До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Великі надії: б'юті-план на рік. Алергія

Vogue.ua продовжує цикл матеріалів про те, як розпочати нове життя у новому році. Стоматологи, ін'єкціоністи, нутріціологи, психологи, фахівці з управління віком, фітнес-тренери та інші експерти розповідають, що і коли робити, аби 2023 рік зустріти на піку форми. Продовжує проєкт К.М.Н., алергологиня, терапевтка Анастасія Левченко, засновниця клініки AirDOC.

Лютий

Лютий (а також листопад) — добрий час, щоб почати лікувати алергію: тоді влітку та навесні про неї можна буде не згадувати.

Реклама

Алергія — проблема високорозвинених країн, хвороба мегаполісів і цивілізації. Вона може вражати не лише шкіру, а й слизову оболонку очей, носа, дихальних шляхів, а у важких випадках — стати причиною загрозливих для життя станів. Пилок рослин є дуже частою причиною алергії. Щоб перебування на природі або навіть просто на вулиці навесні/влітку не стало проблемою і не псувало зовнішній вигляд і настрій, оптимально розпочати курс сучасного лікування від алергії — АСІТ.

Важливо знати, що алергію можуть провокувати не лише "звичайні підозрювані" — пилок рослин чи шерсть тварин, але й неочевидні побутові речі. До прикладу, практично невидимий грибок, який часто зустрічається в новобудовах, або гелеве покриття для нігтів. У AirDOC можна здати один аналіз, який перевірить чутливість організму до 295 потенційних алергенів. А потім лікарі розроблять план лікування, за яким можна буде позбутися алергії на все життя. Попри міфи, це не захмарні гроші. Радше, знадобляться методичність і дисципліна, щоб проходити лікування згідно з розробленим алергологом протоколом. Курс може включати ін'єкції, медикаменти, крапельниці — все згідно з чітким графіком.

Березень

Якщо після тривалих холодів, сезонних застуд, виникло почуття хронічної втоми, апатії, нудьги і занепаду сил — саме час пройти курс Reoxy-терапії і вдихнути нові сили та нове життя. Після процедури відразу відчуваєш приплив енергії, ясність у голові, значно підвищується працездатність, фізична витривалість та психічна стійкість.

Reoxy-терапія — процедура, коли людина дихає через маску так званим гіпоксичним повітрям, в якому штучно знижено рівень кисню, — наче вона перебувала б на високогір'ї. Таке повітря чергується з повітрям, збагаченим киснем. Показники кисню у всьому організмі і в крові при цьому контролюються спеціальними датчиками. Дія апарату Reoxy навіяна відкриттям молекулярних механізмів адаптації клітин до гіпоксії, яке в 2019 році здійснила група вчених, отримавши за нього Нобелівську премію.

Терапія рекомендується також для відновлення після Covid-19, при реабілітації після навантажень, при підготовці до спортивних змагань та в разі занепаду сил.

Квітень

Якщо шкіра реагує на косметику, фарбу для волосся, гель-лак або прикраси, настав час зробити ПАТЧ-тести на алергени. Вони допоможуть безпомилково виявити "винний" компонент і назавжди викреслити його з ужитку. Це те, що просто необхідно зробити для своєї шкіри і свого здоров'я..

Міжсезоння

Це традиційно найкращий час для лазерного лікування. Завдяки досягненням сучасної науки створено апарати, що дозволяють видалити судинну сіточку, ангіоми, попрацювати над проблемами куперозу, розацеа, пігментації й акне.

Найбільш щадним та ефективним для вирішення таких проблем визнано жовтий лазер — Asclepion Quadrostar Pro Yellow. Завдяки своїй високій специфічності, він не нагріває навколишні тканини і не ушкоджує їх, а діє чітко в осередку проблеми. Результат видно уже після першої процедури, а період відновлення мінімальний — лише кілька днів.

Жовтень

Це ідеальний час, щоб пройти курс процедур з видалення судин і пігментних плям. Сонця мало, шкіра відновиться безболісно і без ризиків.

Листопад

Саме час зробити чек-ап родимок. За відсутності скарг, його необхідно проходити всім людям 1 раз на рік. Звісно, обстеження можна проводити будь-якої пори року, але найкраще це робити восени та взимку, тому що після активного впливу сонця влітку можуть з'явитися нові родимки, а старі — набути підозрілих ознак, які насторожують у контексті злоякісності новоутворень: зміни кольору, контурів, структури, збільшення у розмірах, несиметричність, свербіж, кровоточивість та інші симптоми.

Золотий стандарт діагностики родимок — цифрова дерматоскопія та картування, створення персональної карти родимок або паспорта родимок усього тіла за допомогою сучасного німецького апарату DermoScan X2. Метод дозволяє швидко й безболісно визначити розташування родимок на тілі, їх кількість, ступінь злоякісності та ризиків переродження на злоякісну пухлину, а також оцінити індивідуальні ризики.

Крім того, система аналізує зміни, що відбулися з моменту попереднього візиту, та допомагає відслідковувати кожну родимку у динаміці. Процедура картування не має протипоказань і може проводитися навіть дітям, а також вагітним та годуючим.


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.