До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які здорові продукти будуть популярними 2019 року

Після чорного лате з активованим вугіллям, чудодійних порошків і страв кухні Близького Сходу 2018 року, ми готові до того, що може запропонувати цей рік. В американському гуру здорового харчування Whole Foods Market розповіли про 10 найкращих здорових продуктів харчування для 2019 року.

Екзотичні фрукти

Від Океанії до Південної Америки, яскраві фрукти, знайдені в країнах по всьому узбережжю Тихого океану, прикрашають смузі і супер-боули 2019 року. Перш за все, це пітаї (dragon fruit), а також гуава і джекфрут, що є ідеальними для того, щоб додати їх в салат або смажити на грилі як барбекю.

Пробіотики

Після популяризації природних пробіотиків, що містяться в багатьох ферментованих продуктах, таких як кімчі і мариновані огірки, 2019 року очікуване різке зростання популярності інноваційних пробіотиків. Багато брендів, які підтримують здоровий спосіб життя, включають такі пробіотики, як Bacillus coagulans GBI-30 і Bacillus coagulans MTCC 5856 у свої повсякденні продукти: мюслі, вівсянку, горіхові масла, супи і поживні батончики.

Корисні жири

Завдяки тому, що дієтологи довгий час були на боці кето-дієти (більше жирів, менше цукру), палео (більше білків, без молочних продуктів) і навіть як-от харчування "пега" (гібридна дієта палео і вегана), корисні жири ще ніколи не були такими затребуваними. Ідея полягає в тому, щоб включити корисні жири в раціон, багатий білками, але уникнути вуглеводів. Ці жири можна знайти в поживних батончиках, що містять кокосову або MCT-олію, і навіть у вершковій каві, новий тренд у світі гарячих напоїв – додавати в чорну каву кубик масла.

Конопля

У всіх формах, насіння це чи олія, конопля є чудовим джерелом Омега-3 і її легко додати в щоденний раціон. Вона вже присутня в ряді продуктів, таких як вафлі, макарони, поживні батончики і попкорн, а тепер доступна ще чистіша версія продукту, витягнута безпосередньо зі стовбурових клітин рослини.

Вегетаріанські закуски

Після появи impossible burger (буквальний переклад – "неможливий бургер"), де стейк на основі гема схожий на яловичину, 2019 року з'являться багато схожих вегетаріанських закусок. Гриби гливи, які використовують для відтворення текстури і аромату свинини (у них схожа текстура), чіпси з беконом без бекону і веганське в'ялене м'ясо – все вже є в меню багатьох ресторанів.

Екологічні упаковки

У наш час неможливо ігнорувати високий рівень глобального забруднення, який продовжує зростати, у значній мірі через надмірне використання одноразового пластику. Упаковка для харчових продуктів є, мабуть, головною загрозою для екології планети, тому 2019 року багато споживачів, ресторанів і брендів, як Wild and the Moon у Франції і Whole Foods, Nutiva і Lotus Foods, подають приклад і використовують тільки упаковки, які підлягають біологічному руйнуванню.

Морозиво з несподіваними смаками

2019 року стандартні смаки морозива конкуруватимуть з появою таких смаків, як авокадо, хумус, тахіні і кокосова вода. Саме завдяки японському морозиву, з зеленим чаєм або червоною квасолею, і турецькому, солодкому і солоному, незвичайні смаки стали популярними, особливо в Нью-Йорку.

Дари моря

Самфір, олія і паста з водоростей – це лише деякі з морських продуктів, які будуть в центрі уваги 2019 року. Вибирайте смажену лососеву шкурку, веганський тунець з морських водоростей і місо-рамен з високою харчовою цінністю для низькокалорійних закусок.

Корисна вулична їжа

Вулична їжа тепер смакуватиме і гурманам. Про важкі для травлення жирні чіпси можна забути – харчуватися на ходу тепер теж можна корисно. Шинка і вершкова моцарелла замінять сирний продукт і м'ясо без терміну придатності у вашому стандартному бутерброді, а рулети з лобстера вже практично стали мейнстрімом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.