До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Формула води: як по-різному пахнуть "водні" аромати

Якщо в назві аромату є слова Eau, Water або Aqua, це зовсім не означає, що він неодмінно пахнутиме морським бризом або дощем.

Парфумерка Данієла Андріє, створюючи Prada La Femme L'Eau, Prada, зверталася до підсвідомості споживача: у композиції жодної акватичної або морської ноти, але союз франжипані, туберози й ілангу діє як парфумерний бекстейдж океанського узбережжя.

Реклама
Prada La Femme L’Eau, Prada

"Блакитна вода" L'Eau Bleue, Miu Miu, з нотами квітів і зелені розповідає історію води, яка тремтить краплями роси на травинках і квітах конвалії. Колір флакона натякає на єдність форми й змісту, і це один з небагатьох винятків у добірці.

L'Eau Bleue, Miu Miu

Cool Water Intense, Davidoff, навіть віддалено не подібний до Cool Water 1996 року, pillar fragrance марки. Тодішню приголомшливу свіжість створив П’єр Бурдон на базі молекули калон і нот білої лілії. Версія Intense відсилає до тропіків і їхньої спекотної вологи нотами мангостину й тропічних квітів.

Cool Water Intense, Davidoff

Gypsy Water, Byredo, втягує у свій вир нотами сандала, ялівцю й ванілі. Хвойно-цитрусовий, вабливий, димний, у спеку він може стати задушливим (про те, як правильно підбирати парфуми на літо, можна прочитати тут). Зате в прохолодні дні він переносить прямо на узлісся, де стоїть циганський намет.

Gypsy Water, Byredo

L'Eau Kenzo Hyper Wave, Kenzo, навпаки, переносить прямо в 1996, коли парфумер Олів’є Кресп знайшов рецепт живої води: тієї, що переливається свіжими й фруктовими нотами. Версія 2020 року пахне лотосом і свіжістю водоспаду. Ніяких модних солонувато-мінеральних нот, тільки заспокійливі переливи барв і фруктів.

L'Eau Kenzo Hyper Wave, Kenzo

Eau Noire, Dior — це відьомське зілля, яке й не маскується під добропристойний нейтральний аромат. У ньому вирують ноти локриці й кави, гарно відтінені лавандою.

Eau Noire, Dior

Granada Salvia, Guerlain, — вода-алегорія. "Всі аромати сімейства Aqua Allegoria переосмислюють простоту рослинних акордів — прозорих, як вода, — кажуть у Домі. — Унаслідок народжується чудова хвиля освіжних нюансів, ніжних відтінків і гарного настрою". Granada Salvia пахне свіжо й легко, як колонь, — завдяки ноті калабрійського бергамота, і тримається довго — завдяки мускусу. Головна тема композиції — гранат, чорна смородина й цитрусові.

Aqua Allegoria Granada Salvia, Guerlain

Якщо Chloé L'Eau і вода, то та, що б’є джерелом десь у саду в диснеївської принцеси. Відчувається вологий аромат дубового моху, терпкої гіркоти грейпфрута, линуть хвилі мармеладної свіжості троянд, що обплели кам’яні огорожі. У міру інфантильний, у міру нейтральний, у міру розкішний, він ідеальний для теплих літніх днів.

Chloé L'Eau, Chloé

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.