До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Поетеса Аманда Горман стала амбасадоркою Estée Lauder

Аманда Горман, поетеса, про яку світ дізнався після інавгурації Джо Байдена, стала агентом змін Estée Lauder.

23-річна поетеса візьме участь у глобальному проєкті Estée Lauder Writing Change, мета якого — підвищити грамотність на шляху до рівності, доступу і соціальних змін. Уже з наступного року Аманда з’явиться в пов’язаних із цим кампаніях бренду. Ініціатива з поширення грамотності Writing Change передбачає, серед іншого, інвестиції Estée Lauder: три мільйони доларів упродовж трьох найближчих років.

Реклама

"Пишаюся тим, що можу оголосити про партнерство з одним з найзнаковіших косметичних брендів у світі, Estée Lauder, і стати новим голосом першого в історії агента змін, Global Changemaker, — пише поетеса у своєму інстаграмі. — Проєкт Writing Change підтримуватиме громадські організації з питань грамотності як на місцевому, так і на глобальному рівні. Разом ми просуватимемо рівність і соціальний вплив, підтримуючи грамотність у всьому світі. Не можу дочекатися, коли ми почнемо".

Нагадаємо, Аманда прочитала власний вірш The Hill We Climb ("Пагорб, на який ми здіймаємося"), що починається рядками: "Коли настає день, ми запитуємо себе: де знайти світло в цій нескінченній тіні?". За всю історію Америки всього шість поетів виступали на інавгурації президента, Аманда Горман стала наймолодшою ​​з них. Її виступ був подібний до перформансу й полонив увесь світ. Модна громадськість відразу звернула увагу на образ Аманди: яскраво-жовте пальто й обруч Prada.

Аманда народилася в Лос-Анджелесі, її виховувала тільки мама. З ранніх років Аманда була активісткою, а стипендія, яку вона дістала в 14 років, допомогла Аманді згодом вступити до Гарварду. Три роки тому Аманда стала лауреаткою престижної премії National Youth Poet: це премія, яку присуджують молодим поетам-активістам. У своїй творчості Аманда порушує теми фемінізму, гноблення й расизму, з 2013 року вона — посол ООН. Є серед її амбіцій і політичні: в одному з інтерв’ю дівчина сказала, що планує у 2036 році балотуватися в президенти.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.