До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ручна робота: масаж обличчя як нова б'юті-манія

Масаж обличчя сьогодні модніший наукомістких сироваток і кремів. Існують різні ефективні техніки і гаджети, які допоможуть підтягнути шкіру і змусять її сяяти.

Я пробувала різні масажі для обличчя. Від силової техніки Gym наступного дня виникає крепатура в м'язах; після дренажу за методом Gisele Delorme не тільки сяє шкіра, але і з'являється легкість в думках – процедуру завжди поєднують з ароматерапією, і це дуже розслабляє. Зараз, коли в косметології спостерігається бум ін'єкційних методик, масажі не втратили своєї популярності – навіть, навпаки, стали частиною моди на холістичний підхід до краси. Поки косметолог працює з м'язами і тканинами, у пацієнта є час подумати, помедитувати й навіть заснути – чим не корисно?

Реклама
Liftra, Dr.Jart

До косметолога і творця однойменного французького бренду Жоель Сіокко записуються за кілька місяців, серед її клієнтів – знаменитості з А-списку. Саме вона ще в 1980-х придумала букальний масаж – той, що проводять всередині порожнини рота. На щастя, техніка масажу, придумана Сіокко, доступна не тільки в її паризькому кабінеті: в Україні її навчені косметологи Institut Esthederm. "Під час масажу, який триває 15-30 хвилин, через ротову порожнину глибоко опрацьовують майже всі м'язи обличчя, в тому числі і жувальні, – розповідає тренер Institut Esthederm, Ольга Афанасьєва. – Саме вони часто перебувають в гіпертонусі, що, як правило, і призводить до зміни м'язового каркаса і овалу обличчя, що відразу видає вік". Косметолог додає, що рекомендований такий масаж після 30 років, а для досягнення стійкого ефекту потрібно не менше 10 процедур. Уже після першого сеансу багато хто відзначає видимі зміни: покращений тонус шкіри, підтягнутий овал обличчя і промальовані вилиці. Однак такий масаж, на жаль, не може пропрацювати м'язи чола, тому його, як правило, поєднують з іншими техніками.

The Beauty Roller, MDNA SKIN

У Elemis практикують спеціальний ліфтинговий масаж, який комбінують з біоелектротерапією Biotec. Особливість техніки – в ковзних рухах, які не викликають дискомфорту. Захопливими надавлювальними рухами майстер усуває застій лімфи і робить обличчя більш скульптурним. Про важливість дренажу говорять багато фахівців – наприклад, провідний тренер бренду Gisele Delorme, Магі Роуд, підкреслює, що без правильного ритмічного лімфодренажного масажу не досягти ефекту сяючої шкіри.

Маска для підвищення пружності шкіри і відновлення контурів Masque de Massage Le Lift, Chanel

У Biologique Recherche, крім лімфодренажного масажу, використовують авторські методики нанесення бустерів, розроблені лікарем-фізіотерапевтом і співзасновницею марки, Жозетт Аллуш, більше 40 років тому. "Для кожного бустера існує своя техніка нанесення, що включає тонізуючі, дренуючі, погладжувальні і стимулюючі щипкові рухи, – розповідає тренер бренду Мадіна Іщук. – Все це підвищує тонус і підтягує шкіру, покращує колір обличчя і забезпечує додаткову ексфоліацію, вирівнює рельєф і зменшує глибину зморшок".

Масажер CAXA RAY, ReFa

Зімітувати масаж шкіри пальцями, як у салоні, допомагають японські масажери ReFa: рухливі ограновані сфери приладу опрацьовують всі шари шкіри і м'язи, в результаті чого досягається скульптуруючий і дренажний ефект. Кілька хвилин масажу з ReFa у день – і вилиці візуально стануть окресленими, щоки піднімуться, а лінія підборіддя стане більш виразною. Ефект підсилюють і мікроструми, які генеруються завдяки заряду сонячних батарей, – правда, їх сила зовсім маленька: близько 2 ампер. ReFa можна побачити на знімальних майданчиках: масажер допомагає краще, ніж косметика, і результат стає помітним досить швидко. Зоряний візажист Вел Гарланд використовує його охолодженим: це допомагає зняти набряклість і поліпшити кровообіг.

Зміцнювальна концентрована сироватка, Sisleÿa L'Intégral Anti-Âge, Sisley

Власні прилади для масажу розробляють і відомі косметологи: прилад, що чимось нагадує ReFa, випустила Джоанна Чек (серед її клієнток – Анна Вінтур і Шарліз Терон); Сара Чапман (до неї регулярно заглядає Вікторія Бекхем) зробила "рогатку" з роликами в шипах, за допомогою якої можна імітувати ручний масаж. Естетист Тереза Тармо придумала кріомасажер-кулю з нержавіючої сталі – його хвалять Кейт Мосс і Мішель Вільямс.

Олійка для обличчя Тhe Imperial Oil Orchidée Impériale, Guerlain

Власні масажні техніки розробляють і візажисти. Так, Шарлотта Тілбері, якій довіряють Амаль Клуні, Наомі Кемпбелл і Ніколь Кідман, придумала п'яти- ступеневе тренування для обличчя: воно включає спеціальні рухи для розслаблення м'язів скул і підборіддя.

Окрім цього, масаж покращує проникнення в шкіру будь-якої косметики. Поєднувати з масажем свої засоби, призначені переважно для ліфтингу, радять і великі бренди включно з Dior, Guerlain і Sisley.

Текст: Христина Обломська

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.