До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Польові дослідження з довоєнного сексу: проєкт фотографки Світлани Соколової

"Я шукаю своїх героїв через секс-застосунок PURE. Розмовляю з ними та роблю фотосети у їхніх спальнях. Останнє знімання відбулося ввечері 23.02.22. Наступне, з майстром шибарі, було заплановане на 10 ранку 24.02.22". Перед початком повномасштабного вторгнення фотографка Світлана Соколова почала проєкт про сексуальне життя чоловіків під час загрози воєнного вторгнення.

"Я шукаю своїх героїв через секс-застосунок PURE. Розмовляю з ними та роблю фотосети у їхніх спальнях".

На тлі новин, що давили загрозою війни, мій телефон і далі вібрував від надісланих сердець у секс-застосунку PURE. Здавалося, обидва джерела звуків поступово набирали обертів. Я вирішила дослідити зв’язок еросу й танатосу цих пристрастей бурхливих днів безпосередньо в спальнях чоловіків, з якими заметчилася в застосунку.

Реклама

PURE — сексистський ресурс: платний для чоловіків та безплатний для жінок. У ньому немає імен, тільки короткий опис, де люди здебільшого намагаються пожартувати або описують свої параметри й сексуальні вподобання:

"Великий баклажан"


"Сидиш на PURE, а могла б у мене на обличчі"


"190/92/23". 23 — це не про вік", "гоу дивитися фільм під келих червоного"


"Just for fun. ONS ("one night stand". побачення на одну ніч, ред.), FWB ("Friends with benefits". друзі з перевагами, ред.), Sexting is also OK ("Обмін повідомленнями сексуального характеру вітається". Ред. )"


"Шукаю дівчину з БДСМ-уподобаннями або візою США", "Взаємини на комерційній основі"


"Одружений. Шукаю коханку з такою самою ситуацією".


Програма дає змогу додати три фотографії, але користуються цим геть не всі. Найчастіше, навіть якщо фотографії є, з них мало що можна зрозуміти. Портрети тут рідкість. Та коли відбувається метч, ваш чат відкривається на 24 години. В цьому чаті легко може прилетіти дікпік (фото пеніса. — Ред.) з порога або портрет. Від вас хотітимуть рівноцінного обміну: нюдсів (фото в оголеному вигляді. — Ред.) чи обличчя. Під час реєстрації автори програми радять ніколи не надсилати нюдсів, де видно обличчя. Хоча зробити знімок екрана в разі використання програми однаково не вийде, і про подібну спробу відразу дізнається ваш співрозмовник.

Багато чоловіків реагують досить агресивно, якщо сказати, що ти прийшла сюди не за сексом: "Для цього є Tinder!" У Tinder нікому не треба платити, і просто поговорити чи сходити на вечерю там загалом ОК. Я прийшла за сексом. Але швидко зрозуміла, що ідея їхати спати з незнайомою людиною мене ніяк не надихає, хай там які в нього кубики преса або хай там як щедро він обдарований від природи. І навіть якщо в листуванні трапляється проблиск інтелекту чи гарного гумору, бігти в ліжко мене не тягне. На жаль.

Хай там як, та коли зі співрозмовником знаходяться спільні теми або ви таки домовляєтеся наступного тижня сходити в кіно, можна зупинити таймер чату або перейти в якийсь із месенджерів. Якщо обидва учасники чату підтверджують згоду зробити чат "вогнетривким", разом з безсмертям вашого конекту вам надаються рандомні смішні прізвиська типу Bright Charmer, Philosophical Beast, Horny King. Кожен бачить тільки ім’я партнера, своє можна дізнатися в співрозмовника.

Коли мені спало на думку провести власне дослідження, як корелюють ризик військової загрози та напруження сексуальних пристрастей, я вже мала неабияку кількість приємних у спілкуванні чоловіків у чатах на паузі. До них насамперед я й попросилася в спальні поговорити про їхнє сексуальне життя і ставлення до можливої ​​війни. Ну й, звісно, влаштувати фотосет, щоб у майбутньому вони могли хизуватися гарними картинками в тому ж PURE.

15.02.2022 Intense Hedonist. 372 дні на PURE

"Я на п’юрі вже рік. Звикаєш, звісно, до такої доступності…"

"Щастить вам, дівчатам, ви легко закохуєтесь. Я ось закохувався востаннє років 10 тому, мабуть".

"О! Це твоя подруга? А як звати? Ну, покажи ближче! Та я з нею листувався! Блін, у неї класна дупа. А чого ми не зустрілися, цікаво?.. А! Я згадав, у мене тут інша тьолка тоді була. Ну а коли спустив балони [жестом дублює пояснення, що куди спустив], ти ж розумієш, потім нічого не хочеться, ось це все, випинатися ще, переписуватися.."

"Війна!? Та не буде ніякої війни! Я читав спогади Черчилля про Другу світову, він розумний мужик був. І зрозуміло, що нічого тут не буде. Я тобі скину посилання, якщо хочеш".

"Свєта, але, якщо вирішиш таки потрахатися, тільки скажи! Я завжди за".

16.02.2022 Bright Charmer. 85 днів у Pure

"Добре, що ти спізнилася. Дуже вчасно прийшла. Я щойно закінчив заняття йогою".

"Ну, це не моя квартира. У друга зараз живу, переїхав з Бердянська".

"Не знаю, чим займатимусь, поки нічим не займаюся. Працював раніше в секс-шопі, але набридло".

"Сплю з жінками часто. Закохуватися? Ні. Що ти маєш на увазі? Запарюватися? Ну, може, на день-два."

"Може дівчина під час зустрічі не сподобатися. Тоді я просто йду".

"Це стек. Так, щоб шльопати... Ні, синці не залишаються, тільки червоні плями, вони потім проходять. Ні, мене не можна шльопати, я не люблю".

"Я не знаю про війну. Сподіваюся, нічого не буде. Ми якось їхали з другом у таксі годувати безпритульних, у нас там такі заходи бувають. І ось таксист почав верзти: „Та хай нападають! Ми на них тут чекаємо! Усіх покладемо!". І друг мій теж саме. А я думаю: „Що вони взагалі таке кажуть! Як нехай нападають?! Кого вони куди покладуть? Це ж війна, це не жарт якийсь…""

"Приїзди на масаж наступного разу".

18.02.2022 Gregarious Pharaoh. 19 днів на PURE

"Коли я прилетів на цьому джеті до України, мене з нього зняли й відразу повезли до СІЗО. Хотіли екстрадувати до Росії. Але в результаті я відсидів 7 місяців, за цей час таки вдалося подати заявку на статус біженця від кривавого путінського режиму".

"Маю багато історій узагалі. Я ще в полоні в талібів був, мало не помер. Але це все про те, коли я був у розшуку Інтерполу. Не думав, що так усе обернеться. Я вивів Uber на російський ринок, допомагав їм відмивати гроші й не ділився з тими, хто хотів. І ось".

"Та мені більшість і пише з п’юру, на мою думку, через те, що я написав, що секс не цікавить [сміється]. Але це не так, я просто мав на увазі, що не шукаю саме секс там".

"Я вибрав цю квартиру, бо вона простора, а в мене четверо дітей (від різних жінок), і вони до мене періодично приїжджатимуть. А старша взагалі хоче зі мною жити в Києві, їй 10 років".

"Я, певно, прийшов до тантри ще до того, як дізнався, як це називається. Тепер ось сходив на два заняття. Мені там теж не повірили, що раніше не займався. Ну от, мабуть, займався, але не знав".

"Блін, ну я намагаюся не читати новин, але однаково все це скидають… Ох. А ти що думаєш? Я, до речі, думав російський прапор придбати про всяк випадок. Вивішу на балкон, якщо почнеться".

19.02.2022 Magical Deuce. 265 days on PURE

"All my family and friends in Morocco are worried. Because the TV there is showing that everything is very bad here. I don’t say anything like that to my family but to my friends I said that we are sitting in the house and can’t go out, that it’s super dangerous, bombing everywhere… They believed. And then I sent them a picture from a film set where I was playing a soldier, I’m all in mud there, in a helmet with AK. Very funny. But later I told them that it was a joke."

"Я можу говорити російською. Ні, я тут 3 роки, просто вивчив на слух. Я не в Україні часто теж, їжджу через спорт і роботу. Я Олімпійський чемпіон, до речі. І чемпіон Африки. З теквондо, так".

"Мені не потрібні стосунки. Я так вирішив. Немає зараз часу на це, я дуже зайнятий, дуже багато чого роблю. Востаннє були стосунки років шість тому. Я тоді ще жив у Марокко".

"Застосунок нещодавно встановив. Мені казали, що ось, прикольно, можеш спробувати. Я люблю пробувати нове. Але часу особливо немає зустрічатися й багато фейків".

23.02.2022 [повідомлення приходить в Інстаграм]

– Привіт з п’юру)) Слухай. Просто добре. У мене сторінка в бані, не можу зараз показати схожі рефи, але мені заходить твій смак. Гоу творити.

– Слухай, то ти бачив мій останній проєкт? Я фотографую чоловіків у їхніх спальнях і розпитую про життя-буття та думки про війну. Ти не проти взяти участь? Може, якесь спільне знімання придумаємо?

– Ох, це глибоко. І зараз, як і останні 8 років це гостро. Ось мене подруга знімала, я взагалі зазвичай по інший бік камери. Але я просто зараз трохи в депресії, і мені треба творити. Тому так, я за.

– Сама вчора весь день плакала. Всі приводи згадала. Дуже поділяю творити… Ти коли можеш? Я або сьогодні за 2 години, або вже в п’ятницю або в неділю.

– Давай сьогодні. Набери!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.