До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12-річний хлопець, що вибрався з Маріуполя, забив переможний гол за клуб "Шахтар" у благодійному матчі

Донецький футбольний клуб "Шахтар" провів другий благодійний матч у Гданську проти польської команди "Лехія". Наразі ФК "Шахтар" перебуває в турі на підтримку України.

Фото з офіційної Twitter-сторінки ФК "Шахтар" (@FCShakhtar)

На поле українські гравці знову вийшли у футболках, на спинах яких замість їхніх прізвищ були назви українських міст, які постраждали від вторгнення російських військ на територію України. Під час благодійного матчу між "Шахтарем" та "Лехією" у складі донецької команди на поле вийшов 12-річний Дмитро Кеда. Хлопчик перебував упродовж перших тижнів війни росії проти України в Маріуполі. Він вийшов на поле у футболці з назвою свого міста на останніх секундах поєдинку. Гравці команд розступилися перед хлопчиком, який спрямував м’яч у ворота "Лехії" й забив переможний гол, 3:2 на користь "Шахтаря".

Реклама

Як повідомляє ФК "Шахтар", хлопчик народився в Харцизьку й прожив там перші 9 років. З 2014 року місто окуповане й уведене до складу так званої ДНР. Батьки хлопця втратили роботу й у 2018 році вирішили переїхати до Маріуполя. Родина Дмитра вболіває за "Шахтар", належала до фан-клубу й відвідувала матчі на "Донбас Арені", коли Дмитро був іще зовсім малим. Після переїзду сім’ї до Маріуполя, він часто грав у футбол у дворі, а з друзями й батьками ходив на матчі місцевого ФК "Маріуполь". Від початку повномасштабного вторгнення росії родина Дмитра перебувала в Маріуполі. Вони проживали в Східному районі міста, а коли почалися сильні бомбардування, переїхали до друзів у Приморський район. Однак за кілька днів деякі снаряди влучили в дах будівлі та впали у дворі. У місті більше не було опалення, газу, електроенергії та води. Сім’я, залишивши всі речі, вирішила сховатися в підвалі Маріупольського драмтеатру й чекати там, поки закінчаться бомбардування. Від 6 до 15 березня родина була там, а напередодні бомбардування драмтеатру, 15 березня, їй вдалося виїхати з міста й дістатися Польщі, де їм допомогли знайти житло й усе потрібне.

Перед благодійним матчем між "Шахтарем" та "Лехією" разом з гравцями на поле вийшла дружина українського військового Варвара Каух разом з дітьми. Вони були присутні на полі під час хвилини мовчання. Варвару разом з маленькими дітьми Ариною (9 років) та Ксенією (2,5 роки) евакуювали з Маріуполя як родину військовослужбовця 24 лютого, у перший день повномасштабної війни росії проти України. У місті залишилися її батьки та чоловік Артем Карпов, майор Національної гвардії України.

2 березня місто Маріуполь оточили та частково окупували ворожі війська. 14 березня батькам Варвари вдалося вибратися з міста першим "зеленим коридором". Ці два тижні вони залишалися без води, їжі, світла та засобів зв’язку, як і решта маріупольців. Батьки виїхали на своєму особистому автомобілі в чому були, оскільки по дорозі до машини їх обстріляли й снаряд влучив у під’їзд житлового будинку. 20 березня Варвара дізналася, що її чоловік загинув під час оборони Маріуполя... Він загинув у результаті артилерійського обстрілу, прямого влучання танка по групі наших військових...Варвара щиро звертається до світу та тих, хто може допомогти врятувати Маріуполь: "Маріуполь потребує допомоги. Багато цивільних і військових залишаються взагалі без нічого: води, їжі, ліків, опалення, світла... Їх треба рятувати!".

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.