До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Продукти-невидимки: 7 суперфудів, які помітно діють

"Суперфудами" називають продукти, в яких сконцентрована така кількість корисних для людського організму речовин, що не включити їх у раціон – злочин. Нутриціологи ж нагадують, що один корисний продукт не може бути гарантією пожиттєвого здоров'я і надійною профілактикою захворювань. Але є така їжа, що корисно діє і, як не дивно, може виявитися непомітною в повноцінній страві. Про такі суперфуди-невидимки розповідає Vogue.ua.

Спіруліна

Спіруліна – це різновид водоростей, які живуть як у прісній, так і солоній воді. В Європі спіруліну частіше використовують у формі харчової добавки, тому вона може непомітно стати частиною смузі, каші або салату. До основних корисних властивостей чудо-водорості належать: високий рівень вмісту білка і вітамінів групи В, профілактика онкологічних захворювань і позитивний вплив на гемоглобін.

Реклама
Морські водорості

На відміну від спіруліни, морські водорості, які часто називають "морською капустою", реально купити в натуральному стані і вживати як закуску. Єдиною перешкодою може стати їхній специфічний смак, який можна виправдати калорійністю продукту. До того ж, водорості сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань. Вживати їх краще не частіше разу на тиждень, адже не варто забувати про високу концентрацію йоду в морепродуктах, який потрібен людині, але в невеликій кількості.

Колаген

Колаген – білок, що є основою сполучною тканиною в організмі людини. При достатній кількості цього білка шкіра довго залишається пружною і еластичною. Ну, а якщо є бажання утримувати шкіру молодою ще довше – можна вживати колаген у вигляді харчових добавок у смузі, наприклад.

Насіння і горіхи

Корисні жири і рослинний білок – основа збалансованого харчування. Насіння і горіхи – чудове доповнення до раціону і додатковий хрусткий інгредієнт у салаті. Серед горіхів найбільш корисними вважають волоський горіх, мигдаль, кеш'ю і макадамський горіх. Серед насіння відомі насіння соняшнику, насіння льону і знамените насіння чіа.

Темне листя

Шпинат, капуста кале і зелень ріпи є носіями цинку, кальцію, заліза, магнію, вітаміну С і клітковини. Це листя рекомендоване всім вегетаріанцям, веганам і сироїдам, а ще тим, хто їсть все і хоче отримувати від їжі максимум користі. Якщо салат не смакує, можна збити у блендері салатні листя з бананом, ягодами і водою (чи будь-яким молоком). Зелений колір і користь залишаться, а смак шпинату зникне.

Ягоди

Ягоди є чудовим джерелом мінералів і антиоксидантів. Очищають судини і сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань. До того ж, вони добре поєднуються з більшістю продуктів, чи то біфштекс з ягідним соусом, чи десерт з джемом.

Куркума

До корисних властивостей цієї індійської спеції належить профілактика таких хронічних захворювань, як рак, хвороби серця і діабет. До того ж куркума є сильним антиоксидантом, володіє знеболювальним ефектом. На жаль, цей продукт погано засвоюється, тому його краще поєднувати з чорним перцем або корисними жирами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.