До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найшвидше тренування для заряду енергією

Пропонуємо спробувати розпочати свій ранок з практики сур’я-намаскар — класичної комбінації рухів з ранкового комплексу хатха-йоги, яку вдасться виконати за будь-якого рівня фізичної підготовки всього за кілька хвилин, отримавши заряд енергії на цілий день.

Photo: Matthew Wakem/Getty Images

Тренування для заряду енергією повинне бути доволі розслабленим, щоб мотивація підкорювати світ не зникла після кількох присідань, і достатньо інтенсивним, аби тіло відчуло власну силу й можливості. Так, вправи мають бути не дуже складними й задіювати максимум фізичних можливостей тіла, серед яких гнучкість, сила й витривалість.

Реклама

Сур’я-намаскар — це практика вітання Сонця, яку виконують уранці. Класична послідовність цієї практики складається з 12 асан, які поступово допомагають розім'яти тіло, розбудити організм і налаштуватися ментально на плідний день.

Зазвичай сур’я-намаскар складається з кількох циклів-повторень, але для початку можна зупинитися на одному циклі. Головне, пам'ятати про дихання й можливості свого тіла.

Photo: Getty Images
  1. Станьте прямо, долоні складіть разом перед грудьми, стопи разом. Зробіть глибокий видих.

  2. На вдиху витягніть руки вгору і прогніться назад.

  3. Потім виконайте нахил вперед, за можливості торкнувшись пальців ніг. У цьому положенні зробіть глибокий видих. Стоячи в нахилі, ноги повинні залишатися прямими. Якщо в такому положенні ви не дістаєте руками до підлоги, можна залишитися на комфортній вам висоті.

  4. На вдиху зробіть крок назад правою ногою так, щоб залишитися у випаді на опорній лівій нозі. Розподіліть вагу тіла рівномірно на обидві стопи, випряміть і прогніться в спині, дивіться вгору.

  5. Потім, ставлячи ліву ногу поряд з правою, перейдіть в положення "собака мордою вниз". Зробіть глибокий видих.

  6. Тепер, затримавши подих, по черзі опустіть на килимок коліна, груди і підборіддя.

  7. Перенісши вагу тіла на руки, відштовхніться вгору, випряміть ноги і прогніть спину. Погляд спрямований угору. Зробіть глибокий вдих.

  8. З цього положення поверніться в позу "собаки мордою вниз". Зробіть глибокий видих.

  9. Правою ногою зробіть крок уперед, щоб вийшов випад. Розподіліть вагу тіла рівномірно на обидві стопи, випряміть і прогніться в спині, дивіться вгору. Зробіть глибокий вдих.

  10. Вагу тіла перенесіть на праву стопу. Ліву ногу поставте поруч із правою. Виконайте нахил уперед. Обидві ноги прямі. Зробіть глибокий видих.

  11. Тепер витягніть руки вгору і нахиліться назад, прогнувшись у спині. Зробіть глибокий вдих.

  12. На видиху поверніться у вихідне положення стоячи. Долоні складені разом перед грудьми, стопи разом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.