До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі зачіски та макіяж на червоній доріжці Met Gala

Розглядаємо найдивовижніші образи, зачіски та макіяж червоної доріжки Met Gala 2021.

Кендал Дженнер

У Нью-Йорку відбувся довгоочікуваний модний бал Інституту костюма, який кілька разів переносили через пандемію. Сподівання публіки були перевершені: знаменитості трактували тему балу А Lexicon of Fashion з особливим азартом та ентузіазмом. Нагадаємо, виставка досліджує сучасний словник американського стилю й аналізує зв’язок моди з питаннями рівності, різноманітності та інклюзивності.

Реклама
Вінні Гарлоу

Попри насичений подіями графік (нещодавно закінчився Венеційський кінофестиваль; почався Нью-Йоркський Тиждень моди; відбулася церемонія нагородження MTV Video Music Awards), знаменитості з усією відповідальністю і фантазією підійшли до створення своїх образів. Ми серйозно переживали за Джей Ло, яка буквально прибула з балу на бал — з церемонії MTV Video Music Awards 2021 на Met Gala. Але її розкішний образ принцеси-ковбоя в Ralph Lauren не залишив байдужим нікого.

Дженніфер Лопес

Перше, що впадало в очі, — те, з якою повагою і любов’ю до свого коріння вийшли на червону доріжку темношкірі знаменитості. Традиційні плетіння, об’ємні зачіски з кучерів, складні конструкції з волосся — красу своїх афрокучерів, яких не торкалися випрямлячі, демонстрували світу Люпіта Ніонго, Кеке Палмер, Вітні Пік, Яра Шахіді. Остання надихалася образом Жозефіни Бейкер — чорної перлини 20-х, як називали знамениту танцівницю, співачку й актрису в минулому столітті.

На створення образу Люпіти Ніонго стиліста зачісок Вернона Франсуа надихнула фотографиня й мультимедійна художниця-концептуалістка з Брукліну Лорна Сімпсон. Він імітував легку хвилю і рух, які та передає у своїй роботі. В інтерв’ю американському Vogue Вернон сказав, що завжди хотів втілити цю техніку в життя під час створення афрозачіски. Стиліст використовував накладки для волосся, широкі шпильки й трохи лаку для волосся Redken Triple Pure 32 для максимальної фіксації.

Люпіта Ніонго

Гості балу Інституту костюма надихалися кіногероїнями. Короткий чубчик Меган Фокс, її яскраво-червона еротична сукня й помада в тон — данина легендарній Бетті Пейдж, американській пінап моделі й актрисі.

Меган Фокс
Меган Фокс

Триб’ютом ще одній кіногероїні, Джесіці Реббіт, став образ Джиджі Гадід: сукню Prada з відкритими плечима й високим розрізом вона доповнила шкіряними рукавичками та малиново-рудими кучерями, що спадали на спину. Стилістка зачісок Естер Лангем зібрала волосся моделі у високий хвіст і прикрасила декорованою стразами шпилькою Prada.

Джиджі Гадід

Візажистка Ерін Парсонс, яка відповідала за макіяж, зробила Джиджі блакитні smokey eyes у дусі 60-х, доповнивши їх стрілками на взірець cat eye. Нашим бабусям Джиджі нагадала б персонажа Світлани Світличної з "Діамантової руки", яка шукала халат з перламутровими ґудзиками. Але референсом для радянського кіно теж стала Джессіка Реббіт.

Джиджі Гадід

Кендалл Дженнер і Зої Кравіц, які вибрали для балу "голі" сукні, вирішили не зміщувати акцентів, тому до образів вибрали макіяж у тілесній гамі.

Кендал Дженнер
Зої Кравіц

Гейлі Бібер поєднувала чорну сукню до підлоги Saint Laurent зі стриманим макіяжем і голлівудськими хвилями. Топмодель сказала, що її надихав образ Грейс Келлі.

Гейлі Бібер

Юна Кая Гербер надихалася канонічними образами в дусі Старого Голлівуду: м’які кучері, що облямовують обличчя, у поєднанні з густими бровами й рожевою помадою слугували ідеальним доповненням до її сукні Oscar de la Renta.

Кая Гербер

Референс образу Біллі Айліш — Мерилін Монро — зчитується миттєво: безкомпромісний блонд, укладений в об’ємну зачіску, і приталена сукня з пишною спідницею.

Біллі Айліш

Віра Вонг постала перед очима публіки у своєму звичному образі: відполіроване до блиску пряме волосся, короткий топ, мінімалістичний макіяж. Вірі 72 роки — і важко стримувати захват. Вірі не потрібні додаткові джерела натхнення: вона є в себе — цього досить.

Віра Вонг

Розгадувати джерела натхнення гостей Met Gala — приємний стилістичний напрям. Ось Тейлор Гілл, амбасадорка Lancome, — в її образі явно прочитується вплив Одрі Гепберн. Маргарет Кволлі не приховує, що надихається Chanel, у вбранні якого вона з’явилася на балі. Розкішний боб Клер Дейнс, прикрашена стразами гладка укладка Аліші Кіс, вінок-корона Лорді — більше образів — у галереї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.