До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Coolsculpting: все, що потрібно знати про нову процедуру боротьби з жиром

Promotion

Coolsculpting — єдина процедура боротьби з жиром за допомогою холоду, унаслідок якої жирові клітини не повертаються. Методика схвалена FDA і є однією з найбезпечніших у світі. Про особливості процедури розповіла лікарка естетичної медицини Марія Трифонова.

Реклама

Дослівно coolsculpting можна перекласти, як "надання обрисів холодом". У житті процедура має такий вигляд: за допомогою спеціального апарата лікар зосереджує контрольоване охолодження на жировій складці, унаслідок чого клітини жиру кристалізуються й втрачають життєздатність упродовж кількох тижнів. Процедура повністю безпечна, оскільки вплив холоду спрямований на конкретні зони. "Холод прицільно діє тільки на жирові клітини, не зачіпаючи навколишніх тканин, як-от судини й нервові закінчення", — розповідає Марія Трифонова.

Функція контролю температури автоматична, тобто апарат самостійно працює на її зниження або підвищення. На поверхні апарата є спеціальна панель з датчиками, які контролюють процес зниження температури й надчутливо реагують навіть на мінімальні зміни. Такий ступінь контролю робить загрозу обмороження чи переохолодження неможливою.

Безпека процедури також криється в поступовому результаті, оскільки жирові клітини втрачають життєздатність упродовж кількох тижнів. У такий спосіб організм отримує достатню кількість часу для адаптації до змін без стресу. "Упродовж трьох-чотирьох тижнів після процедури жирові клітини в зоні впливу втрачають життєздатність і безслідно виводяться з організму. Через чотири тижні після сеансу можна помітити істотне зменшення жирової складки в зоні впливу, і в кінцевому підсумку йде до 40% жиру в обробленій зоні", — пояснює Марія Трифонова.

Панель керування для контролю температури апарата coolsculpting

Процедура coolsculpting передбачає використання різних технік кріоліполізу й насадок. Наприклад, з вакуумом і без. План лікування пацієнт підбирає разом з лікарем, який має ретельно оглянути зону корекції й призначити метод кріоліполізу відповідно до індивідуальних характеристик. Попри те, що пацієнт може сам зголоситися пройти процедуру, без консультації лікаря не обійтися. Процедуру застосовують у разі наявності жирового валика понад один сантиметр, і лише лікар може визначити зони й виміряти контури зон для охолодження.

Важливо! Одну й ту саму зону можна піддавати охолодженню не частіше як раз на шість тижнів. Залежно від зони, один сеанс триває від 35 до 75 хвилин. Для зони обличчя досить одного сеансу, для інших зон — від трьох. "Скорочення підшкірно-жирового прошарку відбувається поступово. Перші очевидні результати проявляються через два місяці після процедури", — говорить Марія Трифонова.

Для coolsculpting майже немає обмежень, побічні ефекти трапляються рідко. Сліди на тілі відразу після процедури (почервоніння, чутливість, больові відчуття) не заважають поверненню до нормального життя й проходять упродовж кількох днів.

До протипоказань для проходження процедури належать шкірні й хронічні захворювання, серед яких захворювання шкіри (рани, грижі, рубці в зоні оброблення), порушення згортання крові, наявність зон порушеного периферійного кровообігу, патологічні реакції на холод, хвороба Рейно, ожиріння III й IV ступенів. Також не можна застосовувати кріоліполіз під час вагітності та в період лактації. Менструація ж не є перешкодою для "випробування" холодом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.