До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мамо, я тебе люблю: спецпроєкт Vogue UA і Yves Rocher

Мама й донька — найтісніший, найбільш нерозривний і теплий звязок. У спецпроєкті Vogue UA та Yves Rocher, присвяченому стосункам матері й доньки, ми розповідаємо три сімейні історії про любов, близькість поколінь, моменти турботи й радості, які можна поділяти одна з одною. І нагадуємо, як важливо проводити час із мамою — так, як колись вона проводила його з вами.

Валентина й Олена Сагун
Ліліт Саркісян і Неллі

Провести час із мамою Ліліт вирішила у своїй студії. Розповідає, що в дитинстві вони часто малювали разом. Ліліт виросла — і стала художницею, а мама згодом малювати перестала. Донька покликала маму у свій творчий простір, щоб згадати моменти дитинства — і нагадати матері про заняття, яке колись дарувало обом стільки радості.

Реклама
На Неллі: футболка, штани — VOVK, vovk.com; вінтажне кімоно, kimonoua.com; сережки — JW ANDERSON, взуття — LE SILLA, все helen-marlen.com. На Ліліт: джинсова куртка, джинси — PATOU, кардиган — PROENZA SCHOULER, взуття — LE SILLA, все — helen-marlen.com
Про стосунки в сім’ї

Ліліт: Ми з мамою завжди приятелювали. Я не одна в сім’ї, у мене є сестра, і нас завжди виховували за межами шаблонів: на нас не тиснули, підтримували всі починання. Я рано поїхала з дому, щоб навчатися в університеті. Саме тоді подорослішала вмить. І завжди відчувала любов і підтримку батьків у всьому. Ця любов проявилася в умінні відстояти мою позицію й межі, в умінні захистити й підтримати.

Неллі: Ліліт завжди тонко розуміла й відчувала все, що відбувається навколо. Вона з дитинства вирізнялася мудрістю, і я завжди з нею радилася. Було дуже важко, коли Ліліт поїхала до Києва — тоді я особливо сильно відчула порожнечу всередині. Тоді й зрозуміла, що Ліліт — доросла й рішуча людина.

Неллі й Ліліт Саркісян
Про сімейні традиції та цінності

Ліліт: Я трудоголік, але у вихідні ніколи не працюю — обов’язково проводжу їх з дітьми: ми обов’язково кудись їдемо, активно проводимо час. Атмосферу вихідних пам’ятаю з дитинства: мене ніхто не примушував у ці дні вчитися. І коли в мене народилися діти, я зрозуміла, якими важливими є ці традиції. Ніколи не пізно почати — це суперкласно і круто, коли є традиції, які передаються з покоління в покоління.

На Ліліт: джинсова куртка, джинси — PATOU, кардиган — PROENZA SCHOULER, взуття — LE SILLA, все — helen-marlen.com
Про життєву науку

Ліліт: Є кілька людей у житті, думка яких нам важлива й може вплинути на результат подій. Все інше — метушня навколо. Я на відстані витягненої руки зі сторонніми людьми, а мама — ні.

Неллі: Ліліт навчила мене терплячості. Я вчуся не звертати уваги на непотрібну інформацію й відпускати погане. Я можу хвилюватися через дрібниці, а Ліліт вчить мене позитивного мислення.

Неллі й Ліліт Саркісян
Про красу

Неллі: Перед сном я наношу на обличчя олію персикових кісточок. Більше не роблю жодних маніпуляцій, хоча Ліліт підказує мені, що це потрібно.

Ліліт: У мами й справді немає жодної зморшки, хоча вона не робила уколів краси. Але в мене теж є своя таємниця: я зрозуміла, що правильне харчування, здоровий сон і спорт — головні складники здорового вигляду. Я за природне й своєчасне старіння, але я нічого не маю проти уколів краси й різних процедур, коли це дійсно потрібно. Мені дуже імпонують жінки, які у свої 50 років мають розкішний вигляд.

Неллі: Наприклад, я. (Сміється.)

Ліліт Саркісян і Неллі
Дарія Квіткова і її майбутня свекруха Олена Поліщук

Дарія Квіткова й Нікіта Добринін тільки збираються одружитися, але стосунки дівчини з майбутньою свекрухою такі теплі, що можна лише надихатися переглядом їхніх спільних світлин. Зібратися разом для знімання Vogue вирішили в новій квартирі майбутніх молодят — і насолодитися тим, що рідні поруч.

На Олені: костюм — HOME WINGS, homewings.com; сережки — PATOU. На Дарії: топ, штани — AJE, взуття — JACQUEMUS, сережки — PATOU, все — helen-marlen.com
Про стосунки в сім’ї

Дарія: Ми з Оленою Миколаївною близькі подруги. Можемо й порадитися одна з одною, і попліткувати. Олена Миколаївна — лікар, тому в питаннях здоров’я їй немає рівних у нашій родині. Оскільки ми живемо в різних містах, то наші рідкісні зустрічі завжди відбуваються за великим столом. Ми просто зустрічаємося, гуляємо парком, їмо, п’ємо каву й розмовляємо.

Олена: Ми з Дашею більше, ніж подруги. Вона мені майже як донька. Коли я її вперше побачила, це була любов з першого погляду. Я відчула добру людину з міцним стрижнем. Ми рідко бачимося, тому любимо збиратися всією сім’єю за найменшої нагоди — кидаємо всі справи й збираємося на обід. Напередодні приїзду Дарії я не запитую в неї, що приготувати, а питаю, що вона любить більше. Дуже хочеться завжди її потішити.

Микита Добринін, Олена Миколаївна, Дарія Квіткова
Про поради

Дарія: Ми з Оленою Миколаївною обоє любимо спорт — це заняття нас об’єднує. Ну й порадитися в цих питаннях ми, звісно, можемо.

Олена: Що стосується рекомендацій з догляду за здоров’ям, то я даю поради. В інших питаннях я не лізу не в свою справу. Тільки коли запитують, можу відповісти. Знаєте, є така фраза: "Діти, поважайте своїх батьків, але батьки — не дратуйте дітей".

Олена Миколаївна й Дарія Квіткова
Про сімейні традиції та цінності

Дарія: У нашій сім’ї була традиція збиратися за вечерею й розповідати, як минув день. Це допомагає зблизитися й не сидіти весь вечір у телефонах. Від Олени Миколаївни та Нікіти (наречений Дарії. — Прим. ред.) я взяла за традицію снідати. Раніше для мене було нормально прокинутися, поїхати на роботу, випити кави, а тоді вже обідати. А тут ми щоранку прокидаємося й у нас сніданок. Тепер це ритуал: снідати разом й засинати теж разом.

На Дарії: топ, штани — AJE, взуття — JACQUEMUS, сережки — PATOU, все — helen-marlen.com
Про красу

Олена: Я люблю працювати в саду на свіжому повітрі — після такої роботи поліпшується метаболізм і колір обличчя. Але вже такий вік, що потрібна косметика й корекція. Вранці й увечері я завжди очищую й зволожую обличчя. Ще не люблю довгі нігті — мені з ними незручно. У мене є свій майстер манікюру, до якої я ходжу зі своїми інструментами. Як лікар, вважаю, що гігієна завжди має бути на першому місці.

Дарія: Хоч як банально це звучить, але любов справді творить дива. Я по собі бачу, що від любові шкіра ніби розквітає, а за найменшої сварки тьмяніє. У макіяжі мені подобається виділяти очі, але в усьому іншому я дотримую максимальної легкості. Люблю, коли шкіра дихає й почувається легко.

Олена й Валентина Сагун

Мама Олени обожнює доглядати за квітами. "В юності я не розуміла її хобі, розповідає Олена, але кілька років тому сама захопилася квітництвом це у нас сімейне. Прийшовши в оранжерею, ми немов потрапили у квітковий Діснейленд! Досі дивуюся, чому ми не бували тут раніше ми ж понад двадцять років жили біля Ботанічного саду. Регулярно тут гуляли, але в оранжерею завітали тільки тепер".

Валентина й Олена Сагун

Олена: Ми дуже емоційна сім’я. Іноді можемо голосно обговорювати навіть побутові питання. Це наша особлива мова спілкування.

Валентина: Так, я думаю це наша фішка. А ще в нас з Оленою дуже тісний емоційний зв’язок. Якщо в неї трапляються найменші неприємності або відбувається щось серйозне, я відразу це відчуваю. А ще, якщо Олена не телефонує кілька днів, я починаю хвилюватися. Хоча з появою інстаграму хвилювання стало менше — я в будь-який момент можу зазирнути в сторіз і переконатися, що все добре.

На Валентині: блузка, штани — VOVK, vovk.com; сережка — LAKE STUDIO. На Олені: сукня, піджак — JACQUEMUS, сережка — LAKE STUDIO, все — helen-marlen.com

Олена: У мами я навчилася терплячості: ніколи нічого не кидаю. Якщо я за щось беруся, то не дозволяю собі здатися, коли щось не вдається на ранніх етапах.

Валентина: Це мені теж передалося від моєї матері. А ще я намагаюся не тримати зла. Можу ображатися, але це не затягується на тривалі тижні й місяці.

Про сімейні традиції та цінності

Олена: У нас у сім’ї не було культу збиратися вечорами за одним столом. Але тепер ми намагаємося хоча б раз на місяць зустрічатися й проводити час разом. Ми з мамою любимо ходити до крамниць, а потім "на капучино". Спогади з дитинства, до речі, теж пов’язані з походами в кафе. Я співала в хорі в Жовтневому палаці, і після репетицій ми з мамою завжди заходили в кулінарію на Хрещатику, де їли неймовірно смачні десерти з курагою й вершками. Це був найщасливіший момент "хорового дня".

Валентина й Олена Сагун
Про красу

Валентина: У молодості я працювала на крутому заводі, де виробляли мікросхеми для космічних кораблів. Там я отримувала досить високу для того часу зарплату й могла купувати найкращі креми, парфуми, пудри й помади, які тільки в нас з’являлася. Завжди була дуже уважна до якості. Моє захоплення косметикою передалося Олені.

Олена: Так-так, я пам’ятаю, що в мами було чимало імпортної косметики, з якою я з дитинства бавилася. Мама, до речі, навчила мене з юного віку зволожувати шкіру обличчя й вибирати якісні б’юті-засоби.


Що треба знати про нову експертну гаму Lifting Vegetal Yves Rocher

Нова лінійка Yves Rocher Lifting Vegetal призначена для шкіри 40+ і може слугувати ідеальним подарунком матері. Вона спрямована на відновлення об’єму шкіри й контурів обличчя, зміцнення матриксу дерми. Експертам бренду вдалося знайти рослинну формулу, яка має неймовірний ліфтинг-ефект. Джерелом запатентованого екстракту під назвою Рослинний Колаген виявилася напрочуд живуча рослина Дівоча Краса (Ajuga reptans). З клітин рослини за допомогою зелених біотехнологій вчені створили концентрат, який відновлює роботу фібробластів і стимулює відновлення колагенових і еластинових волокон у шкірі.

Так, запатентований висококонцентрований Рослинний Колаген став основою продуктів нової гами Lifting Vegetal, дія яких спрямована на інтенсивний ліфтинг-ефект. У кожного з п’яти представлених продуктів є особлива місія. Концентрована сироватка для обличчя й шиї є зірковим продуктом гами — її дія спрямована на скорочення глибини зморщок, відновлення контурів овалу обличчя й об’єму шкіри, зміцнення на клітинному рівні. Денний крем для обличчя та шиї має комфортну легку текстуру, закріплює ефект сироватки і є універсальним для всіх типів шкіри. Флюїд-хайлайтер для обличчя та шиї має легку текстуру й не просто надає шкірі природного сяйва, але й відновлює її об’єми. Вплив нічного крему для обличчя та шиї з текстурою бальзаму спрямований на підсилення клітинної активності, відновлення тонусу й тургору шкіри. Крем-гель для контура освіжає, створює миттєвий ліфтинг-ефект і знімає набряки навколо контуру очей.

<b>Спецпроект Yves Rocher</b>

Також варто зазначити, що нова лінія Lifting Vegetal Yves Rocher дотримується філософії бренду: у створенні продуктів використовують лише натуральні інгредієнти, а упакова відповідає принципам сталого розвитку й свідомого споживання. Так, ліфтинг-революція, про яку заявляє французький бренд новою лінійкою косметики, несе щось нове не тільки у світ рослинної косметики, але й у світ свідомості й відповідальності перед довкіллям.

Фото: Polina Podobedova

Стиль: Mari Siviakova

Асистент стиліста: Olha Havryliuk

Макіяж і зачіски: Vitalia

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.