До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Коротко і ясно: найуніверсальніша чоловіча стрижка

Коротка стрижка, широко відома як buzz cut, залишається однією з найпопулярніших серед чоловіків, і недарма. Вона практична, універсальна й не потребує спеціального догляду. Ба більше, buzz cut годиться для будь-якого типу волосся й оформити її можна в різні способи.

Еван Мок @evanmockФото: @evanmock

Отже, buzz cut — це будь-яка коротка чоловіча стрижка, зроблена за допомогою машинки для волосся. Раніше цю зачіску носили переважно чоловіки на військовій службі, однак згодом вона здобула широку популярність завдяки своїй функціональності та простоті. Окрім того, вона може бути різної довжини й годиться для будь-якого типу волосся та будь-якої форми обличчя.

Реклама
Ромео бекхем @romeobeckhamФото: @romeobeckham

Останній ріст популярності buzz cut почався за часів пандемії. Поки всі перукарні й барбершопи були зачинені через карантинні обмеження, більшість з нас не мала іншого вибору, окрім як озброїтися машинками для стриження та взяти справу до своїх рук. Раптом buzz cut почали носити всі — врешті, це одна з найпростіших стрижок, яку порівняно складно зіпсувати.

Девід Бекхем, 2000Девід Бекхем, 2000

Здавалося, що це буде швидкоплинна тенденція, яку ми залишимо позаду, коли світ знову повернеться до нормального життя. Однак, ажіотаж щодо buzz cut і досі триває, а мода відіграла в цьому не останню роль. Після того як усе у світі повернулося на круги своя, індустрію охопила ностальгія за "нульовими". Мода Y2K швидко ввійшла в мейнстрим. Короткі зачіски, які носили найбільші ікони того десятиліття, не залишилися осторонь. Ромео Бекхем віддав данину знаковій короткій стрижці свого батька. Еван Мок, Machine Gun Kelly, Джейден Сміт та чимало інших відомих чоловіків також вирішили зрізати свої пасма. Врешті, у TikTok став популярним #buzzcutchallenge, який породив мільйони послідовників з голеними головами в усьому світі. А гештег #buzzcut зібрав мільярди переглядів на платформі.

Емінем, 1999Емінем, 1999

У чоловіків може бути чимало причин зістригти волосся: від нудьги до бажання спробувати щось нове. Але мати можливість робити зі своїм волоссям усе, що завгодно, – особливо в той час, коли ми, здається, втрачаємо контроль над усім іншим, – це тренд, який ми цілком і з усього серця підтримуємо.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.