До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Півдюжини ароматів, щоби повернути літо

Vogue.ua обирає аромати, з якими сумувати про літо – найсправжнісіньке гедоністське задоволення

My Own Private Teahupo'o, A Lab On Fire

Парфумер Лоран де Гернек створив аромат-квінтесенцію канікул на березі великого океану. Сонце рветься назовні і начебто гріє, але його тут же гасять бризки солоної води. Щосили пахне озоном і білими квітами – так відразу і не вгадаєш, якими. А це франжипани – квітка тропічного дерева плюмерії. Так звучить новий аромат альтернативної американської марки A Lab on Fire. Все що про неї відомо, – це резиденція: Техас. Очевидно, що в Техасі знають толк в океанських канікулах (і, схоже, дивилися серіал "Пуститися берега": аромати викликають миттєве звикання).

Реклама
New Study (Postcard), Miller et Bertaux

Нішеві, дещо снобські – "для тих, хто знає", – такі аромати французької марки Miller et Bertaux, чия штаб-квартира влаштувалася в правильному кварталі Парижа – Маре. Але "чіпляють" вони не на жарт. Особливо "листівка" New Study. Ніби хтось дійсно взяв поштову картку, навмисне намочив її в Середземному морі, натер цитрусовими, щойно зірваними з розлогих крон, приліпив знизу якусь запашну білу квітку. Потім дописав: "Bisou", домалював маленький стиглий інжир – і забув на дубовому бюро, прямо біля відчиненого вікна з видом на море. "Листівка" миттєво переносить в літо – нехай навіть подумки.

New Study (Postcard), Miller et Bertaux
Clémentine California, Atelier Cologne

Каліфорнійський клементин. Уже одна назва здатна зарядити сонцем. Але тут починається найцікавіше: крім клементинів та італійських мандаринів в букеті нового аромату нішевої марки Atelier Cologne – прохолодні ялівцеві ягідки, що поблискують в полуденних променях, свіжий базилік з величезними м'ясистим листям, освіжаючі спеції: зірчастий аніс і сичуаньский перець. Канікули на віллі в Каліфорнії – ось що таке цей "Каліфорнійський клементин".

Clémentine California, Atelier Cologne
Gabrielle, Chanel

Ну тут все ясно, варто лише поглянути на флакон. Сонце – там, усередині. А варто випустити його назовні – і все осяється, замерехтить, закрутить голову: флердоранж, іланг-іланг, жасмин та тубероза з Ґрасса – золотий калейдоскоп. Серпень, бездонне небо, апогей літа. Спасибі, Олів'є Польж.

Dahlia Divin Nude, Givenchy

Млосна, повна насолоди композиція, що нагадує про шовкові простирадла, ніжні червневі ранки, пахне рум'яними абрикосами, квітами османтусу, жасмином самбак. А мускусна підкладка – щоби м'який флер залишався на шкірі довше.

Dahlia Divin Nude, Givenchy
California Poppy, Atkinson’s

Ще одне нагадування про Каліфорнію – аромат з нотами маку і бергамота. Не найбільш звичне поєднання, але як ніби цього було мало, його збагатили звучанням свіжого озону і солоного свіжого моря. Одне розпилення – і можна перенестися на узбережжя, де пляж тягнеться, допоки вистачає погляду, вітер куйовдить волосся і доносить запаморочливі аромати червоних маків, а очі щурятся від світла, попри темні окуляри.

New Study (Postcard), Miller et Bertaux

Більше краси – в Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

5 ароматів, щоби примиритися з осінньою погодою

Б'юті засіб дня: Аромат Concrete, Comme Des Garçons

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.