, затемнювали й знову освітлювали, а також регулярно витягали його стайлером, якоїсь миті йому настане кінець. Клієнт мчить до салону за супервідновленням, але, на жаль, дива не стається. Волосся має певний ресурс, що колись неминуче вичерпається. Отже, якщо ви любите експерименти з кольором, будьте готові попрощатися з волоссям. І тут річ не в тому, що „догляд поганий" або „майстер не впорався". „Я ж минулого разу освітлювалася, і все було добре", — каже в таких випадках клієнтка. На жаль, це був „минулий раз", а ось тепер настав останній".

Які ще процедури для відновлення спробувати

"Я б виокремив тонування з відновленням Shades Eq BONDER INSIDE для білявок, — говорить Сергій Шапочка. — Це суперпродукт, який підносить просте тонування на зовсім інший рівень. Надаючи відтінку освітленому волоссю, можна водночас відновити його й зменшити ламкість, а це дуже круто".

Для домашнього догляду ідеально мати в арсеналі щонайменше два шампуні, які підходять за типом шкіри голови, — очищувальний і поживний, — і чергувати їх; кондиціонер відповідно до потреб довжини (для зволоження, розгладжування, захисту кольору); інтенсивну маску для використання що три або що чотири миття; спрей-догляд або крем з термозахистом. Сергій рекомендує застосовувати олійки тільки в разі, коли кінчики дуже сухі й плутаються. Олійка полегшує розчісування й мінімізує механічне ушкодження волосся, але думати, що вона живить і захищає, не варто.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.