До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні весільні тренди сезону весна-літо 2023

Треба змиритися з тим фактом, що весільна мода змінилася. Нині, крім класичних вінчальних силуетів, бренди пропонують нареченим набагато більше образів у будь-якому стилі. У новому сезоні дизайнери роблять ставку на весільні сукні з делікатних матеріалів, що ніжно окреслюють фігуру, образи з об’ємними рукавами, сукні, декоровані бантами різних розмірів, та мерехтливе вбрання. Крім цього в центрі уваги опинилися білі брючні костюми, весільні сукні в блакитних відтінках, образи з асиметричною лінією декольте та вінчальні сукні з квітчастими аплікаціями. Vogue.ua зібрав 8 головних весільних трендів сезону весна-літо 2023 року.

Mira Zwillinger Bridal
Банти

Дизайнери завжди намагаються додати унікальних деталей до власних колекцій, і цього сезону банти стали тим самим особливим елементом. Monique Lhuillier Bliss прикрасили мінімалістично весільну сукню великим батом на талії, Viktor & Rolf додали витончених бантів на шлейках, а Lela Rose запропонували фату-кейп з ніжної сітки, декоровану бантом з білої стрічки.

Реклама
Monique Lhuillier Bliss Bridal
Viktor & Rolf Bridal
Lela Rose Bridal
Об’ємні рукави

Об’ємні рукави вже не перший сезон поспіль прикрашають весільні сукні. Так, ще принцеса Діана в 1981 році вибрала вінчальний образ з пишними рукавами, ніби зсередини наповненими повітрям. Цей тренд буде актуальним і в наступному сезоні. Так, у колекції Amsale ви зустрінете образ, що відсилає до весільної сукні Леді Ді, у Oscar De La Renta знайдете силуетну сукню з ультраоб’ємними рукавами з фатину, а в Rivini by Rita Vinieris — королівську сукню з романтичними рукавами, що складаються з кількох шарів шлярок.

Amsale Bridal
Oscar De La Renta Bridal
Rivini by Rita Vinieris Bridal
Делікатні тканини

Цього сезону на зміну пишним королівським сукням прийшли ніжні образи з делікатних матеріалів, які мають елегантний та вишуканий вигляд. Elie Saab показали класичну силуетну сукню з довгими рукавами з відкритими ключицями, виготовлену з ажурного мережива, Dana Harel запозичили ідею й показали закриту білу напівпрозору сукню, а Mira Zwillinger зробили ставку на образ А-силуету з делікатної сітки, через який злегка проглядається жіночний силует.

Elie Saab Bridal
Dana Harel Bridal
Mira Zwillinger Bridal
Асиметричні декольте

Асиметрія — один зі стилістичних прийомів, який завжди додає цікавинки навіть найпростішій сукні. У колекціях наступної весни бренди зробили асиметричною лінію декольте. Так, Elie Saab прикрасили бальну сукню-бюстьє небанальним викотом, Remove Keveza злегка прикрили одну ключицю й оповили загадкою вінчальний образ, а Savannah дали змогу тканині гарно спадати з одного плеча, оголюючи в такий спосіб друге.

Remove Keveza Bridal
Savannah Bridal
Elie Saab Bridal
Квітчасті аплікації

Квітчасті мотиви — класика весільної моди, однак у новому сезоні ці культові візерунки набули нового прочитання. Бренди переосмислили флористичні дизайни й запропонували великі аплікації на весільних сукнях. Так, Viktor & Rolf декорували білу мінісукню за допомогою 3D-вишивки, Marchesa Couture розкидали бутони на всій поверхні вбрання, а Elie Saab запропонували делікатний кейп з великими квітами.

Viktor & Rolf Bridal
Elie Saab Bridal
Marchesa Couture Bridal
Сяяння

Тренд на мерехтливі образи, який раніше використовували для вечірніх виходів, тепер дістався й весільних суконь. Сучасні наречені хочуть сяяти на своєму весіллі, а дизайнери прислухаються до побажань своїх клієнтів. Так, Galia Lahav у новому сезоні запропонували силуетну сукню-рибку, в якій ви мерехтітимете яскравіше від зірок на небі; Mira Zwillinger додали блискучу деталь, що відваблюватиме від напівпрозорого образу, а Zuhair Murad традиційно зробили ставку на королівську сукню.

Galia Lahav Bridal
Mira Zwillinger Bridal
Zuhair Murad Bridal
Брючні костюми

За останні кілька років кількість наречених, що відмовляються від традиційних бальних суконь і роблять ставку на практичніші сучасні дизайни, стає щораз більше. Багато дівчат віддають перевагу білим брючним костюмам, які можна одягнути й після врочистої церемонії. Ми підтримуємо цей тренд і радимо придивитися до класичних брючних костюмів у Galvan, Amsale, Scorseca і Safiyaa.

Scorseca Bridal
Amsale Bridal
Galvan Bridal
Блакитні кольори

Упродовж багатьох років ми бачили різноманітні версії кольорових весільних суконь, в які часто вбиралися знаменитості для своїх церемоній. Так, Вікторія Бекхем як друге вбрання вибрала фіолетову сукню Antonio Berardi, Гвен Стефані вийшла заміж у світлій сукні з рожевим градієнтом Christian Dior, а Поппі Делевінь віддала перевагу квітчастій вінчальній сукні Peter Dundas. Цього сезону весна-літо 2023 в центрі уваги опинилися всі відтінки блакитного кольору. Sareh Nouri, Allison Webb та Legends Remove Keveza ризикнули й запропонували блакитні весільні сукні як новий модний тренд.

Sareh Nouri Bridal
Allison Webb Bridal
Legends Remove Keveza Bridal

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.