До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Корейський догляд: 6 простих кроків для ідеальної шкіри в будь-якому віці

Незалежно від віку, всі прагнуть мати здоровий колір обличчя, пружну й еластичну шкіру. У Кореї це називають "choc-choc", пояснює косметологиня і засновниця 001 Skincare Ада Оої, клієнтами якої є всі, від Леді Гаги до Руні Мари. На відміну від складних 12 кроків, Ада Оої вважає, що шлях до ефекту "choc-choc" можна скоротити до 6 кроків. Все, що потрібно знати, — це правильний порядок застосування продуктів. Косметологиня поділилася своїм доглядом за шкірою з шести кроків, який забезпечить приголомшливий результат.

Photo: Getty Images
Очищення

Першим кроком для будь-якого гарного догляду за обличчям має бути ефективне очищення шкіри. Щоб змити макіяж, використовуйте, наприклад, крем, що очищає, Augustinus Bader The Cream Cleansing Gel або очищающий бальзам Comfort Zone Sacred Nature Cleansing Balm, щоб видалити бруд зі шкіри. Залишки засобу знімайте з обличчя за допомогою муслінової серветки. Потім Оої радить використовувати AHC Aqualuronic Cleanser для подвійного очищення. "Цей засіб дуже відрізняється від більшості пінних формул — він починає пінитися з додаванням води і має дуже кремову текстуру, яка, відповідно, не сушить шкіру", — говорить вона. Косметологиня радить вибирати миючі засоби зі вмістом молекул гіалуронової кислоти різних розмірів, адже вони створюють водні шляхи, по яких наступні активні інгредієнти можуть успішно проникати в шкіру.

Реклама
Тонування

Якщо ви думаєте, що використання тоніка залишилося в минулому, то подумайте ще раз. "Тонування — надзвичайно важливий крок, а в догляді кореянок він посідає особливе місце, — каже Оої. — Після очищення, pH вашої шкіри розподіляється по всій її поверхні, особливо за умов жорсткої води. Коли вода жорстка, навіть наймякші миючі засоби можуть агресивно впливати на шкіру". Тонік допомагає збалансувати pH шкіри (він, природно, має низьку кислотність), що важливо для зміцнення шкірного бар'єру.

Етап тонування також є додатковою можливістю для зволоження шкіри, поки вона ще тепла, а пори відкриті після очищення. Вибирайте ультразволожуючі тоніки (уникайте в'яжучих текстур і спирту в складі) з такими інгредієнтами, як гіалуронова кислота, кокосова вода і вітаміни. Підійде, наприклад, тонік Elemis Superfood Kefir-Tea Mist. Оої рекомендує розподілити кілька крапель на долонях, а потім поплескати і "втиснути" їх у шкіру. "Це буде додатковою гарантією того, що вся формула вбереться в шкіру, а не залишиться на її поверхні, випаровуючись і забираючи з собою вологу, що потрапила в шкіру. Якщо ви думаєте про рухи постукування і натискання, то просто уявіть, як молекули скочуються в пори. Це дуже важливо", — пояснює косметологиня.

Проте, як каже Оої, якщо ви страждаєте на акне, тоді краще нанести тонік на ватний диск, бо ділянки з прищами вказують на дисбаланс шкірного жиру, який необхідно нормалізувати. "Думайте про шкіру, як про лусочки риби, де лусочки — клітини, які треба вирівняти. Та якщо у вас на шкірі кірка, пляма або кістозне пляма, то необхідна для шкіри волога скачується і виходить назовні, а забруднення й бактерії проникають всередину. Ці прогалини необхідно заповнити хорошими збалансованими продуктами, наприклад, тоніком", — пояснює Оої. Тим, чия шкіра схильна до появи плям, особливо корисний новий відлущуючий тонік Medik8 Press & Glow Daily Exfoliating PHA Tonic. Він дуже ніжний і допомагає зберігати поверхню шкіри чистою і здоровою при зволоженні, на відміну від деяких кислотних тоніків, що можуть пошкодити шкіру.

Емульсія

Емульсія? Що це таке? У догляді за шкірою, емульсія — це легкий напівпрозорий лосьйон, призначений для глибокого зволоження шкіри. "Шістдесят п'ять відсотків нашої шкіри — це вода, решта — жир", — говорить Оої. "Етап емульсії потрібен, щоб заповнити баланс ліпідів і жиру в шкірі." Після тоніка, нанесіть на шкіру емульсію, не забуваючи про шию. Вибирайте формули, які містять гіалуронову кислоту, кераміди і рослинні екстракти. Нам подобається DHC Urumai Lotion і Origins Dr Andrew Weil Mega-Mushroom Relief & Resilience Soothing Treatment Lotion.

Сироватка

Тепер черга за сироваткою. Головний критерій тут — турбота про свою шкіру і її особливі потреби. Гідратація завжди є ключовим фактором, тому хороша сироватка з гіалуроновою кислотою, як-от Elizabeth Arden's Hyaluronic Acid Ceramide Capsules, підійде для будь-якого типу шкіри. Інші чудові сироватки, які варто спробувати, — Aurelia Probiotics CBD Super Serum для заспокоєння, балансу і зволоження й Volition Strawberry-C Brightening Serum для додаткового сяйва.

Крем для очей... на обличчя

Тоді як в Азії використання крему для очей в догляді за обличчям є звичайною справою, ми ж тільки починаємо це пробувати. "Зазвичай креми для очей містять більш сильні інгредієнти, такі, як пептиди, які не так концентровані в кремах для обличчя, — каже Оої. — Але нові гібридні продукти призначені для використання всюди, щоб допомогти згладити тонкі лінії і зморшки". Новий крем L'Oréal Revitalift Filler Eye Cream For Face наповнений гіалуроновою кислотою і спрямований на збільшення обсягу, заповнення тонких зморшок і зволоження, а крем AHC Eye Cream For Face наповнений вітамінами і пептидами, які зміцнюють і живлять.

"Очі — це те місце, де дійсно допомагає масаж. Ми дивимося на наші телефони і щодня подовгу сидимо перед комп'ютером, і наші м'язи навколо очей не можуть розслабитися, навіть якщо ви накажете їм це зробити. Ось чому у вас з'являються мішки під очима і складки між бровами", — говорить косметологиня. Щоб зробити простий масаж своїми руками, натисніть великими пальцями на внутрішню частину обох брів, щоб зняти напругу, а потім зробіть пощипування вздовж кожної брови. Потім кінчиками пальців акуратно обведіть очі, рухаючись по вилицях до внутрішніх куточків. Переконайтеся, що ви не розтягує шкіру. Завершіть, натиснувши на скроні.

Зволоження

Останній крок призначений для того, щоб запечатати всі продукти, які ви використовували, а також розбудити обличчя і зарядити його енергією. "Вам потрібно зробити інтенсивний масаж, щоб шкіра стала більш гладенькою, — каже Оої. — Розслабте зап'ястя і просто поплескайте по обличчю. М'язи щелепи зазвичай напружені, тому зніміть напруження, розім'явши м’язи кісточками пальців. "Після нанесення зволожуючого крему, візьміться за перші два суглоби по обидва боки від лінії підборіддя і потягніть їх назад до вух, впливаючи на будь-які ділянки напруги. Відновлювальний крем Shiseido Enmei Ultimate Renewing Cream чудово для цього підходить, хоча він і коштує дорого, клінічно доведено, що він оновлює і наповнює шкіру енергією. Kiehl's Super Multi-Corrective Cream — ще один гарний крем, який добре працює на всіх типах шкіри, допомагаючи підвищити її еластичність і вирівняти тон.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.