До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ексклюзив: інтерв'ю з моделлю Тонні Гаррн

Топ-модель, героїня однієї з обкладинок Vogue UA, зустрілася з Оленою Пономаренко в Берліні, розповіла про те, чим вона живе, і розкрила секрети своєї краси.

@tonigarrn

Ми зустрічаємося з Тоні Гаррн на даху Берліна. У неї неправдоподібно гарне волосся – біляве, з відблисками, недбало укладене, і льодисті блакитні очі, – поєднання, яке дісталося від природи і забезпечило контракти, обкладинки та виходи на головні подіуми світу, від Chanel до Balmain і Victoria's Secret. Я, звичайно, не можу стримати захоплене зітхання: "Яка ви красуня!" – "Ви теж", – негайно відповідає Тоні.

Реклама

У Schwarzkopf було не так вже й багато посланців. Одна з них – всесвітньо відома німецька топ-модель, блондинка Гайді Клум. Сьогодні вона веде шоу Germany's Next Top Model і виховує дітей. Тоні каже, що Гайді – її кумир. Утім, і сама Тоні давно вже стала кумиром не тільки для звичайних жінок, а й для колег: чималу частину своїх гонорарів (а Гаррн входить до престижного рейтингу "Money" на models.com) вона витрачає на добрі справи.

@tonigarrn

Кілька років тому вона заснувала фонд, який допомагає юним африканкам з небагатих родин отримати освіту, знайти себе, професію і своє місце в житті. "Я працювала в Африці над різними проектами з 16 років, – розповідає Тоні. – Зараз ми будуємо там два хостели, щоб дівчата, які вчаться в Зімбабве, могли в них жити". І пояснює, що головна проблема континенту – відстані до шкіл. Так що дівчата вважають за краще не ходити в школу зовсім, ніж йти до неї 10 км пішки. Тоні хоче допомогти їм здобути освіту. "Як тільки дівчинці виповнюється 14-16 років, вона виходить заміж, працює по дому, народжує дітей. Про яку школу тут може бути мова. А хостел – це спосіб їх в школі утримати", – говорить вона. І сподівається, що зможе здійснити подібні проекти в різних країнах.

@tonigarrn

Вона каже, що дівчатка без освіти залишаються без інформації про свої права, релігію і можливості. "Вони вагітніють дуже рано і навіть не підозрюють, що зовсім не зобов'язані бути частиною гарему. Вони не уявляють, як правильно піклуватися про себе. І тут, звичайно, коріння багатьох інших проблем ".

Модель каже, що важко впоратися з емоціями, коли справа стосується людських доль. "Тим часом, як живемо ми і як живуть люди в Африці, – колосальна різниця. Я постійно нагадую собі, як мені пощастило. І, звичайно, намагаюся бути зібраною і спокійною: людям потрібна допомога, а не емоції".

Говорити на цю тему можна довго, але хочеться встигнути все і, звичайно, я починаю допитуватись, як Тоні доглядає за собою. З'ясовую багато цікавого.

Волосся

Я ніколи, жодного разу в житті не висвітлювала і не фарбувала волосся. З кольором пощастило (у всіх родичів відтінок більш темний), до того ж волосся вигоряє на сонці. Я взагалі намагаюся особливо його не чіпати. Не мию зайвий раз, не сушу феном – висихає без будь-яких дій. Лише зрідка випрямляю, якщо воно зовсім вже в'ється кільцями. Використовую тільки органічні засоби. Коли потрібен об'єм – користуюся сухим шампунем, коли треба зафіксувати зачіску – трохи лаку для волосся. І змішую кондиціонер з маслом для волосся перед нанесенням. Це підживлює і оживляє волосся.

@tonigarrn
Б'юті-правила у спадок

Головне правило, яке я засвоїла від мами, – наносити сонцезахисний засіб кожен день. Як зараз пам'ятаю: мені шість років, ми живемо в Греції. Встаєш вранці в туалет – і чуєш мамине: "Негайно санскрін!" І не відкрутитися, що, мовляв, ще піду в ліжко. Правило було залізним: прокинувся, почистив зуби, наніс сонцезахисний крем.

@tonigarrn

Мій дитячий ольфакторний спогад – аромат маминих духів, змішаних з запахом лаку для волосся Taft. У мами була коротка стрижка, і вона вічно бризкала її лаком.

Про правила краси в дорозі

"Я ніколи не п'ю в польоті. У сенсі, п'ю літрами воду, але ніколи – алкоголь, це шкідливо. Неодмінно надягаю компресійну білизну, щоб уберегти вени. З собою беру тільки бальзам для губ RMS Beauty і перед посадкою наношу крем на обличчя. Всі засоби – органічні".

Бальзам для губ, RMS Beauty
Про спорт

Я вірю, що будь-яка людина може залишатися у формі, просто це важка праця. Що стосується мене, я багато сил витрачаю на те, щоб виглядати так, як виглядаю. Стежу за харчуванням; ходжу в зал щодня, за першої ліпшої можливості. У мене залізне правило – щодня попітніти. Займаюся боксом, йогою, граю в теніс, бігаю. Кожен день – щось новеньке. Тому що, більше за все на світі я люблю поїсти. Найсмачніше для мене – солодощі та випічка. Особливо з німецьких або французьких пекарень. Ох, ці булочки в Німеччині, з корицею і заварним кремом, обожнюю! Ніколи не можу собі в них відмовити. Відпрацьовую в спортзалі.

@tonigarrn

Але загалом мені подобається фізична активність. Найбільше – кататися на велосипеді по місту. А якщо говорити про спорт, то сумніваюся між тенісом і боксом.

Про свої недоліки

Якщо з рисами обличчя і волоссям мені, можна сказати, пощастило, то над тілом доводиться працювати постійно. Кожен божий день я працюю над тим, щоб мати гарний вигляд. А так, напевно, недоліків у мене небагато. Ну хіба що шкіра суха. Раніше, років п'ять тому, такого не було. А, і ще один недолік – дуже чутлива шкіра губ. Користуюся тільки органічними оліями.

@tonigarrn
Про підлітковий вік

Я почала працювати в 14, так що мої підліткові роки пройшли на подіумі: стиль, дизайн, мода, подіуми і так далі. А до того я була дуже милою сором'язливою маленькою дівчинкою. Не скутою, але сором'язливою.

Про людей, які надихають

Я багато чому навчилася від Пет Макграт. Ми бачилися з нею майже щодня, і вона була мені як мама, клопоталась і дбала, щоб все було в порядку. Коли мені виповнилося 15, у мене почалися висипання на шкірі, і її поради в той час мені дуже допомогли.

Пэт Макграт

Ще я обожнюю Сема Макнайта. Якось я працювала в студії, він мене причісував. У двері подзвонили – це прийшла моя мама (вона тоді всюди супроводжувала мене). Сем пішов відкривати – і тут же вигукнув: "Господи, та ви ж мама Тоні! Ось в кого вона така красуня". Мама засяяла: ми не дуже схожі, але Сем "побачив" схожість з одного погляду. Звичайно, їй було дуже приємно.

@sammcknight1
Про б'юті-шопінг та улюблені засоби

Головна б'юті-скарбниця світу – це моя ванна. Мені стільки всього дарують! Іноді навіть не встигаю все подивитися. У The Honest Company (марки, що спеціалізується на догляді за шкірою немовлят – ред.) багато цікавого.

Шампунь и гель для душа, The Honest Company

З косметики люблю NARS, їхні помади – просто супер. Якби мені сказали залишити всього п'ять засобів у косметичці, я б вибрала бальзам для губ, масло Hermès, туш Dior або NARS, засіб для демакіяжу і лак для волосся Taft.

<b>тони любимое</b>

Про книги, музику і серіали

Я читаю винятково книги по саморозвитку, ніяких драм. Остання з прочитаних Attached, "Прив'язані: нова наука про дорослі прихильності і як вона допоможе знайти любов" Аміра Левіна і Рейчел Хеллер. Всі мої друзі від неї у захваті. Мені теж сподобалася. Зараз читаю книгу про стартапи.

"Привязанные: новая наука о взрослой привязанности и как она поможет найти любовь" Амира Левина и Рейчел Хеллер

У моєму плей-листі – багато африканської та латиноамериканської музики. Африканська – такі собі дуже земні барабани, а під латиноамериканську так і хочеться пуститися в танок. Я виросла на ча-ча-ча, сальсі, самбі, так що зараз дуже люблю різноманітні "despacito".

Люблю сходити в кінотеатр, подивитися хороше кіно, але чесно, коли я вдома одна, то вибираю всякі безмозкі серіали на кшталт "Френкі і Грейс". Я зовсім не хочу сказати, що це сміття, ні! Вони такі кумедні і заспокійливі, що я часто під них засинаю.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.