До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Малий, але важливий: що потрібно знати про пептиди

Promotion

Препарати на основі пептидів давно успішно використовують в медицині для лікування найскладніших змін, викликаних віком. Останнім часом пептиди почали активно застосовувати також і в косметології для вирішення різних естетичних проблем. Які можливості додають пептиди косметичним засобам, чи можна їх використовувати в домашніх умовах, і що потрібно про них знати.

Реклама
Що таке пептиди

Короткі ланцюжки амінокислот (або фрагменти білків), які діють як сигнальні молекули в організмі, називаються пептидами. Саме вони забезпечують нормалізацію клітинних комунікацій. Немов ключ від замка, пептиди містять певну інформацію, яка пов'язує і звільняє специфічні здібності рецептора в шкірі. Вони з'єднуються з клітинними рецепторами, що сприймають це за сигнал до дії, і відповідають певними змінами. Замість рецептора, пептиди можуть також задіяти білок, який переходить в активну форму і запускає каскад реакцій.

Найважливішою відмінністю пептидів від амінокислот і від білків в косметиці є те, що пептиди володіють специфічною, достовірною та вимірюваною біологічною активністю. Білки занадто великі, щоб проникнути через шкіру, а амінокислоти занадто прості, щоб проявити активність в косметичній композиції. Пептиди малі настільки, що можуть проникати через шкіру, їх структура вже досить складна, щоб вони могли впливати на фізіологічні процеси. Сьогодні пептидна терапія шкіри є найперспективнішим напрямом в косметології, здатним повернути час назад і вирішити найскладніші проблеми. Іншими словами – для кожної проблеми шкіри можна знайти свій пептид і свій продукт з пептидами. Доведені ефекти від застосування косметики HydroPeptide: зменшення глибоких зморшок до 98%, збільшення сяйва шкіри на 50% і 97% захист ДНК клітини шкіри.

"Теоретично існує більше 3 мільйонів пептидів, заснованих на послідовності амінокислот, – розповідає доктор-епігенетик Ніл Кітчен, – пептиди можуть вирішувати широкий спектр питань, починаючи від медичних умов і закінчуючи проблемами догляду за шкірою. Кожен пептид має свій власний вид активності і має свою перевагу, тому використання пептидів далеко просунулося. Вчені кожного дня вивчають пептиди, щоб визначити, які з них найбільш ефективні. На цей момент виявлено кілька сотень пептидів, ефективних для догляду за шкірою".

Нові технології

Завдяки заміні грубих і менш ефективних інгредієнтів на пептиди, які, згідно з дослідженнями, сприяють вирішенню таких проблем догляду за шкірою, як: зморшки, еластичність, зміни кольору, лікування акне, дефекти шкіри і т.д., найбільш визнана марка професійної косметики з США – HydroPeptide створює абсолютно новий стандарт антивікового догляду за шкірою. Продукти HydroPeptide® створюють завдяки запатентованій технології VLR (Peptide Variety, Clinical Levels, Repetition & Layering), це обґрунтоване і клінічно підтверджене використання в кожному засобі відповідних пептидних комплексів в певній концентрації, що працюють в певних шарах шкіри, за умови постійного повторення їх нанесення. А вчені компанії HydroPeptide проводять постійний аналіз найбезпечніших і найефективніших антивікових інгредієнтів. Косметичні препарати можуть бути використані для будь-якого типу шкіри з 20 років.

Професійні та домашні засоби по догляду HydroPeptide®, дають змогу доставити в глибокі шари шкіри оптимальні дози потужних пептидів, натуральних антиоксидантів, гіалуронової кислоти, рослинних стовбурових клітин, факторів росту і натуральних висвітлювальних речовин. Препарати HydroPeptide® в найкоротший термін помітно вирівнюють шкіру, зменшують зморшки і негайно надають шкірі дивовижну гладкість і сяйво. "Деякі з найбільш ранніх виявлених пептидів і досі залишаються відомими (наприклад, Matrixyl, Argireline), але нові пептиди ми відкриваємо, буквально, кожного дня і ці відкриття є покращеними версіями старих зразків. Наприклад, Matrixyl 3000 – сильніша, могутніша версія Matrixyl "– ділиться доктор-епігенетик Ніл Кітчен.

Сила пептидів

Специфічні здібності пептидів можна застосувати в усіх сферах догляду за шкірою, включно з мімічними і глибокими зморшками, втратою пружності і в'ялістю, сухістю і втратою вологи, темними кругами і мішками під очима, тьмяним кольором обличчя, пігментними плямами і нерівним тоном шкіри, акне і гормональними ознаками старіння, почервонінням і чутливістю, целюлітом і розтяжками, крихкістю і випадінням волосся. "Багато пептидів доступні в препаратах, які не вимагають рекомендації професіонала. Але для того, щоб отримати найбільш яскраво-виражений тривалий результат, ми завжди рекомендуємо консультуватися з лікарем-косметологом, щоб підібрати індивідуальну програму лікування і домашнього догляду. Також важливо вибрати бренд, який використовує пептиди і має клінічні дослідження результативності використання, і це, звичайно ж, буде професійний бренд", – розповідає Ерін Ларсон, директор навчального центру бренду HydroPeptide.

"Пептиди не мають побічних ефектів і добре поєднуються з іншими інгредієнтами або процедурами. Існують побоювання, що пептиди викликають зміни шкіри настільки, що це стане надмірним або небажаним. Наприклад, деякі люди турбуються, що пептиди будуть стимулювати так багато колагену, що обличчя виглядатиме деформованим. Це неможливо, так як організм захищає від надмірної стимуляції, а пептиди працюють тільки з власними механізмами організму", – додає доктор-епігенетик Ніл Кітчен.

Отримати професійну консультацію і пройти професійний догляд HydroPeptide Ви можете у свого косметолога. Деталі: www.hydropeptide.com.ua.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.