До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як відростити волосся здоровим і міцним: розповідає лікарка-дієтологиня, ендокринологиня

За підтримки Orthomol на vogue.ua виходить колонка найвідомішої дієтологині України Наталії Самойленко, де лікарка розповідає, як харчування впливає на стан волосся, шкіри, загальний стан здоров'я й рівень енергії. Продовжуємо цикл матеріалів публікацією про те, як відростити здорове, густе, красиве волосся. І як у цьому допомагає харчування.

Під час знайомства чи зустрічі ми завжди звертаємо увагу на стан волосся і шкіри. Підтримання його на високому рівні допомагає почуватися впевненіше, тому сьогодні поговоримо про поживні речовини, які допоможуть поліпшити якість волосся у природній спосіб, роблячи його блискучішим і щільнішим. Продукти, багаті на білок, залізо, цинк, вітаміни групи В, вітаміни А і D допоможуть отримати омріяні здорові локони. Крім цього, слід дотримуватися простої поживної дієти, наповненої нежирними білками, листовою зеленню й морквою для забезпечення організму вітаміном А.

Довідка Vogue

Один із найпростіших способів вплинути на густоту волосся — за допомогою харчування й добавок. "Дефіцит вітамінів упливає на нашу шкіру голови і стан волосся, — говорить в інтерв'ю VOGUE Маса Охта, головний терапевт у Leonor Greyl, бренді натуральних засобів для догляду за волоссям. — Якщо вас щось турбує, слід здати кров на аналіз і порадитися зі своїм лікарем, щоб дізнатися, чого не вистачає вашому організму". Він радить полівітаміни, що містять кератин, амінокислоту L-лізин, соєвий білок, залізо й вітаміни В12 і D3. Усе це сприяє збільшенню товщини волосся.

Реклама

Нутриціолог Муд Бедо радить біотин. "Коли йдеться про поліпшення росту волосся і його стану, моя секретна зброя — біотин. Це вітамін, що зміцнює волосся, шкіру й нігті. Я рекомендую споживати його щодня, щоб отримати найпомітніший результат". Джерела біотину — яєчні жовтки, бобові, печінка, горіхи й насіння.

Шпинат

Листова зелень багата на залізо, фолієву кислоту і бета-каротин, які надають волоссю сили, запобігають ламкості і з часом роблять його блискучим.

Бета-каротин перетворюється в організмі на вітамін А, що призводить до секреції натуральної олії для волосся або шкірного сала, а це запобігає появі тьмяності чи сухості волосся. Продукти, багаті на бета-каротин, також допомагають зберігати шкіру голови природно вологою і здоровою.

Яйця

Волосся переважно складається з протеїну, тому цілком природно включати в раціон продукти, багаті на білки, для поліпшення здоров'я волосся. Сукупність незамінних амінокислот, корисних жирів, біотину й вітамінів групи В роблять яйця одним із найкорисніших продуктів. Регулярне вживання яєць допоможе запобігти випаданню волосся і зробити його блискучішим.

Для вегетаріанських варіантів віддайте перевагу бобовим: нут і сочевиця є чудовими джерелами білка.

Жирна риба

Лосось, скумбрія, сардини: жирні кислоти омега-3, що містяться в такій рибі, відіграють ключову роль для росту волосся. Поживна речовина зміцнює волосяні фолікули, тим самим запобігаючи випаданню волосся.

Вегетаріанці можуть вибрати волоські горіхи і лляне насіння, які також багаті на цю важливу поживну речовину. Волоські горіхи також містять вітамін Е, який відповідає за відновлення волосяних фолікулів. Веганськими варіантами можуть бути тофу і соєві боби.

Устриці

Для любителів морепродуктів це ще один привід частіше ласувати устрицями. Устриці багаті на цинк. Дефіцит цинку є однією з основних причин випадання волосся. Проте важливо контролювати одночасне вживання кальцію й цинку, позаяк перший перешкоджає повноцінному засвоєнню другого.

Вегетаріанці також можуть отримати свою частку цинку із насіння гарбуза, кунжуту. Темний шоколад теж може допомогти.

Мигдаль

Як джерело вітаміну Е, мигдаль необхідний усім, хто бореться із проблемами волосся. Жменя мигдалю на день, приблизно 30 грамів, забезпечує 37% потреби в основному вітаміні Е. Горіх також є багатим джерелом цинку, вітамінів групи В і корисних жирів.

Довідка Orthomol

Волосся на 85% складається з білка — це головний вид амінокислот, який їм необхідний. Не менш важливі залізо, цинк, сірка, вітаміни групи В. Комплекс Orthomol Hair Intense зручний саме тим, що його склад збалансований для потреб волосся: у ньому є вітаміни групи В, які відповідають за ріст і яскравість; амінокислоти L-цистеїн і L-метіонін, що сприяють виробленню кератину й поліпшують структуру; цинк, мідь та селен, що зміцнюють здоров'я волосся.

Orthomol Hair Intense

Приймання Orthomol Hair Intense показане:

  • при повільному й недостатньо інтенсивному зростанні;
  • при ламкості й сухості;
  • при надмірному випаданні;
  • при перших ознаках облисіння;
  • при частих експериментах із зачіскою, що позначаються на якості волосся;
  • при недостатньо збалансованому харчуванні й нестачі корисних нутрієнтів;
  • при частих стресах;
  • при інтенсивному й тривалому впливі несприятливих факторів.
Orthomol Hair Intense

У складі — вітаміни групи В, які беруть участь у метаболізмі, забезпечують правильний синтез білків, жирів і вуглеводів, забезпечують густоту і блиск волосся, стимулюють його ріст, перешкоджають ламкості; вітамін А, який зміцнює корені волосся, відновлює пошкоджену структуру, повертає блиск і еластичність; амінокислоти L-цистеїн і L-метіонін — важливі учасники у процесі утворення кератину — будівельного матеріалу для волосся; міліацин — натуральна речовина з олії проса, яка зміцнює волосся зсередини, є повністю натуральною речовиною для росту і блиску. Запатентований комплекс з екстрактом проса КераЛіацин (KeraLiacin®) — бере участь у зміцненні й відновленні структури волосся.

Доглядати за волоссям — означає не лише регулярно очищати, зволожувати і живити його за допомогою якісної косметики. Правильний догляд передбачає і надходження важливих нутрієнтів, що відповідають за густоту і здоров'я.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.