До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто така Куанна Чейсінгорс, головна зірка Met Gala

Головне відкриття Met Gala — Куанна Чейсінгорс, модель і активістка, яка полонила світ своєю красою, тату на обличчі й активною позицією. Розповідаємо, що треба про неї знати.

Куанна Чейсінгорс на Балі Інституту костюма
Корені

Куанна пишається своїми коренями. Вона належить до народності Ган (Han Gwich'in, "люди річки") — індіанців, які живуть на Алясці. "Споконвічна територія Ган простягається від витоку Стюарт до витоку річки Клондайк (нині східноцентральна Аляска й західноцентральна частина Юкону в Канаді)" — каже Вікіпедія.

Реклама
Куанна Чейсінгорс на показі Prabal Gurung ss2022

Куанна — з Воронова Клану індіанців Ган по матері; з племен Sičháŋǧu / Oglála народності Лакота — по батькові. Але народилася й виховувалася в племені навахо в Аризоні. Саме тому вона доповнила вбрання прикрасами навахо — їх робили майстри навахо з усього Південного Заходу.

Прикраси

Щоб втілити свою культуру в образі, Куанна взяла у своєї тітки, володарки титулу Міс Навахо, прикраси з бірюзою і сріблом. "Мені вдалося продемонструвати справжню, корінну американську культуру, — написала вона в інстаграмі. — Бірюза уособлює захист, наставництво і любов. Все це я відчувала, крокуючи червоною килимовою доріжкою — і дух предків перебував зі мною".

Куанна Чейсінгорс на Балі Інституту костюма
Образ

Модель одягав дизайнер Пітер Дандас: він вибрав для неї сукню із золотого ламе з вставками з ланцюжків з недавньої колекції Dundas x Revolve American Dream. Накидка, розвиваючись, створювала ілюзію крил. "Вона немов зійшла з небес", — каже Табіта Сіммонс, яка стилізувала образ для червоної доріжки.

Куанна Чейсінгорс на Балі Інституту костюма

За макіяж моделі відповідала улюблена візажистка Дженніфер Еністон — Гуччі Вестман, яка зробила головним акцентом образу очі. Вона скористалася тінями Eye Pods власного бренду Westman Atelier і хайлайтером з металевим покриттям.

Соцмережі

На момент початку червоної доріжки Met Gala в Куанни було близько 30 тисяч підписників. Півтори доби по тому їх уже понад 150 тисяч, і їхня кількість зростає. У дівчини активна життєва позиція. В останньому дописі, де Куанна дякувала Анні Вінтур і Пітеру Дандасу за запрошення на Met Gala, вона також зазначила, що, хоч Бал Інституту костюма і був присвячений Америці, але Дня незалежності США вона ніколи не святкувала й не збирається. "Мій народ боровся з геноцидом, — написала вона. — Але ми все ще живі".

Модні досягнення

Куанна брала активну участь у Тижні моди в Нью-Йорку: Gabriela Hearst, Prabal Gurung, and Jonathan Simkhai.

Куанна Чейсінгорс на шоу Gabriela Hearst

Її ім’я прогриміло після появи на травневій обкладинці мексиканського Vogue.

Видання шукало дівчину, яка могла б представляти моделей нового покоління. Нею і стала Куанна, якій на момент знімання було 18. Вона позувала фотодуету Інез Ван Ламсвеерде і Вінуда Матадіна в сукні Valentino і гордо демонструвала свої тату.

Чейсінгорс дебютувала в кампанії Calvin Klein у 2020-му. Незабаром вона підписала контракт з IMG Models, а тепер успішно засвідчує на власному прикладі, що долати бар’єри в галузі, яка тривалий час ігнорувала таланти корінних народів, — цілком реальний план.

Тату
У квітні 2021 Куанна виклала допис в інстаграмі, де розкрила таємницю своїх тату — цяток біля зовнішніх куточків очей. Дівчина сказала, що вони з’явилися у 2020-му, коли вона змогла побороти діагноз "тривожність і важка депресія". "Завдяки особистісному росту й культурі, що підтримувало мене, я знову змогла сфокусуватися, — пише вона. — Мені потрібні були мітки, які могли б дати мені чітке уявлення про життєві негаразди, щоб я могла рухатися вперед, не застрягаючи в минулому, і я попросила маму зробити мені тату біля куточків очей". Якщо погортати галерею, можна побачити, як саме роблять тату, і знайти зображення жінок народності Ган із цими малюнками на обличчі.

"Ці тату, — пише Куанна у своєму дописі, — чудове нагадування про те, хто я, <...>, звідки прийшла і наскільки я стійка та сильна, разом з моїм народом і моїми предками. Відродити наші традиційні тату було однією з найсильніших, найгарніших і найважливіших справ, які я коли-небудь робила. Ношу ці знаки скромно, як і багато поколінь жінок Ган, але з гордістю, гідністю, повагою і вдячністю".

Тату на підборідді та в куточках очей називаються Yidįįłtoo і, за традицією, наносяться жіночою рукою. Усі тату Куанни робила їй мати, щоб ознаменувати важливі події в житті. Традиції понад 10 000 років — і вона майже зникла. На перше тату дівчина зважилася в 14 років — каже, це була своєрідна ініціація, важливий обряд. Для матері, що його робила, — перший досвід. Відтак вона робила малюнки на обличчях жінкам Ган на їхнє прохання.

Модель і активістка Куанна Чейсінгорс

Модель і активістка Куанна Чейсінгорс

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.