До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому стилісти відмовляються від олій для волосся

Услід за бумом захоплення оліями для обличчя, тіла, волосся, неминуче прийшла мить, коли і клієнти, і стилісти охололи до цього засобу. Чому в наших стосунках з оліями настав період охолодження, розповідають експерти.

Сергій Матковський

Реклама

"Олії працюють на світловідображення, але вони не зовсім підходять для структури слов'янського волосся, і використовувати їх слід украй обережно. На відміну від азіаток, великих прихильниць різноманітних олій і власниць щільного, важкого, гладенького волосся, в українок кортекс (внутрішня частина волосини) товщий, а кутикулярний шар менший, і олія їх сушить. Якщо сказати дуже просто, без зайвих деталей, олія витягає вологу з волосся і, по суті, займає її місце. Так, волосся буде блищати, але що криється за цим блиском?"

Наталя Юрчак

"Люди часто думають, що олія врятує пошкоджені кінчики волосся. Відкрию секрет: в олії немає олії, лише плівкоутворюючі силікони. Проти силіконів я нічого не маю, але якщо потрібен засіб для захисту волосся від гарячого укладання, то краще вибирати спеціальний крем: він легше розподіляється і наноситься, не перевантажує волосся, а ефект дає чудовий.

Кокосова, арганова, мигдальна, жожоба можуть бути в складі олії для волосся, складаючи до 10%. Решта силікони. Найпростіше знайти їх на етикетці, можна за закінченням '-cone' в переліку інгредієнтів. Амодіметікон, Dimethiconol, Dimeticone найпоширеніші. Найчастіше до складу такого засобу не додають води.

Олія як термозахист не має сенсу, вона "підсмажує" волосся майже так само, як рослинна олія підсмажує їжу на пательні".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.